śniadania - 47913 przepisów (strona:677/3195)

DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM 107

Kiedy mamy ochotę na proste, szybkie śniadanie - smoothie o jest to! To DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM to pełen składników odżywczych zastrzyk energii na pyszny początek dnia. Artykuł DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Naturalne barwniki jajek. Jak farbować jajka na Wielkanoc? 127

curry, a gotowany szpinak porządną natką pietruszki. Jedyne co nas ogranicza to nasza wyobraźnia! Proste i szybkie dekoracje z jajek gotowanych na wielkanocny stół Pyszne pasty jajeczne na wielkanocne śniadanie Wielkanocna babka w wersji fit! A wszystkie wielkanocne przepisy znajdziecie pod tym linkiem – Wielkanoc! Artykuł Naturalne barwniki jajek. Jak farbować jajka na Wielkanoc? pochodzi z serwisu Czynniki Pierwsze

Czynniki pierwsze
Wytrawny omlet z serkiem topionym 138

polecam. Oczywiście nie jest to danie dietetyczne, choć kolorowych warzyw w nim nie brakuje. Prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny wytrawny omlet, który można zjeść w ramach sytego śniadania. Składniki: 3 jajka (u mnie wiejskie) 1 łyżeczka masła 50 g serka topionego – użyłam Sertop 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 mała pomarańczowa papryka 5 małych pomidorków sól i pieprz

Słodkie okruszki
Tosty z mozzarellą i pomidorem 118

Tosty z mozzarellą i pomidorem to propozycja na lunch dla wszystkich zapracowanych, którzy mają home office. Tosty najlepiej zrobić na pieczywie żytnim, będą jeszcze zdrowsze. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka tatarska 263

grzyby leśne, ale można je zastąpić pieczarkami. Przygotowując tę sałatkę musimy dokładnie odsączyć wszystkie składniki z zalewy, aby nie była ona zbyt rzadka. Gorąco polecam przygotować ją na kolację, śniadanie lub imprezę! Jest przepyszna! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka tatarska – składniki: 1 puszka (170 g) zielonego groszku 1 puszka (170 g) kukurydzy konserwowej 4 małe ogórki konserwowe 1 słoiczek

Do Garów!
Placuszki jaglano-ryżowe z jogurtem kozim 146

jogurtem kozim, a dokładnie z wykorzystaniem mąki jaglanej i mąki ryżowej? Chyba nie! Produkty z mleka koziego, są coraz bardziej popularne wśród polskiego rynku spożywczego. Przygotowałam super propozycję na śniadanie, obiad czy kolację dla wielbicieli produktów z mleka koziego! Składniki: 2 jaja 10g erytrytolu 50g mąki jaglanej 50g mąki ryżowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 125g jogurtu naturalnego

Truskawkowa Fiesta
PANIEROWANE TOSTY Z SEREM I SZYNKĄ 94

Panierowane tosty z serem i szynką to propozycja na pyszne śniadanie , ale także tak przygotowane tosty przekrojone na pół to doskonała przekąska imprezowa , podana z ketchupem czy sosem czosnkowym. Przepyszne są zarówno na ciepło jak i na zimno.  Składniki na 2 panierowane tosty z serem i szynką : * 4 kromki chleba tostowego * odrobina masła * 4 plasterki sera * 2 plasterki

Zrób to smacznie
Jajka przepiórcze ze szpinakiem 134

spędzać na świeżym powietrzu. Dlatego dziś mam dla Was pyszną propozycję, która idealnie spełnia oba te warunki. Jajka przepiórcze ze szpinakiem z dodatkiem pomidorków to doskonała propozycja na pożywne śniadanie, lub na ciepłą kolację. Przygotujemy ją w dosłownie kilkanaście minut. Będzie smacznie, zdrowo, wiosennie i kolorowo.   Jajka przepiórcze ze szpinakiem Moje danie przygotowałam z pomocą mini patelni

Kulinarne przygody Gatity
Owsianka nocna z nasionami i kakao 121

łatki owsiane są najzdrowszym pokarmem na świecie. Są najlepsze dla sportowców, amatorów. Pomagają w odchudzaniu, niezbędne w diecie wegan. Wspaniałe na śniadanie. Gotowane, namaczane, pieczone. Mają wiele prozdrowotnych właściwości.  Moja nocna owsianka składa się: Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych 3/4 -1 szklanka dowolnego napoju roślinnego ( u mnie owsiany) 2 łyżeczki nasion chia 1 łyżeczka surowego kakao 1/2 łyżeczki

AZgotuj!
Koszyczki wielkanocne z sałatką z kabanosem 103

Pyszne chrupiące koszyczki z tostowego chleba - wypełnione sałatką z kabanosem i prażonym słonecznikiem . To moja kolejna propozycja na przekąskę świąteczną. Będzie idealna na śniadanie wielkanocne. Każdy z domowników chętnie sięgnie po taki koszyczek. Polecam

Swojskie jedzonko
Feta pieczona z pomidorkami koktajlowymi 110

Kulinarny symbol kuchni greckiej, czyli ser feta produkowany z mleka owczego z dodatkiem koziego, zapieczony ze słodkimi pomidorkami koktajlowymi, oliwą, chilli i oregano. Połączenie to sprawdzi się na weekendowe śniadanie na ciepło lub lekką kolację. Polecam do niego świeżą bagietkę lub grzanki czosnkowe. Składniki: kostka sera feta 200 g pomidorków koktajlowych oliwa z oliwek oregano sól, pieprz płatki chilli

wyzwania kuchenne
Jajka faszerowane pieczarkami 117

wielu z nas będzie robić jajka faszerowane z tejże właśnie okazji. Wielkanoc nie jest jednak jedynym okresem, w którym jajka faszerowane są podawane. Ja lubię jeść jajka faszerowane na śniadanie, kolację i oczywiście podaję je moim gościom na przyjęciach. Na blogu znajdziecie kilka propozycji na jajka faszerowane . Robiłam już dla Was jajka faszerowane buraczkiem ćwikłowym , jajka faszerowane awokado , jajka

MeCooks
Czekoladowy pudding chia z kremem jogurtowo-kokosowym 91

propozycja przygotowana jest z mleka kokosowego, kakao i syropu klonowego. Wierzch puddingu ozdabia delikatny krem z jogurtu greckiego i wiórków kokosowych oraz świeże maliny. Idealna propozycja zdrowego i sycącego śniadania lub przekąski. Składniki: 1/4 szklanki kakao w proszku, 3 łyżki syropu klonowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 1/3 szklanka mleka kokosowego, 1/3 szklanki nasion chia. Krem jogurtowy

Świat Domowej Kuchni
Śniadanie wielkanocne -część 2 - proste przekąski z jajkiem 117

Uwielbiam małe przekąski - śniadanie wielkanocne to super okazja ,żeby przygotować ciekawe przekąski dla całej rodziny - oczywiście koniecznie z jajkiem - a jak jeszcze dodamy do tego chrzan lub białą kiełbasę - to musi być pysznie - polecam

Swojskie jedzonko
Ryż zapiekany z jabłkami i twarogiem – najlepsza wersja ryżu z jabłkami 96

sufletem i klasycznym ryżem z jabłkami. Taką zapiekankę z ryżem, ubitymi jajkami i budyniem robi się bardzo prosto i nie zabiera wiele czasu, a smakuje obłędnie. Sprawdzi się na śniadanie, lunch do pracy czy szkoły albo jako deser, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego do kawy. Smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jeśli lubicie ryż

e-PrzepisyKulinarne