pieprzem. 6. Formować gołąbki i zawinąć w liście kapusty. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Wszystko zalać wodą rozrobioną z mąką, koncentratem pomidorowym, bazylią, sola i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem
VioletoweKucharzenieSKŁADNIKI 1 kapusta 200 g ryżu 200 miesa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego listek laurowy serki w plasterkach olej z oliwy czosnek papryczka chili sól,cebula SPOSÓB PRZYGOTOWANIA FARSZ Ugotować ryż trochę krócej niż w przepisie na opakowaniu, dodać do niego mięso mielone - usmażone z drobno pokrojoną cebulą i papryczką chili. Dokładnie wymieszać doprawić solą do smaku. Można dodać ulubione(...)środka a dopiero potem uformować gołąbki. Na dużej patelni rozgrzać 3 łyżki oleju z oliwy dodać rozgnieciony ząbek czosnku i pouķładać gołąbki. Podsmażyć przez chwilę poczym dodać przecier pomidorowy połączony z odrobiną wody. Posolić do smaku dodać listek laurowy i dusić pod przykryciem przez 15 minut z jednej strony i następnie 15 minut z drugiej strony. Należy uważać
zielonacukinkaDżem pomidorowy. Owszem - brzmi magicznie, ale tak samo smakuje! Słysząc o dżemie z pomidorów byłam bardzo zdziwiona, że takowy istnieje, jednak odkrycie go jest naprawdę wielką rzeczą! Składniki: 1 kg pomidorów 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 0,5 łyżeczki chilli w proszku pieprz do smaku Pomidory umyć i pokroić. Nie trzeba zdejmować z nich skórki, bo w trakcie podgrzewania(...)całość się podgrzeje dosypać cukier, chilli i pieprz i całość gotować a powstanie gęsta papka i odparuje cała woda. Ostudzić i przełożyć do słoików. Dżem jest przecudowny - mocno pomidorowy, ale też słodko-ostry. Do czego używać dżemu pomidorowego? Między innymi do mięs, do serów, wędlin. DO czego jeszcze? Próbujcie sami :) Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!garnka wrzucamy pomidory w puszce, sól, bazylię, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pieprz. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, smarujemy ciepłym sosem pomidorowym, posypujemy serem i dekorujemy pozostałymi dodatkami. Wkładamy do piekarnika i po 7 minutach wyjmujemy cudowną pizzę :) Smacznego :) Jeśli nie macie kamienia (który nadal z czystym sumieniem polecam!) to możecie pizzę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!kawałki sera pleśniowego. Ja tym razem wykorzystałam camembert. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na sałatę układamy upieczonego kurczaka. Podajemy z pikantnym sosem pomidorowym. Jak go zrobić? Pikantny sos pomidorowy Pół puszki krojonych pomidorów wlewamy na patelnię, Solimy, pieprzymy. Dodajemy 2 ząbki czosnku. Dodajemy szczyptę pieprzu cayenne. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Taką wersję sałaty pakujesz w lunch box i masz pełnowartościowy
Mój Smak na Życieprowansalskie i zagotowujemy. Następnie dodajemy wymieszaną wodę z mąka (bez grudek), jeszcze raz zagotowujemy i zdejmujemy z ognia, po czym wsypujemy upieczonego kurczaka. Całość mieszamy. Każdy naleśnik nadziewamy sosem pomidorowym z kawałkami kurczaka, po czym składamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, posypujemy tartym serem i ziołami prowansalskimi, a następnie wkładamy do gorącego piekarnika na około 2 minuty
Smakowy Rajgodzin, może w lodówce zostać nawet 48 :) kulka mozzarelli sos pomidorowy listki bazylii plasterki salami Blachę na pizzę smarujemy oliwą. Rozciągamy lub rozwałkowujemy na niej ciasto. Smarujemy sosem pomidorowym, układamy kawałki sera, plasterki salami i listki bazylii. Pizzę wkładamy do bardzo rozgrzanego pieca (u mnie 250 st.C z grzaniem góra dół i termoobiegiem). Pieczemy aż brzegi ciasta będą mocno
Dzieje kuchennej Wiewiórymięsa z piersi kurczaka 1 jajko 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu około 3/4 szklanki bułki tartej oliwa do smażenia Sos pomidorowy: 300 g przecieru pomidorowego 1 szklanka wody mały ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 1/3 szklanki śmietany 18% 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: natka pietruszki Bułkę namoczyć(...)wody). Wymieszać z solą, pieprzem oraz jajkiem. Z powstałej masy formować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie – po kilka minut z obu stron. Przecier pomidorowy wymieszać z solą, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i oregano. Gotować około 15 minut w dużym garnku. Mąkę wymieszać dokładnie z wodą i dodać do przecieru. Gotować do zgęstnienia. Do śmietany w szklance
Bulliojednodniowym wyprzedzeniem i przygotować do zapiekania dnia nastęnego. Czyli bezstresowe danie. Składniki conchiglioni rigati De Cecco Index Food oliwa z oliwek Olitalia Index Food mięso mielone wołowe marchewka sok pomidorowy rycki Ramzes wędzony- ser żółty czosnek, szczypior suszony lubczyk estragon Skworcu natka pietruszki Do zapiekania użyłam między innymi brytfanny Toscana od FLORINA . O brytfannie pisałam w tym miejscu(...)dokładnie masłem. Poukładałam ciasno muszle na dnie. Posypałam natką pietruszki i ..odłożyłam w chłodne miejsce ,bo muszle były mi potrzebne...na drugi dzień. Na godzinę przed podaniem przygotowałam sos pomidorowy z soku pomidorowego , soli i pieprzu. Zalałam muszle delikatnie i posypalam je serem żółtym. Nie zapomnijcie o skropieniu oliwą z oliwek przed zapiekaniem ! Nałożyłam pokrywki i włożyłam do piekranika
Z Kuchni Do Kuchniprzyrządzić je sam! I dziś chcę się podzielić jednym z moich przepisów ! zapraszam !!! Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Śledzie w potrawce z sosem pomidorowym. Składniki : 5 filetów śledzie w zalewie solnej(...)dużych główek cebuli sól morska i pieprz olej do smażenia 1 czerwona papryka 3 ziela angielskie 2,3 liście laurowe 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 4 czubate łyżki ketchupu ( ja dodaje ostrego) 2 łyżki cukru Przygotowanie: Śledzie wkładamy do głębokiego naczynia i zalewamy zimną wodą aby całe się pokryły i odstawiamy 3-4 h aby straciły
Sprawdzone przepisy kulinarnesól, pieprz 1 opakowanie canelloni (24 szt.) 10 dag startego żółtego sera Sos: 2 ząbki czosnku olej 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 łyżeczka ostrej papryki 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 150 ml mleka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka masła 2 łyżki suszonego oregano Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)czasie posyp startym żółtym serem i zapiekaj jeszcze 10-15 minut, aż ser się roztopi. Sos: Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno posiekany czosnek, dodaj pomidory z puszki, przecier pomidorowy, paprykę. Doprowadź do wrzenia, pamiętaj o mieszaniu. Zestaw z ognia. W oddzielnym garnku podgrzej mleko. Gdy będzie gorące, dodaj mąkę wymieszaną z łyżeczką masła. Następnie powstały sos beszamelowy dodaj do sosu
Qlinarnie i Qlinarniedziełem przypadku:). W mojej wersji kilka zmian: nie ma bulionu, jest kilka dodatkowych składników (cebula, koncentrat, lubczyk, liście laurowe, ziele angielskie, ser żółty i oliwki). Wychodzą 2 porcje obłędnie pomidorowego dania. Udanego gotowania! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 25 dag makaronu spaghetti sos: 3 ząbki czosnku 1 cebula oliwa 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego opcjonalnie: kilka łyżek przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów po 1 łyżeczce: suszonego oregano, bazylii, rozmarynu, lubczyku, ostrej papryki 3 kulki ziela angielskiego, 2 liście laurowe szczypta cukru (tak, koniecznie!), sól
Qlinarnie i Qlinarniektóre chcą odpocząć czasami od mięsnych dań:) Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem Drukuj przepis Składniki 2 łyżki masła (klarowanego) Farsz 1,5 szklanki soczewicy 2 łyżki przecieru pomidorowego 7 liści jarmużu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku przyprawy sól, pieprz, bazylia, papryka ostra, oregano, majeranek Sos do zapieczenia 1 opakowanie startej mozzarelli (może być parmezan) 1 małe opakowanie(...)bazyli lub oregano 3 łyżki oleju listonic_name = "Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1,5 szklanki soczewicy 2 łyżki przecieru pomidorowego 7 liści jarmużu 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku przyprawy sól, pieprz, bazylia, papryka ostra, oregano, majeranek 1 opakowanie startej mozzarelli (może być parmezan) 1 małe opakowanie śmietany
CoolinarniePLolej, wrzucamy cebulę i pieczarki, podsmażamy. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy papryki i kurczaka. Gdy jest podsmażony dokładamy pieczarki z cebulą. Dolewamy wodę, sok z ananasa i przyprawiamy koncentratem pomidorowym, czerwona papryką, curry, kardamonem, imbirem, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości
VioletoweKucharzeniefrancuskim - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 biała cebula - 150g boczku wędzonego parzonego - świeże kolorowe papryczki chili - pół kostki sera sałatkowego typu feta Na sos pomidorowy: - 1 puszka pomidorów z puszki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - suszony tymianek, bazylia - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne -1/2 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz - 2 łyżki oliwy(...)dzieła! 1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C. 2. Płat ciasta rozwijamy i układamy na papierze do pieczenia, a potem na blaszce. 3. Przygotowujemy sos pomidorowy: wszystkie składniki łączymy ze sobą i smarujemy obficie ciasto. 4. Boczek kroimy w większą kostkę, cebulkę w piórka, papryczki w krążki, a ser kruszymy po wierzchu. Wszystko dowolnie układamy i wrzucamy
Sajkofanka smaku