Czasem nachodzi mnie ochota na domowy, tradycyjny obiad, taki trochę „babciny” 🙂 Przedstawiam klasyczne pulpety w sosie koperkowym. Najlepiej smakują w towarzystwie marchewki i ziemniaków. Przepis na 10 dość małych
Bulliołyżka kartoflanki 1 cukier waniliowy Zagotować wszystko na budyń, ostudzić. Po ostudzeniu utrzeć z 200g margaryny. Zajrzyj również tu: 1. Ciasto "Kubuś" 2. Szybka zapiekanka z ziemniakami i parówką 3. Swojski Kopiec Kreta
My World by Dagmara Rekwsypać resztę mąki, dodać śmietanę i pozostały pieprz mielony, wszystko blenderem zmiksować i doprowadzić do zagotowania, zdjąć z ognia schabowe zrazy są kruche, soczyste, najlepiej smakują z kaszą lub ziemniakami i surówką jaką się lubi............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięulubione dodatki: tofu, makaron ryżowy, glony wakame, marchewkę z bulionu, krewetki, szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę, rzodkiewkę, grzyby z bulionu, jajka prażony sezam a nawet ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Składniki na bulion: 2-3 litry wody ćwiartka z kurczaka 2-3 marchewki pietruszka kawałek selera pól cebuli kilka ząbków czosnku ziele angielskie liście laurowe garść suszonych grzybów 1 opakowanie
Cynamonowe szczęścieSkładniki: poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki 1/2 pęczka koperku Vegeta do mięs obsypka maspolanka Plenus zioła Małgosi Plenus ocet winny miód pieprz 1 kg młodych ziemniaków … Czytaj dalej Koperkowy królik
czarrna od kuchniprostu świeżych produktów. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Polecam. Składniki: • 1 duże udko kurczaka lub kilka skrzydełek • 2 marchewki • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 4-5 ziemniaków • mrożone borowiki, ok. 15 dag • natka pietruszki • kostka grzybowa • sól, pieprz Uwaga : warzywa I grzyby można zastąpić 1 opakowaniem mrożonej zupy borowikowej, ja tak zrobiłam. Sposób przygotowania: 1. Z udka
W mojej kuchnikompozycje idealną. Klopsiki są wilgotne i mają bardzo smakowite wnętrze wypełnione groszkiem, cebulką i marchewką. Tak przygotowane klopsiki i sos z powodzeniem możecie łączyć tradycyjnie z makaronem lub z ziemniakami
wegetalerześmietanie z dodatkiem kiełbaski i koperku. Młoda kapusta po chłopsku to jedna z moich ulubionych wiosennych potraw. Jest pyszna i robi się ją bardzo szybko. Podajemy z młodymi ziemniakami albo pieczywem. Składniki: główka młodej kapusty 2 średnie marchwie ok 0,5 kg kiełbasy 2 średnie cebule ok 150 ml śmietany 30% łyżka mąki pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie Cebule kroimy
e-PrzepisyKulinarnepółplasterki. Jabłka umyj, obierz cieniutko, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj majonez, dopraw do smaku cukrem i solą, wyszieszaj wszystko dokładnie razem. Podawaj do drugiego dania z ziemniakami i mięsem. Smacznego
Przepisy i porady kulinarnesama ilość cukru) 1 op. żelfix 3:1 WYKONANIE: truskawki myjemy, obieramy z szypułek, kroimy na cztery części wkładamy do garnka, gdy puszczą sok dusimy owoce ugniataczem do ziemniaków, zostawiając trochę większych kawałków, wsypujemy żelfix, dokładnie mieszamy, gotujemy 3-4 minuty, usuwamy pianę, dodajemy 3 łyżeczki stevii (lub więcej, jeśli chcemy bardziej słodki dżem), mieszamy i gotujemy kolejne
Kuchnia BeatyZastanawialiście się kiedyś, bez czego nie mogłyby się obejść kuchnie z różnych stron świata? Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwek. Włoską – pomidorów. Chińską – sosu sojowego. Polską – ziemniaków. Hiszpańską? Papryki! Tutaj, bez tej świeżej czy suszonej – tak słodkiej i wędzonej – jedzenie zwyczajnie nie byłoby takie samo, wiele przy tym tracąc ze swego charakteru. Jeśli macie zatem na podorędziu kawałek łososia
Even Better FoodJednym ze sposobów jest zrobienie kotletów mielonych. Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią. Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka bułka tarta olej
magiczna kuchnia Kasibyć bardzo miękkie. Wyjmujemy je do miski i część grzybów. Pozostały sos miksujemy. Dodajemy śmietanę. Policzki razem z odłożonymi grzybami umieszczamy w sosie i chwilkę razem gotujemy. Podajemy z ziemniakami lub kaszą i oczywiście z surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewydanie i praktycznie samo się robi. Składniki: młoda kapusta pół główki pałki z kurczaka 3 szt szklanka rosołu drobiowego papryka mielona słodka pieprz ziołowy mielony sól do smaku ziemniaki młode 1 kg koperek do posypania ziemniaczków Wykonanie: Kapustę kroimy na pół i myjemy listki, kroimy drobno. Do naczynia żaroodpornego przekładamy pokrojoną kapustę i zalewamy ją rosołem. Pałki z kurczaka myjemy
Różowa kuchniajest nieuniknione ;) Wracając do marynaty, tu całym sekretem jest świeży tymianek, jeśli zastąpisz go suszonym to już nie będzie to samo (sprawdzałam). Pierś podałam z pieczonymi warzywami, Młody ziemniaki, a ja swoje ulubione marchewki ;) Do tego sos jogurtowy z czosnkiem i sałatka ze wszystkiego co mi wpadło pod ręce, czyli tym razem była to sałata lodowa, cebula szalotka, pomidor, ogórek
Blondynka Gotuje