ziemniaki - 38421 przepisów (strona:1738/2562)

"Cygańskie" gołąbki. 3865

odrywaliśmy przed ucieraniem. Liście zalewamy wrzątkiem i dodajemy 2 kost. rosołowe. Następnie układamy gołąbki i dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy i już. Podajemy same, z chlebem, z makaronem, z ziemniakami jak kto lubi. Polecam!  Smacznego

chleba naszego
MISZ - MASZ Z DUSZONĄ SZYNKĄ WIEPRZOWĄ I SOCZEWICĄ 140

już wspomniałam wcześniej , takie danie nie wymaga od nas zbyt dużej uwagi i pracy.Danie mięsem , mało kaloryczne z mnóstwem warzyw.Mozemy je podawać same tak jak ja lub z makaronem ,ziemniakami czy kaszą.Polecam. 0.5 główki kapusty 4 kotlety z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 gałązki selera naciowego 0.5 litra bulionu 2 garście suchej soczewicy namoczonej

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gotowane roladki z warzywnym nadzieniem 131

szczelnie folią spożywczą. Końce możemy zawiązać, jeżeli boimy się, że roladka się rozpadnie. Przygotowane roladki wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką

VioletoweKucharzenie
zupa ze smardzami i wieprzowiną 159

składników tej zupy. Do przygotowania zupy ze smardzami, która jest pikantna wykorzystałam domową pastę paprykową , domowy rosół , który został z niedzieli i ugotowany drobny makaron, który można zastąpić ziemniakami lub kaszą. Składniki: 3 duże smardze 1 cebula 400 g szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka z jabłkami i żurawiną w cydrze 199

przykryciem. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki. Dodać do mięsa razem z żurawiną. Dusić aż karkówka będzie miękka, a jabłka i żurawina nasączone sosem. Mięso podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką, np. z czerwonej kapusty

Czerwień i błękit
Ser halloumi w cukinii z malinami 253

wmasowujemy olej rzepakowy. Przekładamy na papier do pieczenia i pieczemy przy 180 stopniach do miękkości obracając dwukrotnie. (Dopiero gdy sorbet nam się zrobi) Placki ziemniaczane: Ścieramy 1 duży obrany ziemniak na średnich oczkach dodajemy starty ząbek czosnku, pół małej cebuli, szczyptę mielonego anyżu, pieprz, 1 jajko M. Mieszając wszystko widelcem dodajemy tyle mąki by masa była zawiesista ale w miarę

Kuchnia PROzdrowotna
Błyskawiczna zupa kalafiorowa 443

niej kalafior i mieszamy. Następnie całość zalewamy bulionem i dodajemy pietruszkę. Całość gotujemy ok. 30 minut. Na koniec możemy zupę zabielić śmietaną i dodać świeży koper. Zalecamy podawać z ziemniakami. Możecie też zblendować zupę i podać ja jako krem. Koszt: 15 zł (porcja dla czterech osób) Przygotowanie: 40 minut (bez gotowania bulionu) Błyskawiczna zupa kalafiorowa Błyskawiczna zupa kalafiorowa Czy szukasz

Kuchennyviral.pl
Pulpeciki W Sosie Koperkowym 182

łyżki płynu, mieszamy i wlewamy przez sitko do pulpetów ) gotujemy do zgęstnienia i doprawiamy do smaku. Na koniec wkładamy na chwilę pulpety aby sie ogrzały. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub jak u mnie z kaszą jaglaną (ugotowana według przepisu na opakowaniu

Gotowanie...to proste !
Pierś indyka z piekarnika. 1816

Wszystko polewamy 5 łyżkami oleju roślinnego i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-40 min. / 200 st. C. Podajemy na gorąco, mięso, warzywa i sos. Można serwować z ryżem,makaronem, ziemniakami. Smacznego

chleba naszego
Kotlet schabowy 185

Moczyć wieprzowinę w mleku z cebulą 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety schabowe panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z tłuczonymi ziemniakami z cebulką

KUCHNIA POLSKA
Golonka 111

regionu kapuśniak. W Beskidzie Śląskim i Żywieckim serwowana jest golonka duszona w piwie. Beskidzką golonkę zdaniem restauratorów wyróżnia większa zawartość pieprzu i ostrzejszy aromat. Smak golonki podkreślać mają pieczone ziemniaki i kiszona kapusta, zdarza się, że podawana jest z frytkami. Upieczoną golonkę można pozostawić aż do wystudzenia, pokrojoną na zimno podaje się jako wędlinę do chleba

KUCHNIA POLSKA
KURCZAK PIECZONY Z KOPREM WŁOSKIM 177

pokrojonym koprem włoskim dodać gałązki świeżych ziół. Pieczemy 15-20 min.w temperaturze 200 stopni a następnie kolejne 40-45 min. w temperaturze 180 stopni. Pokrojonego kurczaka można podawać z ziemniakami,kaszą czy nawet zjeść samego np.z surówką :) SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
OWSIANE CIASTECZKA 150

błyskawicznych) 100g rodzynek lub żurawiny WYKONANIE  Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Płatki owsiane zalewamy wrzątkiem aby namokły (nie mogą pływać) Banany obieramy,przekładamy do miski i tłuczkiem do ziemniaków rozgniatamy na gładką masę. Rodzynki oraz żurawinę także moczymy we wrzątku aby zmiękły. Następnie mieszamy wszystkie składniki razem.i wykładamy łyżką na papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika

Mała w garnku miesza

Proponowane wyszukiwania