Składniki: ok. 1 kg ziemniaków ok. 1 szklanka mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli pieprz 3/4 kg szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 2 cebule kilka ziaren jałowca liść laurowy … Czytaj dalej Kopytka z szynką w pomidorach
czarrna od kuchnimecooksblog oraz Facebook: MeCooks Zupa z kurczaka Składniki na węgierską zupę z kurczakiem. 20 dkg selera korzeniowego 30 dkg marchwi 1,5 kg podudzia kurczaka 40 dkg ziemniaków 15 dkg cebuli 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 10 dkg kwaśnej śmietany 1 pełna łyżka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 l wody
MeCooksPolecam. Przygotowanie mięsa – pierś z kurczaka pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz ziołami. Wymieszać i odstawić. Przygotowanie warzyw – ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w plasterki o grubości 5 mm, kalafiora rozdrobnić, marchewki obrać i pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wrzucić do wody osolonej do smaku. Gotować od zagotowania
Kuchnia PokoleńSkładniki: 400 g ziemniaków 1 puszka białej fasoli 1 średni siedzuń sosnowy, ok. 240 g 1 cebula 3 jajka 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz suszony rozmarym gałka muszkatołowa natka … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana z siedzuniem sosnowym
czarrna od kuchnilodówce miałam zapas pieczonej papryki. W przepisie poniżej podaję sprawdzony sposób na to, jak upiec papryki, by potem było przy nich mniej pracy. Składniki : 5 papryk 2 ziemniaki marchew pietruszka kawałek selera korzeniowego chili ok. 10 cm pora gałązka natki selera 6 ziaren ziela angielskiego 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Papryki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: ok. 1,5 kg pałek i skrzydełek z kurczaka 800 g ziemniaków 400 g dyni 400 g grzybów leśnych sól, pieprz rozmaryn gałka muszkatałowa słodka papryka marynata: 1 łyzka ostrego … Czytaj dalej Kurczak na ostro pieczony z jesiennymi warzywami
czarrna od kuchniPrzepis na danie pochodzi z książki "500 potraw z ziemniaków" W.A.Bołotnikowa i L.M.Wapielnik. To tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, białoruskiej i ukraińskiej. Bazą wszystkich draczen są jaja, mąka i mleko. Mogą mieć konsystencję zapiekanki i lekką, a nawet płynną omletu. W tradycji przygotowywało się je w czasie święta Wszystkich Świętych, a nawet zabierano na cmentarz, gdzie spożywano. Danie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka
czarrna od kuchniprzekąska na imprezę. Zrobiłam takie placki na obiad i domownicy zjedli ze smakiem. Oczywiście jeśli trzeba więcej placków, to proporcjonalnie trzeba zwiększyć składniki. Najwięcej pracy jest przy tarciu ziemniaków, no chyba że mamy maszynkę. Składniki na farsz, które podałam to takie które akurat [...] Artykuł Placek ziemniaczany a’la pizza pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPlacki ziemniaczane faszerowane pieczarkami to bardzo smaczna odmiana tradycyjnych placków ziemniaczanych. Nadzienie świetnie komponuje smakowo z ziemniakami. Moje placki rozeszły się w oka mgnieniu po usmażeniu. Wiadomo, najsmaczniejsze są ciepłe. Podałam je z surówką z kapusty pekińskiej, bo akurat na taką miałam składniki w lodówce. Smażyłam placki na mniejszym ogniu. Z tych ilości składników co [...] Artykuł Placki ziemniaczane faszerowane pieczarkami
Pieprzyć z Fantazjąproszku do zalania wrzątkiem. Składniki: - purée ziemniaczane w proszku - płatki drożdży nieaktywnych - oregano - sól Wykonanie: Purée mieszamy z drożdżami w stosunku 2 : 1. Dodajemy oregano i trochę soli, bo ziemniaki jednak są dość mdłe. Całość powinna mieć smak sera, do czego idealnie komponuje się oregano. Pamiętajcie. Bieszczady to luźne góry. To nie Tatry i tu się nie liczy
Kryzysowa Książka Kucharskaczerwonej cebulki, a także ziół, takich jak rozmaryn, tymianek i bazylia. Całość zalewamy białym winem wymieszanym ze śmietanką. Świetne danie na obiad lub na kolację (wtedy proponuje podawać bez ziemniaków). Składniki: (4 porcje) 3 duże czerwone cebule (lub 5-6 małych) 1 średnia cukinia 3 średnie pomidory 2 x 400 g fileta z łososia lub pstrąga łososiowego sól morska, świeżo
Moja DelicjaSkładniki: placki 1 marchewka 1 mała cukinia 2-3 ziemniaki 1 łyżka mąki 1 jajko sól, pieprz sos: 250 g fileta z łososia 1 cebula 300 g odgotowanych grzybów 50 ml … Czytaj dalej Placki warzywne z grzybami i łososiem
czarrna od kuchniLepenice, czyli pyszne danie kuchni czeskiej. Jest to nic innego jak tłuczone ziemniaki z kiszoną kapustą, które dodatkowo zostały oprószone boczkiem z cebulką. Super się sprawdzi jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie, a w towarzystwie ma The post Lepenice appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje