wodę z 1 łyżką mąki i dodajemy do gulaszu. Zmniejszamy ogień i dusimy od czasu do czasu mieszając jeszcze przez 10 minut. Gulasz jest gotowy. Danie możemy podać z ziemniakami, kaszą, albo kluskami śląskimi. Oczywiście obowiązkowo z ogórkiem kiszonym, albo buraczkami! Smacznego! Artykuł Domowy gulasz z szynki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki 5 średnich ziemniaków 1 żółta papryka 1 cebula 4 duże pomidory 1 laska kiełbasy 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego 1 … Czytaj dalej Zupa cygańska
czarrna od kuchnisobie przygotować na śniadanie czy na obiad, będzie wyśmienicie. Do smażenia naleśników potrzebna jest odrobina oleju, jednak jak macie patelnie nieprzywierającą można smażyć bez tłuszczu. Polecam gorąco. Naleśniki z ziemniaków. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieząbki czosnku Dodatkowo 4 kromki dowolnego pieczywa odrobina oliwy Krem z groszku z serkiem topionym – przepis Przygotowanie zupy powinniśmy zacząć od przygotowania buliony, będzie on niezbędny. Następnie ziemniaka, marchewkę, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno siekamy. Do garnka z grubym dnem wlewamy odrobinę oliwy i szklimy na niej cebulę. Jak cebula będzie szklista dodajemy czosnek i smażymy go dosłownie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dokładniej z gospodarstwa agroturystycznego "Na Zamłyniu" w Jałowem. Gołąbki wyszły znakomite, są pikantne, mają kremowe wnętrze, są znakomite. Polecam wszystkim bo naprawdę warto je spróbować. Gołąbki z ziemniakami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSlatera "Zielona uczta. Jesień, zima". Wiele osób nie lubi brukselki, jednak zapewniam że tak przyrządzona brukselka zachwyci każdego. Polecam gorąco na jesienny obiad, będzie znakomicie. Brukselka z ziemniakami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepracy i małej ilości składników zupa jest naprawdę przepyszna i aromatyczna, do tego gęsta i sycąca. A jako dodatek polecam chrupiącą, prażoną cebulkę. około 6 porcji: 1 kg ziemniaków 2 duże pory 1,4 litra rosołu/bulionu włoszczyzna (1 mała marchewka i pietruszka, niewielki kawałek pora) 50 g masła klarowanego 1 łyżeczka kurkumy szczypta ostrej papryki i pieprzu sól
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 400 g ugotowanych ziemniaków 300 g odgotowanych grzybów 1 cebula 1 kulka mozzarelli light 1/2 czerwonej papryki 1/2 małego kalafiora 2 jajka 1 duży pomidor sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z grzybami
czarrna od kuchniSkładniki: 100 g mąki 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki bazyliowego pesto 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich farsz: 200 g ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w wodzie … Czytaj dalej Naleśniki z tuńczykiem
czarrna od kuchniUrodziłam się na Suwalszczyźnie i naszym regionalnym daniem są dania z ziemniaków. Aż dziwne, że dopiero teraz dzielę się z Wami przepisem na babkę ziemniaczaną :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldUrodziłam się na Suwalszczyźnie i naszym regionalnym daniem są dania z ziemniaków. Aż dziwne, że dopiero teraz dzielę się z Wami przepisem na babkę ziemniaczaną :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki: 1 opakowanie gnocchci 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1 średni ziemniak 1 cebula 1/2 pora 1 puszka krojonych pomidorów 40 g suszonych pomidorów bez oleju 2 ząbki czosnku … Czytaj dalej Gnocchi z warzywnym ragout
czarrna od kuchni