sezon na szparagi, nie może też być inaczej, żebym nie dodała ich właśnie do tej szybkiej potrawy :) Do tego już tylko szczypiorek i chrupiąca rzodkiewka. Czy może być lepsze śniadanie na ten piękny czerwcowy czas? Składniki (2 porcje): 6 jajek 6 łodyg zielonych szparagów 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Od łodyg szparagów odłam twardsze końcówki
Delicious PlacePieczona owsianka to wspaniała alternatywa dla klasycznej gotowanej owsianki. Można ja zjeść nie tylko na śniadanie, doskonale sprawdzi się na przekąskę czy pożywny deser. Najlepiej zdecydowanie smakuje w wersji z owocami. W sezonie koniecznie trzeba zrobić ją ze świeżymi truskawkami, bo naprawdę jest przepyszna. Zresztą smakuje trochę i wygląda jak ciasto :) W mojej wersji owsianka dodatkowo jest waniliowa
Healthy food explorerWszystko co drożdżowe uwielbiam a do tego dodatek jagód to bajka. Czyli zapraszam na jagodzianki z patelni. Są puszyste, pachnące, idealne na śniadanie. Korzystajcie z przepisu, warto. Racuchy z jagodami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekane bułeczki z serem i szynką to świetny pomysł na smaczne śniadanie lub kolację. Proste w wykonaniu a zarazem tak smaczne, że wszyscy proszą o dokładkę! Bułki zapiekane z szynką i serem składniki: 5 bułek parę plasterków ulubionej szynki parę plasterków ulubionego żółtego sera 2 jajka kilka ogórków małosolnych lub kiszonych około 3 łyżki siekanego szczypiorku
Olcia gotuje!pomysł na zielone szparagi. Sezon na te najlepsze, bo polskie będzie się pewni powoli kończył, wiec trzeba korzystać, póki są. Omlet ze szparagami i serem feta może być pożywnym śniadaniem, smakowitym lunchem lub lekką ciepła kolacją. Wybór należy do Was. Ja zielone szparagi mogę jeść o każdej porze dnia 😀. Zamiast fety idealnie też będzie tu pasował ser kozi, albo
Kulinarne przygody Gatityprzy okazji podstawowej wersji Szakszuki bez fasolki. My najczęściej Szakszukę jemy na obiad, ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, ale jajka z fasolą i warzywami świetnie się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak na kolację. Szakszukę z fasolką czarne oczko polecam szczególnie w sezonie na czerwoną paprykę i dojrzałe pomidory. Czytaj dalej "Szakszuka z fasolką czarne oczko" na blogu
Moja DelicjaLubicie chałki? Dla mnie to powrót do dzieciństwa, gdy babcia upiekła taką wielką chałę z kruszonką, każdemu wydzieliła pajdę, do tego kubek gorącego kakao i śniadanie gotowe. To były piękne czasy. Dziś proponuje nie mniej pyszną chałkę na bazie jogurtu. Jest mega puszysta i smakuje wyśmienicie, polecam do upieczenia. Jogurtowa chałka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzed nami weekend, pora więc na wyjątkowy przepis. Koktajl, jakie jeszcze nie publikowałam na blogu, czyli koktajl bananowy z dodatkiem jarmużu i zielonego jabłka, w sam raz na wiosenne śniadanie. Koktajl bananowy z jarmużem i zielonym jabłkiem / 2-3 porcje Składniki: 400 ml kefiru lub maślanki 1 mrożony banan 1 zielone jabłko 1 garść jarmużu Przygotowanie: Do kielicha
Moja smaczna kuchniaBłyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry to pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, albo oryginalną przystawkę na rodzinne przyjęcie. Indyk marynowany w curry i dodatek hummusu sprawi, że danie ma wyjątkowy smak. Przepis na Polędwiczki z indyka i sałatka grecka Składniki 200g filety z indyka sałata lodowa 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka curry w proszku domowy hummus
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Propozycja poniższego jest banalna! Może wydawać się zbyt nudna, ale to jest doskonały pomysł na śniadanie! Składniki: 3 szt. kiełbasek roślinnych 2 kromki chleba ketchup musztarda Dijon ogórki małosolne Sposób przygotowania: Kiełbaski przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciepłe kiełbaski roślinne podać z chlebem, musztardą, ketchupem i ogórkami małosolnymi. Smacznego
Truskawkowa Fiestakolejny już koktajl, tym razem na bazie maślanki. Orzeźwiający, owocowo-warzywny , w sam raz na upalne dni. Ja wypiłam go na kolację, ale śmiało można zmiksować taki napój na śniadanie czy deser. Koktajl bananowy postanowiłam połączyć z zielonym jabłkiem oraz świeżym ogórkiem, wierzch posypałam delikatnie płatkami owsianymi. Postał gęsty i pyszny napój. Koktajl bananowy z jabłkiem i zielonym
Moja smaczna kuchnianajszybciej. Dobry, lekki, leczniczy. Do dzieła zatem pasztet jest rewelacyjny, będzie Wam trudno opanować się i ukroić go zupełnie schłodzonego! Możecie dodać trochę tartej marchewki, będzie wilgotniejszy. Idealne śniadanie lub kolacja. Porcja na dwie małe foremki, zresztą zobaczycie po masie jakiej foremki będziecie skłonni użyć. Składniki
Z Kuchni Do Kuchnidosmaczyłam solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodałam warkocze wędzone .Można użyć również tartego oscypka. Całości dopełnia świeży ogórek i mocno ziarnisty ,razowy, własnoręcznie upieczony chleb. Na takim śniadaniu dojedziecie do obiadu bez żadnych problemów
Z Kuchni Do KuchniJakoś sobie zakodowałam we łbie, że omlety to nie moja liga i już. Jedyne omlety, jakie mogę robić nawet z zamkniętymi oczami to biszkoptowe. Tola najczęściej lubi wciągnąć na śniadanie owsianki, ryż i makaron (a jakże) na mleku i właśnie omlet. To dzięki niej tak naprawdę nabrałam wprawy w jego robieniu. Może kiedyś wrzucę przepis na bloga, w sumie
Kardamonovy