Gulasz z miodem i musztardą

Gulasz z miodem i musztardą

Gulasz z miodem i musztardą

Bardzo dobry smak sosu powstanie łącząc dwa smaki miód i ostrą musztardę. Jadłam go w Niemczech u rodzinki, bardzo mi smakował. I jak to ja zaraz musiałam wiedzieć co powoduje , że smak sosu jest inny. Mięso wołowe pokroić na małe kawałki, cebulkę i czosnek drobno posiekać. Miód z musztardą wymieszać i obtoczyć w nim mięso. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę z czosnkiem , lekko podsmażyć, tyle tylko, żeby cebulka straciła kolor surowizny. Następnie dodać mięso i smażyć cały czas mieszając, mięso musi st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, gulasz, sosy, kasza, zupa pomidorowa, kapustą, papryka, ziemniaki, kapusta kiszona, surówka, gulasz wołowy, wołowina, dania mięsne, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty, gulasz mięsny, sos mięsny, sos pomidorowy

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.