złote przepisy - 1317 przepisów (strona:39/88)

Roladki z karkówki z boczkiem i różowym pieprzem 271

robimy pastę za pomocą blendera. Nacieramy roladki, z jednej strony układamy paski boczku, zwijamy w roladki, oprószamy przyprawą do karkówki. Marynujemy w lodówce co najmniej 4 godziny. Pieczemy na złoty kolor.  Do ziemniaczków: - świeży rozmaryn - masło i oliwa - sól morska

SMYKWKUCHNI
Granola owocowa 213

ziarna. W rondelku zagotuj miód, cukier i olej. Doprowadź do wrzenia. Powstałym karmelem zalej płatki. Zapiekaj w piekarniku 30 minut, co 5 minut mieszając mieszankę, tak aby cała miała złoty kolor. Studzimy całkowicie zamykamy w szczelnym słoiku

SMYKWKUCHNI
Flądra po toskańsku! / RYBA 226

łyżek mąki pszennej (do obtoczenia ryb) WYKONANIE: 1. RYBA - ryby oczyść, osusz, oprósz solą morską - obtocz w mące pszennej - rozgrzej patelnię - wlej oliwę z oliwek i smaż flądry na złoty kolor 2. SOS POMIDOROWY TOSKAŃSKI - cebulę pokrój w drobne plasterki - czosnek przeciśnij przez praskę - rondel postaw na ogniu - rozpuść łyżkę masła + 2 łyżki oliwy z oliwek - dodaj cebulę i czosnek

SMYKWKUCHNI
Gofry zamiast grilla! ;-) / na oleju rzepakowym 190

łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor.  Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii  - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO

SMYKWKUCHNI
Tajsko- włoski FischBurger z buraczkowymi chipsami i sosem pomidorowym! / RYBA 263

stopni C - bułeczki pozostawiamy na blaszce 10 minut by podrosły przed wstawieniem do pieca -za pomocą pędzelka smarujemy żółtkiem bułeczki - wstawiamy do pieca i pieczemy 45-50minut na złoty kolor - wyjmujemy z pieca, całkowicie studzimy SKŁADNIKI porcja dla 2 osób: - 200g łososia - 5 łyżek marynaty tajskiej - 1 łyżka sosu sojowego - chili Łososia marynujemy minimum 5 godzin w marynacie

SMYKWKUCHNI
Kostka cappuccino 356

pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy. Masa budyniowa : * litr mleka * 3 budynie czekoladowe bez cukru

Magiczne Życie Marty
Ekspresowe ciasteczka z owocami 1163

Wykonanie: Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce. Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem. Na ciasto układamy owoce. Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około 10-15 min. Do złotego koloru. Ubijamy śmietanę. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy z bitą śmietaną. Smacznego

Smaki Edyty
Z serii do poczytania : platforma ReachBlogger 132

pojawiły się pierwsze zlecenia, umowy. Pisząc post dla danej firmy, który współgra z moim blogiem, i jednocześnie daje szansę zarobienia pieniążków. Oczywiście nie mówię tutaj o zarobkach w tysiącach złotych, ale małe kwoty, które mogę inwestować choćby w dodatki potrzebne do zdjęć. I właśnie dzisiaj kilka słów na temat jednej z platform, gdzie takie pieniążki za wpisy sponsorowane możemy zarobić

Magiczne Życie Marty
Kruche z czekoladową pianką i borówkami 217

godzinę w zamrażarce. Blaszkę z brzegami o wymiarach 28*20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą porcję ciasta wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem. Piec w 180 stopniach na złoto około 15-20 min. Wyjąć i przestudzić. Piana ;zimne białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodać cukier waniliowy, proszek

Ala piecze i gotuje
Domowa mielonka prasowana z galaretką 448

przez 12 godzin; jedni piszą że gotowa mielonka ma odstać noc w lodówce, inni że wystarczy godzina. Podobnie z żelatyną do galaretki, różnice w proporcjach były ogromne. Postanowiłam znaleźć złoty środek i zachować maksymalną ostrożność. Stworzyłam swój przepis – dałam jedynie 3/4 łyżeczki żelatyny, zrezygnowałam z soli peklowanej; dodałam przyprawy, które lubię (można skorzystać z gotowej mieszanki przypraw od Dobrej

OstryKęs
Mini tarty z truskawkami i czekoladową śmietanką 195

godzinkę. Następnie schłodzonym ciastem wylepić foremki do małych tart. Aby ciasto nie wyrosło na dnie nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i upiec na złoty kolor ok 25 minut. Czekoladową śmietankę ubić na sztywno, można dodać zagęstnik np.śmietan fix. Na każdy upieczony wystudzony spód mini tarty wyłożyć ubitą śmietankę, ja użyłam szprycy. Udekorować dowolnie truskawkami

Monia miesza i gotuje
Ciasto Shrek 375

pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według

Magiczne Życie Marty
Loukoumades czyli greckie pączki 238

pozostałą mąką, wodę i sól. Wyrobić łyżką ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Na patelnię wlać wodę, dodać cukier i cynamon. Gotować aż zgęstnieje. Smażyć ciasteczka na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papier kuchenny żeby kuleczki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane ciasteczka polać syropem, posypać orzeszkami

Magiczne Życie Marty
Kotlet schabowy 278

suszonej lub świeżej natki pietruszki. Bełtamy jajko, aż do połączenia. Rozgrzewamy patelnie, kotlety maczamy z dwóch stron w jajku, w bułce tartej I kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor. Kotlety gotowe , prawda że prosto :) Do kotletów podałam młode ziemniaki z buraczkami. Życzę smacznego

Smaki Edyty
Spaghetti z pomidorami i kotlecikami warzywnymi 203

posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi pomidorami i wyłożyć na talerz. Na każdej porcji położyć po dwa kotleciki warzywne. Udekorować bazylią i posiekaną natką

Pasja Smaku