robimy pastę za pomocą blendera. Nacieramy roladki, z jednej strony układamy paski boczku, zwijamy w roladki, oprószamy przyprawą do karkówki. Marynujemy w lodówce co najmniej 4 godziny. Pieczemy na złoty kolor. Do ziemniaczków: - świeży rozmaryn - masło i oliwa - sól morska
SMYKWKUCHNIziarna. W rondelku zagotuj miód, cukier i olej. Doprowadź do wrzenia. Powstałym karmelem zalej płatki. Zapiekaj w piekarniku 30 minut, co 5 minut mieszając mieszankę, tak aby cała miała złoty kolor. Studzimy całkowicie zamykamy w szczelnym słoiku
SMYKWKUCHNIłyżek mąki pszennej (do obtoczenia ryb) WYKONANIE: 1. RYBA - ryby oczyść, osusz, oprósz solą morską - obtocz w mące pszennej - rozgrzej patelnię - wlej oliwę z oliwek i smaż flądry na złoty kolor 2. SOS POMIDOROWY TOSKAŃSKI - cebulę pokrój w drobne plasterki - czosnek przeciśnij przez praskę - rondel postaw na ogniu - rozpuść łyżkę masła + 2 łyżki oliwy z oliwek - dodaj cebulę i czosnek
SMYKWKUCHNIłatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor. Z czym podać gofry? - świeże owoce np. truskawki, banany, maliny etc. - cukier puder - bita śmietana - karmel, tofii - Nutella - na co tylko macie ochotę ;-) Dzieci to uwielbiają!!! ;-))) SMACZNEGO
SMYKWKUCHNIstopni C - bułeczki pozostawiamy na blaszce 10 minut by podrosły przed wstawieniem do pieca -za pomocą pędzelka smarujemy żółtkiem bułeczki - wstawiamy do pieca i pieczemy 45-50minut na złoty kolor - wyjmujemy z pieca, całkowicie studzimy SKŁADNIKI porcja dla 2 osób: - 200g łososia - 5 łyżek marynaty tajskiej - 1 łyżka sosu sojowego - chili Łososia marynujemy minimum 5 godzin w marynacie
SMYKWKUCHNIpieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół. Do nasączenia potrzebujemy pół kubka cappuccino z ilości 6 łyżeczek kawy. Masa budyniowa : * litr mleka * 3 budynie czekoladowe bez cukru
Magiczne Życie MartyWykonanie: Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce. Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem. Na ciasto układamy owoce. Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około 10-15 min. Do złotego koloru. Ubijamy śmietanę. Ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy z bitą śmietaną. Smacznego
Smaki Edytypojawiły się pierwsze zlecenia, umowy. Pisząc post dla danej firmy, który współgra z moim blogiem, i jednocześnie daje szansę zarobienia pieniążków. Oczywiście nie mówię tutaj o zarobkach w tysiącach złotych, ale małe kwoty, które mogę inwestować choćby w dodatki potrzebne do zdjęć. I właśnie dzisiaj kilka słów na temat jednej z platform, gdzie takie pieniążki za wpisy sponsorowane możemy zarobić
Magiczne Życie Martygodzinę w zamrażarce. Blaszkę z brzegami o wymiarach 28*20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Większą porcję ciasta wyłożyć na blaszkę, nakłuć widelcem. Piec w 180 stopniach na złoto około 15-20 min. Wyjąć i przestudzić. Piana ;zimne białka ubić na sztywno dodawać po łyżce cukru i ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lśniąca. Dodać cukier waniliowy, proszek
Ala piecze i gotujeprzez 12 godzin; jedni piszą że gotowa mielonka ma odstać noc w lodówce, inni że wystarczy godzina. Podobnie z żelatyną do galaretki, różnice w proporcjach były ogromne. Postanowiłam znaleźć złoty środek i zachować maksymalną ostrożność. Stworzyłam swój przepis – dałam jedynie 3/4 łyżeczki żelatyny, zrezygnowałam z soli peklowanej; dodałam przyprawy, które lubię (można skorzystać z gotowej mieszanki przypraw od Dobrej
OstryKęsgodzinkę. Następnie schłodzonym ciastem wylepić foremki do małych tart. Aby ciasto nie wyrosło na dnie nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i upiec na złoty kolor ok 25 minut. Czekoladową śmietankę ubić na sztywno, można dodać zagęstnik np.śmietan fix. Na każdy upieczony wystudzony spód mini tarty wyłożyć ubitą śmietankę, ja użyłam szprycy. Udekorować dowolnie truskawkami
Monia miesza i gotujepieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego zielonego * 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru * dodatkowo duże opakowanie ciastek typu delicje - około 30 sztuk Przygotowanie : Budyń przygotować według
Magiczne Życie Martypozostałą mąką, wodę i sól. Wyrobić łyżką ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Na patelnię wlać wodę, dodać cukier i cynamon. Gotować aż zgęstnieje. Smażyć ciasteczka na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papier kuchenny żeby kuleczki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane ciasteczka polać syropem, posypać orzeszkami
Magiczne Życie Martysuszonej lub świeżej natki pietruszki. Bełtamy jajko, aż do połączenia. Rozgrzewamy patelnie, kotlety maczamy z dwóch stron w jajku, w bułce tartej I kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor. Kotlety gotowe , prawda że prosto :) Do kotletów podałam młode ziemniaki z buraczkami. Życzę smacznego
Smaki Edytyposiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi pomidorami i wyłożyć na talerz. Na każdej porcji położyć po dwa kotleciki warzywne. Udekorować bazylią i posiekaną natką
Pasja Smaku