ziemniaki w mundurkach - 1232 przepisów (strona:36/83)

Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i koperkiem 110

Pożywna sałatka, gdzie w smaku dominuje ziemniak i ogórek. Polecam na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub (może nawet?) na kolację. Do tego podałam ją w swojej ulubionej miseczce z Maroka, wtedy smakuje jeszcze lepiej     Składniki: 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 kiszone ogórki 8 rzodkiewek 3 jajka ugotowane na twardo mały pęczek świeżego posiekanego koperku

Zasmakuj Kuchni
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i koperkiem 149

Pożywna sałatka, gdzie w smaku dominuje ziemniak i ogórek. Polecam na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub (może nawet?) na kolację. Do tego podałam ją w swojej ulubionej miseczce z Maroka, wtedy smakuje jeszcze lepiej;) Składniki: 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 kiszone ogórki 8 rzodkiewek 3 jajka ugotowane na twardo mały

Zasmakuj Kuchni
Zapiekane ziemniaczane puree z warzywami. 178

kalafiora z piekarnika? Składniki: 1kg ziemniaków 100 g sera żółtego ,tarty 2 łyżki masła sól ,pieprz ulubione ziarna ,słonecznik ,orzechy ,dynia kalafior ,kilka różyczek brokuł ,kilka różyczek Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości . Zdejmujemy skórkę i przeciskamy przez praskę , dodajemy masło ,ser i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do naczynia żaroodpornego . Kalafior i brokuł obgotowujemy

Ladylaura.
Ziemniaki faszerowane boczkiem i serem 307

przepis na pyszne ziemniaki faszerowane boczkiem, serem wiejskim i żółtym. Składniki: 6-7 ziemniaków 200 g boczku wędzonego opakowanie serka wiejskiego 150 g sera żółtego sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, tak aby były miękkie, ale nierozpadające się. Obieramy i przekrawamy na pół. Delikatnie łyżeczką wydrążamy środek. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Studzimy. Z serka odlewamy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka ziemniaczana z ciecierzycą 144

Dobre na kolację Składniki - 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach - 1 ugotowana marchew - 1/2 puszki kukurydzy - 2 łyżki ciecierzycy z puszki - 1 cebula - 5 plasterków szynki - 5 plastrów sera żółtego - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki może być mrożona - 2 ogórki kiszone - 3 jajka ugotowane - majonez Sposób przygotowania 1. Ziemniaki,jajka,szynkę,ser,ogórki i cebulę pokroić w kostkę  na grubej

W królestwie smaków Beaty
Pełnoziarniste knedle ze śliwkami krok po kroku 136

czego i jak się je robi. Taaa…minęło trochę czasu i proszę pokazuję dziś jak krok po kroku zrobić knedle. Składniki na około 25 sztuk: 600 g ziemniaków (ugotować w mundurkach, ja standardowo wykorzystałam parowar) 200 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej płaska łyżeczka soli jeden dojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło

greenscarf
Hindu kuszaj! 224

hindusku 3-4 średnie ziemniaki 1 puszka marchewki z groszkiem 1 mała cebula 1,5 łyżeczki kuminu szczypta chilli oliwa z oliwek (bądź masło) sól ( cukier) do smaku Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, wystudziłam, obrałam, a następnie pokroiłam w kostkę.  Cebulę pokroiłam w piórka.  Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam kmin, po 5s chilli, wymieszałam i dodałam cebulę.  Kiedy cebula

bastalena
Sałatka ziemniaczana 170

sałatka.  Składniki 600 g niewielkich ziemniaków 2 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki konserwowe sól 2 łyżki małych kaparów 2 łyżki jasnego octu winnego 4 łyżki oliwy pieprz cukier 1 czerwona cebula 200 g cieniutko pokrojonych plasterków szynki gotowanej 4 łyżki posiekanego szczypiorku     Przygotowanie   Wyszorowane ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie. Jajka obrałem ze skorupek

R'n'G Kitchen
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i gorgonzolą 119

osuszonego 200 g gorgonzoli 400 g śmietany 18% 2 ząbki czosnku gałka muszkatołowa pieprz, sól ok. 4 łyżki startego parmezanu 50 g masła + 1 łyżka do wysmarowania naczynia Ziemniaki podgotowujemy w mundurkach, a następnie obieramy z łupinek i kroimy w plastry. W misce mieszamy śmietanę z gorgonzolą. Dodajemy rozgnieciony czosnek (przez praskę). Sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Nastawiamy

