drugiej stronie. Na półmisek wylewamy połowę sosu, rozkładamy na nim świeżo usmażoną rybę, polewamy pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM
Karo in the KitchenPieczone udka z kurczaka. Pyszna propozycja na obiad, która nie wymaga zbyt wiele pracy, a efekt...Sami musicie spróbować. Smaczne, soczyste z rumianą skórką mięso. Podawać można z ziemniakami, frytkami lub ryżem. Na blogu znajdziecie mnóstwo innych przepisów na mięsa. Polecam również bardzo smacznego kurczaka pieczonego w majonezie i inne pomysły w zakładce MIĘSA Składniki 5 udek z kurczaka
O kuchni z uczuciemkurczaka w wersji fit, bo panierka z płatków kukurydzianych, a do tego nie są smażone, ale pieczone w piekarniku ! A do tego idealnie sprawdzą się podane do tego pieczone ziemniaki, (przepis znajdziecie TUTAJ ), surówka z białej kapusty(przepis TUTAJ ) oraz sos czosnkowo-koperkowy (przepis na sos znajdziecie TUTAJ ) :) Nie przedłużając zapraszam po przepis ! Składniki: 1 filet z kurczaka płatki
Gotuj z Mąkąkilka pomidorów.Dokładnie zwinąć i usmażyč na złoty kolor.Mozemy też je podlač bulionem po usmażeniu i poddusić,zrobi się nam wtedy sos , który podamy do ziemniaków.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszczypta soli cebulowej 1-2 łyżki oleju 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego pieprz do smaku posiekana zielona pietruszka 2-3 małe pomidorki *u mnie mieszanka – 30% podsmażone ziemniaki w plastrach, 70% warzyw w różnych proporcjach (brokuł, zielona fasola szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy do połączenia składników
Słodkie okruszkidokładnie wymieszać. Sosem zalać skrzydełka i pozostałe składniki. Naczynie z potrawką przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika. Piec około 70 - 80 minut. Podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub chlebkiem - co kto woli :). Smacznego
Nie tylko w kuchnikiszone ogórki, po prostu dobrze się po nich czuje, dlatego spróbowałam czegoś innego, niż zwykła ogórkowa. ogórki kiszone ze słoika 300 gr seler duży 1/2 sztuki pietruszka 1 sztuka ziemniak 1 sztuka liść laurowy 1 sztuka ziele angielskie 3 ziarenka bulion warzywny 1l cebula 1 sztuka oliwa 2 łyżki koperek 2 łyżki drobno posiekanego kolendra do smaku 1/2 łyżeczka
AZgotuj!menu na te dni, prawda? Chcę Wam dzisiaj zaproponować prostą, ale pyszną potrawę: pieczoną pierś z gęsi. Można ją podać jako danie obiadowe, a wtedy wystarczy ugotować (lub upiec) ziemniaki, zrobić sos (np. na bazie dobrej śmietany) i przygotować dowolne, ulubione sałatki. Można także podać ją jako przekąskę, bo taka pierś będzie pyszna nawet na zimno. Bardzo smacznie komponuje się
Codzienna kuchnia niecodziennaaromatyczny schab na pewno się Wam przyda. Schab wolno pieczony w niskiej temperaturze możemy podawać zarówno na ciepło, tak jak zrobiłam to ja, z dodatkiem pure z ziemniaków lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki
Kulinarne przygody Gatityrozgrzanym ruszcie i pieczemy z obu stron, aż się zrumienią. Kotlety podajemy gorące, możemy je posypać utartym, żółtym serem i gdy się stopi, podać je z musztardą i pieczonymi ziemniakami. Smacznego
Moja Książka Kucharskasmalec domowy. Jest łatwy, choć niezbyt szybki w przygotowaniu, ale za to o wiele lepszy niż ten ze sklepu. Świetny nie tylko do chleba - idealny jako omasta do pierogów, ziemniaków, pyz, kartaczy itp. Polecam przepis na mój ulubiony domowy smalec. SKŁADNIKI: 1kg świeżej (ważne) słoniny 1kg wędzonego boczku 2-3 średnie cebule 2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego szczypta czerwonej
Moja Książka Kucharskaprzepis z serii 'domowe przetwory na zimę' - tym razem ogórki w zalewie keczupowej z kurkumą. Tak przygotowane ogórki świetnie smakują jako dodatek do obiadu (np. kotletów mielonych z ziemniakami), idealne na kanapki lub jako samodzielna przekąska. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych 1 duża cebula 1 łyżka soli niejodowanej ZALEWA: 1/2 szklanki octu 10% 1/2 szklanki oleju
Moja Książka Kucharskaśrodku soczyste mięso. Łosoś w takim wydaniu świetnie sprawdzi się jako przystawka, podany np. na podsmażonej marchewce w sosie sojowym lub jako danie główne z sosem koperkowym i ziemniakami z wody. Polecam przepis! SKŁADNIKI: na 2 porcje 2 porcje filetu z łososia bez skóry 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej ok. 1/2 szklanki nasion sezamu 1 cebula pokrojona
Moja Książka KucharskaKOPERKOWY Kremowy i delikatny, niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Sos ten doskonale nadaje się do jajek na twardo, ziemniaków oraz ryb np. łososia w sezamowej panierce . Serwując go do ryb, można dodać do niego sok z cytryny. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 250g mleka 35g masła, pokrojonego na kawałki kopiasta łyżka mąki pszennej około 1/2 pęczka koperku (bez łodyżek) sól i pieprz biały
Moja Książka Kucharskadoskonale pasują owoce, zwłaszcza te jednocześnie kwaśnawe i słodkie, np. jabłka, śliwki, żurawina, pomarańcze czy ananas. A i z warzywami na pewno się nie pogryzą, np. z burakami czy ziemniakami. Jeśli lubicie pomidory, to do śledzia one również pasują. Sałatka zimowa śledziowa - obłędnie pyszna i kolorowa, zachwyci rodzinę i gości. Polecam! SKŁADNIKI: 300g filetów śledziowych w occie 1 twarde
Moja Książka Kucharska