Drożdżówka z czekoladą i rodzynkami z automatu 248Zachciało mi się coś słodkiego..ale nie chciało mi się nic robić...tak więc w ruch poszedł automat do chleba..wystarczy wrzucić składniki , ustawić odpowiedni program i gotowe...nic więcej nie trzeba robić ..Przepis na na ciasto drożdżowe podpatrzyłam tutaj .. ja dodatkowo dodałam pokruszoną czekoladę i pokrojone śliwki, daktyle i rodzynki..Ustawiłam program wedle autorki przepisu na jasną skórkę
Moje domowe kucharzenie
Tarta rabarbarowo jabłkowa z bardzo czekoladową pianką 159szczypta soli 2/3 kostki masła 1 jajko 2 łyżki śmietany kremówki Wsyp mąkę,cukier, sól do robota kuchennego i wymieszaj. Dodaj masło ponownie mieszając , ciasto powinno przypominać drobno pokruszony chleb. Dodaj jajko, śmietanę cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się połączą. Gotowe ciasto ułóż na foli spożywczej i uformuj je w placek o średnicy 20 cm i zawiń w folię
noteskulinarnyfiga
Twarogowa pasta z makrelą w pomidorach 189oprószając szczypiorkiem. Jakiś czas temu otrzymałyśmy paczuszkę chlebków lnianych Habżyki w trzech kompozycjach smakowych, mianowicie: siemię lniane i słonecznik, pomidory i bazylia i cebula z czosnkiem. Jest to chleb lniany, niepieczony - żywy z nisko przetworzonych warzyw i siemienia lnianego. W 100% przygotowany z naturalnych składników o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika. Skład chlebków jest świetny, z pewnością
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bardzo zdrowa sałatka na niedzielne śniadanie 371niekoniecznie. Dodajemy ser koryciński pokrojony w kosteczkę. Ten typ sałatki nie wymaga mieszania w misce. Posypujemy koperkiem.Dodajemy listki bazylii. Całość posypujemy orażonymi ziarnami Ziołowo Mi! Dzięki ziarnom...nie używam chleba do tej sałatki . Polewamy olejem lnianym wielkopolskim. To olej o znakomitym smaku i zapachu. Jest to olej roślinny o najwyższej zawartości kwasów tłuszczowych omega -3 i omega
Z Kuchni Do Kuchni
Wątróbka drobiowa z cebulką 237minut i mieszamy co kilka minut. Pod koniec smażenia solimy i dodajemy przyprawy.Gdy wątroba jest już krucha i brązowa zdejmujemy z ognia i lekko studzimy.Podajemy ciepłą z kromką chleba
Przepisy i porady kulinarne
Kalafior zasmażany z bułką tartą. 160wodę,dodajemy olej,pieprz,sól oraz bułkę tartą. Mieszamy wszystko razem i smażymy kilka minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i podajemy gorący. Możemy go jeść np. z chlebem lub możemy go podawać jako surówkę do obiadu. Bardzo szybko się go przygotowuje a wyśmienicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Gorąco polecam
Przepisy i porady kulinarne
Awokado - zdrowie dla cery i serca ! 139Awokado - zdrowie dla cery i serca! Chociaż ma dużo kalorii, jego wartości odżywcze są nie do przecenienia. Jego miękki miąższ nadaje się do smarowania chleba. Nazywane jest owocem alfabetu, ponieważ zawiera prawie wszystkie witaminy : między innymi A, C, K i witaminy z grupy B6. Posiada szczególnie dużo witaminy E i kwasów omega-3. Składniki te chronią skórę przed starzeniem się
Przepisy i porady kulinarne
Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? 212stanie wolnym występuje w miodzie, owcach (np. winogrona) i sokach owocowych. Glukoza dodana do domowego wina przyśpiesza fermentację. Drożdże z dodatkiem glukozy lepiej wyrosną. Glukoza dodana do domowego chleba przyśpiesza brązowienie skórki. Glukozą można słodzić herbatę, będziemy wtedy mieć dużo energii i nie będziemy czuć się osłabieni, np. na wiosnę. Warto ją mieć w swojej kuchni
Przepisy i porady kulinarne
Kaszanka z cebulką. 147cebulę i podsmażyć tak , aby się zeszkliła. Następnie dodać kaszankę, wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. Gdy nasza kaszanka jest już gorąca, zdjąć z ognia i podawać z kromką chleba. Doskonale smakuje też z ciepłą herbatą. Można ją podawać np. na kolację lub do obiadu zamiast mięsa z ziemniakami i kwaszonym ogórkiem
Przepisy i porady kulinarne
Jedzmy otręby - mają bardzo cenne właściwości ! 181dużo otręb nie musimy stosować leków, czy drogich kuracji, aby oczyścić nasz organizm lub obniżyć zły cholesterol, pamiętajmy o tym. Warto je więc wprowadzić do swojego jadłospisu, spożywając np. chleb razowy
Przepisy i porady kulinarne
Mizeria ze świeżych ogórków do obiadu. 201natkę pietruszki i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Możemy też pokroić do naszej sałatki dojrzałego pomidora. Podajemy do obiadu z mięsem i ziemniakami lub na podwieczorek z kromką chleba. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarne