firmy Kotanyi) pomidor pół cebuli białej szczypta soli cytryna Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy pół paczki papryczek chili i dodajemy sok z wyciśniętej cytryny. Ugniatamy tłuczkiem (do ziemniaków). Dodajemy szczypty soli i skrojonego w drobną kostkę pomidora i cebuli. Mieszamy o gotowe. Uwaga rezultat mega ostry
Smaki Brazyliikiedyś wspomniałam uwielbiam jeść wszelkiego rodzaju zupy. Kolejną propozycją jest prosta i szybka zupa fasolowa. Świetnie rozgrzewa i długo syci. :) Składniki: 60g fasoli "Piękny Jaś" (przed namoczeniem) 1 średni ziemniak 1 średnia marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera 2 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz sól majeranek skrzydełko z kurczaka woda Sposób przygotowania: Na noc fasolę zalewamy wodą, aby napęczniała
Truskawkowa FiestaBitki można przyrządzić na wiele sposobów, na przykład dodając do nich grzyby . Jednak to te najprostsze, we własnym sosie, smakują mi najbardziej. Zwłaszcza podane z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka. Składniki: ok. 800 g chudej wołowiny (użyłem udźca) 2 średniej wielkości cebule 10 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe sól ok. 150 g mąki Sposób przygotowania
W SMAKewentualnie doprawić według uznania. Przepis na pojedynczą porcję. W razie potrzeby powiększamy proporcjonalnie do ilości osób. Idealne danie na lekki obiad, czy kolację, a także jako dodatek do ziemniaków, itp. Można je porównać do odchudzonej wersji leczo. Smacznego
Słodkie okruszkipocząć. Wiadomo, smażona najlepiej smakuje latem, nad wodą (morzem, jeziorem), dlatego postanowiłam ją upiec :) Składniki: szczupak sól, pieprz, czosnek, majeranek, tymianek olej roślinny, np oliwa z oliwek warzywa (np. ziemniaki, marchewka,...) Wykonanie: Rybę dokładnie myjemy oraz osuszamy. W moim przypadku okaz był wyjątkowo duży. Aby ryba zmieściła się do jakiegokolwiek naczynia, musiałam ją (targana emocjami) przepołowić oraz pozbawić głowy
Taste Of My Daytygodniu. Jednak mimo wszystko ryby nie są u nas tanie i nie wszystkich stać by je często jeść. Dzisiaj chcę Wam zaproponować dorsza w cieście piwnym. Podałam go z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Można też podać z frytkami ale wtedy jest bardziej kalorycznie. :) Ryba podana na talerzu z Porcelana Bogucice. Składniki: 400 g filet z dorsz (u mnie
Ala piecze i gotujePyszna i rozgrzewająca zupa z dodatkiem curry. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Świetnie smakuje z grzankami. Smacznego! Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2-3 ziemniaki 1 seler 1-2 pietruszki kilka łyżek oleju 2-3 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego lubczyk curry sól, pieprz opcjonalnie: kilka łyżek mleczka kokosowego lub kwaśnej śmietany Obierz i pokrój wszystkie
Qlinarnie i Qlinarniepysznych, domowych bułkach i z dodatkiem łagodnej sałatki z kapusty pekińskiej smakowało naprawdę wspaniale a mięso po prostu rozpływało się w ustach. Można też podać je po prostu z ziemniakami albo ryżem jako danie obiadowe. Też będzie smakowicie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaostrożnie przełóż do osobnego garnka i zmiksuj. Mięso piecz jeszcze 30 minut, ale już bez przykrywania. Do sosu, jeżeli jest za gesty dodaj bulion, lub przegotowaną wodę. Podawaj z ziemniakami duszonymi.. SMACZNEGO . CMOK
Pasje JolkiGotuję na małym ogniu do miękkości. Śmietanę mieszam z mąką i musztardą. Dodaję do żeberek i chwilę gotuję. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem lub ziemniakami
Tradycyjna kuchnia Kasiżycia w Polsce stało się ono nieodłączną częścią mojego jadłospisu. Czasami kiedy napadnie mnie apetyt za dawnymi czasami i słowiańsko-germańską tradycją kulinarną, przyrządzam sobie zwykłego schabowego sznycla z ziemniakami i koprem. Czasami kiedy odzywa się we mnie duch kalifornijczyka i chcę coś zdrowszego wtedy przychodzą mi do głowy schabowe w mące gryczanej. Takie i oto pyszne gryczane schabowe sznycle
Jem więc Jestemchwilę polędwiczki, kruszymy ser pleśniowy intensywnie mieszając, aby nie przypalić sosu, wlewamy śmietankę, wkładamy ponownie polędwiczki i dusimy 15-20 min. na bardzo małym ogniu- gotowe! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub makaronem-jak kto lubi
Kuchnia Beatypomidorówce dodaję ją do moich lubionych. Składniki 300 g mięsa mielonego z indyka 2 pietruszki 2 marchewki 1/2 pora 2 kostki rosołowe 300 g pieczarek 6 szt niedużych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania Zagotować 1,5 l wody, wrzucić kostki rosołowe i pokrojone warzywa. Gotować aż zmiękną, zdjąć
pink envelopeZaczynamy wrzesień od dyni. Dobrze podsmażona z fasolką szparagową i marchewką, doprawiona kminkiem i ziołami prowansalskimi. Nieskomplikowana dynia, którą możemy zastąpić ziemniaki i podać z ulubionym kawałkiem mięsa. Składniki 3 łyżki oliwy 250g dyni, pokrojone w kostkę 100g fasolki szparagowej 2 marchewki, pokrojone na mniejsze kawałki 2 łyżeczki kminku 1 łyżeczka przypraw prowansalskich sól, pieprz Sposób przygotowania Na patelni
pink envelopetorebce do pieczeniu w temperaturze 180C przez około godziny. Po tym czasie torebkę rozciąć i dopiec kurczaka aby miał złocistą i chrupiącą skórkę. Kurczaka podałam z ziemniakami i sałatą na słodko
Amatorka kuchenna