Składniki: 2 filety z kurczaka 3/4 kg ziemniaków 2 marchewki 1 cukinia 800 g pomidorów słodka i ostra papryka rozmaryn suszony maggi, ocet balsamiczny, sos chili suszony czosnek niedźwiedzi sól, … Czytaj dalej Zapiekanka z kurczakiem
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 800 g ugotowanych ziemniaków 1 średnia cukinia 2 marchewki 1/2 pora, u mnie zielona część 5-6 schabowych 2 kulki mozzarelli słodka papryka, zioła prowansalskie, curry, sól, pieprz Przygotowanie: … Czytaj dalej Zapiekanka z kotletów schabowych
czarrna od kuchniGado - gado, znane również jako lotek, to indonezyjska sałatka z lekko gotowanych, blanszowanych lub gotowanych na parze warzyw i jajek na twardo, gotowanych ziemniaków, smażonego tofu i tempeh oraz lontong, podawana z sosem z orzeszków ziemnych. Tempeh to wyrób z soi a lantong to rodzaj prasowanego ryżu. Mój przepis to kombinacja moich składników jako dodatku i podstawa według Jamiego Olivera
Moje Małe CzarowanieSkładniki: ok. 800 g schabu 2 duże cebule 3 kolorowe papryki 2 marchewki 3/4 kg ziemniaków 1 średnia cukinia 3 duże pomidory 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulaszowa
czarrna od kuchniDomowe pyzy to prosta, jarska potrawa, chociaż można także przygotować pyzy nadziewane mięsem. Składniki na pyzy to ziemniaki, mąka (skrobia) … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowe <span>pyzy</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerkalmary i dzięki temu danie wygląda zjawiskowo. Te większe wystarczy pokroić w krążki, i też będzie dobrze, te mniejsze oddzielić macki od tułowia. Podałam je z chipsami upieczonymi z ziemniaków. Danie jest rewelacyjne, polecam smakoszom kalmarów i nie tylko. Chrupiące kalmary. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniegrillowym sprawdzają się różnego rodzaju dodatki do mięs z grilla. Często robię sałatki ziemniaczane, ponieważ cieszą się wielkim powiedzeniem u mnie w domu. Bardzo je lubimy. Tym razem zrobiłam ziemniaki z dodatkiem pieczarek w delikatnym sosie czosnkowym. Mega pyszne połączenie i świetny dodatek do grillowanego mięsiwa. Kiedy smażyłam pieczarki na maśle, to delikatnie … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana z pieczarkami
Pieprzyć z FantazjąSałatka ziemniaczana z musztardą to pyszny dodatek do dań mięsnych z grilla. Dodatki ziemniaczane u mnie w domu sprawdzają się, więc kombinuję i przygotowuję ziemniaki na różne sposoby. Ta sałatka znikła w dość szybkim tempie, co mnie bardzo zaskoczyło. Często robiłam je z majonezem, jogurtem czy śmietaną. Okazało się, że z musztardą znikają jeszcze szybciej. … Czytaj dalej Sałatka ziemniaczana
Pieprzyć z FantazjąBułgarska musaka to siostra musaki greckiej a różni je tylko główny składnik. W greckiej główną rolę grają bakłażany, a w bułgarskiej ziemniaki. Obie wykonuje się prawie tak samo i obie smakują pysznie, aczkolwiek inaczej. I wydaje mi się że z bułgarską jest zdecydowanie mniej pracy, a i jeść ją można o każdej porze roku, bo składniki są tak samo dostępne
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na te cudowne ziemniaki libańsko - syryjskie pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Cała obfitość". Danie jest proste, sycące, pikantne, idealne jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięs czy ryb. Jeśli lubicie danie mniej ostre, dajcie mniej chili, jeśli ostrzejsze, więcej chili. Będzie znakomicie jak sami to ustalicie, a potem cieszyć się pysznym daniem. Batata Harra. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTime 10 minutes Cook Time 30 minutes Total Time 40 minutes Servings 8 Author Anna Ingredients 1 1/2 litra litra wody 2 średnie pietruszki 50 g selera 5 sztuk ziemniaków 2 sztuki liści laurowych 4 ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki śmietany 18 % kilka ugotowanych jajek na twardo 7 łyżki tartego chrzanu lub do smaku 15 cm kawałek pora sól
SprawdzonaKuchnia.plDzisiaj przepis na popularną na Wyspach rybną zapiekankę - fish pie. Bardzo lubię takie zapiekanki z ziemniakami ( tutaj moja ulubiona) - wystarczy sałata i sycący obiad gotowy
Stare Garysłowo, że połączenie twarogu i awokado skradnie Wasze kubki smakowe. Składniki na porcję dla 2 osób: placki warzywne 1 mała cukinia 1 marchewka 3 średniej wielkości ziemniaki 1 por (tylko jasna część!) sól, pieprz 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia zielony sos 1 małe, miękkie awokado 1/2 kostki twarogu półtłustego (125 g) sól odrobina soku
Ugotowaćsię aromat mięsa i papryki. Gulasz musimy dusić ok. 2,5 godziny, ale dzięki temu jest on delikatny w smaku, mięso rozpływające się w ustach. Możemy go podać z ziemniakami z wody, kaszą, czy ryżem. Po prosty podajcie go z tym, z czym lubicie najbardziej. Przeczytaj przepis na: Gulasz z indyka z warzywami Składniki 1,2 kg łopatki wieprzowej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!