Pizza krakowska

Pizza krakowska

Pizza krakowska

Pizza krakowska - skąd nazwa? Zamiast kiełbasy salami ułożyłam na pizzy plastry kiełbasy krakowskiej. Zamiana okazała się strzałem w dziesiątkę. Kiełbasa krakowska należny do kiełbas tzw. suchych, a więc nie ma w sobie tyle wody, ile większość kiełbas. W przypadku wykorzystania jej do pizzy to wielka zaleta, gdyż pięknie się upiekła, a brzegi były lekko przypieczone. Ciasto na pizzę nafaszerowałam ziołami i czosnkiem, więc samo w sobie było pachnące i smaczne. Dodatek płatków owsianych nadał ciast... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.