Marder&Marder Manufacture
"SAŁATKA DO RYBY" I FILET Z TILAPII 124

odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Jak już nabiorą smaku z marynaty, panierować je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Ziemniaki zagotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Pokroić na półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, można ją lekko sparzyć, będzie wtedy trochę mniej intensywna w smaku. Jajka

Kuchnia w opałach
Ziemniaczana sałatka 226

kropel soku z cytryny 2 jajka kilka plasterków gotowanej szynki dwie łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy ząbek czosnku sól pieprz papryka ostra natka pietruszki Ziemniaki gotujemy w mundurkach odstawiamy do ostygnięcia, gotujemy również jajka na twardo, w tym czasie kroimy cebulę i skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i odstawiamy. Szynkę kroimy w kostkę, a seler

NA MOIM TALERZU
Sałatka śledziowa 4373

średniej wielkości ziemniaki 5 ugotowanych na twardo jajek 1 duży por 1 duża czerwona cebula 5-6 ogórków konserwowych 1 jabłko 1 pęczek koperku 3-4 łyżki majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach, najlepiej dnia poprzedniego. Śledzie przepłukujemy wodą

Smaki Na Talerzu
Szuba sałatka śledziowa 205

sałatki z mięsem, jarzynowe, śledziowe, z rybą itp. Polecam i życzę smacznego Składniki 4 płaty śledziowe 4 średnie ziemniaki 1 pęczek szczypiorku 4 średnie buraczki 1 duża cebula 3 średnie marchewki 4 jajka 8 łyżek majonezu Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

O kuchni z uczuciem
Wegetariańska sałatka Cobb 157

który został z obiadu, bo inaczej zrobienie tej sałatki staje się zbyt pracochłonne. U mnie w domu jest większa szansa. że po obiedzie zostanie ziemniak, niż kotlet. Dlatego dziś wersja bezmięsna tej sałatki oparta na ziemniaku, który został z obiadu   Składniki: sos winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki musztrdy i ze świeżo mielonego pieprzu(...)żeby nie ściemniało ser pleśniowy bleu – kilka plasterków (może być też zwykły ser żółty starty na tarce) duży dojrzały pomidor pokrojony w kostkę (mogą być 2 małe) ziemniak ugotowany w mundurku pół małej czerwonej cebuli łyżka kaparów ze słoika (odsaczonych)   Jak przygotować wegetariańską sałatkę Cobb? Ukręć sos winegret. Na dużym półmisku ułóż sałatę i na niej rzędami wszystkie

Ugotowane pozamiatane
Warianka 106

łyżki mąki 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki mielonego kminku ząbek czosnku 50 g słoniny 800 g młodych ziemniaków   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy na suchej patelni. Sok z kapusty zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy z wodą (około 500 ml), dodajemy do soku. Podgrzewamy i dodajemy liść, kminek

R'n'G Kitchen
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z PESTO 147

garści rukoli aromatyczne pomidory suszone w zalewie z oleju , najlepiej z ziarnami dyni garść orzeszków nerkowca kilka ły ż ek zielonego  pesto sól i pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach. S tudzim y , obieram y i kroimy mniej więcej w 1/2 cm plasterki. Mieszamy z pesto i odstawiamy do lodówki na godzinę . (jeśli spieszy nam się można

WYSPA SZCZĘSLIWA
Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę 141

dipem. Sałatka ziemniaczana 750 g ziemniaków 400 g ogórków kiszonych 1 opakowanie jogurtu greckiego light 1 pęczek dymki ze szczypiorem 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano sól Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Ogórki kiszone kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie na grubsze plasterki. Dymkę kroimy w drobną kostkę, a szczypior siekamy. Do miski przekładamy

My Chcemy Jeść
Langos - placek węgierski 123

państwu polecamy! Składniki: 250 g ziemniaków  500 g mąki  250 ml letniego mleka 2 łyżki oliwy 3 łyżeczki cukier  20 g drożdży sól Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach lub przeciskamy przez praskę do puree Drożdże z cukrem oraz 100 ml ciepłego mleka rozrabiamy odstawiamy na 10 minut

kgwjanczewo