pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Z pozostałej oliwy sporządzamy zasmażkę ,rozprowadzamy odrobiną wody i dodajemy do całości ,dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia
R'n'G Kitchenśmietany cukier sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski. Z margaryny i mąki sporządzamy zasmażkę ,dodajemy koncentrat i chwilę jeszcze podsmażamy. Następnie zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy pokrojone grzyby ,cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę (dokładnie rozprowadzamy) ,doprawiamy do smaku
R'n'G Kitchenzmiękły. Cebulę wraz z pieczarkami dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem krótko szynkę prosciutto ( klasycznie byłby boczek ), którą wcześniej delikatnie podzieliłem na mniejsze kawałki. Na pozostałym tłuszczu zrobiłem zasmażkę z mąki, którą rozprowadziłem przed dodaniem płynem spod kapusty. Dokładnie kapustę wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. Chwilę razem gotowałem. Na koniec dodałem posiekany koperek
R'n'G Kitchenziele angielskie Porcję rosołową umyć, zalać wodą , dodać przyprawy i zagotować .Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę.Gotować do miękkości ziemniaków.Dodać posiekany koper, śmietanę i zagęścić zasmażką.Doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniełyżki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 1 szklanka bulionu pęczek koperku szczypta soli przepis W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Zasmażkę z masła i mąki rozprowadzamy mlekiem cały czas mieszając, na końcu wlewamy bulion i całość zagotowujemy. Do sosu wrzucamy posiekany koperek, dodajemy szczyptę soli, chwilę mieszamy i doprowadzamy
Smakowite DaniaZupa grochowa kojarzy mi się z dzieciństwa. Chciałam aby była bez zasmażki, śmietany i kostki rosołowej. Taką zupę właśnie chcę zaproponować. Smakuje wyśmienicie. Składniki: woda 2,5l 2 łodygi selera naciowego 1/3 pora seler mały pietruszka korzeń cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki szklanka grochu łuskanego szklanka soczewicy czerwonej 4 ziela angielskie 3 liście laurowe szczypta chili sól pieprz
Apetyt na Zielonemąki 2 łyżki masła 100 g żółtego sera sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa Wykonanie: Masło roztopić, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i mieszać do czasu, aż zacznie gęstnieć. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałkę muszkatołową. Na sam koniec dodać pokrojony na mniejsze kawałki żółty ser i podgrzewać
Krakowskie smaki Anizacznie zmniejszać swoją objętość. Do kapusty wlać pomidory razem z sokiem i dusić jeszcze około 5 minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem i papryką. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, którą zagęścić potrawę. Pokrojony w plastry schab oprószyć solą, pieprzem i papryką, dokładnie natrzeć mięso. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dolać do mięsa
Kuchnia w opałachKapuśniak zrobiłam z okazji końca zimy, która dla mnie kończy się właśnie w lutym. I to jest taki zimowy jeszcze kapuśniak na wieprzowych kościach, z ziemniakami, grzybami i zasmażką. Zazwyczaj nie dodaję podsmażanych grzybów do kapuśniaku, ale gdy zobaczyłam u Pyzy ten przepis , bardzo chciałam spróbować takiej zupy. Co prawda nie miałam trąbek ;) ale grzyby suszone, i to zresztą
Kuchnia Prezydentowejlekko podsmażamy. Doprawiamy i dodajemy rozpuszczoną kostkę rosołową. Na końcu wszystko blendujemy na gładką masę. Jeżeli krem jest za gęsty można dolać wodę a gdy za rzadki można zrobić zasmażkę. Migdały wrzucamy na rozgrzaną patelkę i lekko podsmażamy aż lekko zbrązowieją, dzięki temu będą chrupiące i nadadzą zupie dodatkowego smaku. Gotowy krem dekorujemy pozostawionymi różyczkami brokuła oraz prażonymi migdałami. Smacznego
Kuchenne Wariacjemasła, dodałam do rondelka. Mięso porwałam na paski wzdłuż włókien, z powrotem włożyłam do rondelka. Na patelni (po pieczarkach) rozgrzałam łyżkę masła, wsypałam mąkę i przesmażyłam ją nie rumieniąc. Zasmażkę rozprowadziłam wywarem i przelałam do rondelka. Pogotowałam razem jeszcze kilka minut. Flaczki doprawiłam do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, imbirem, majerankiem i gałką muszkatołową
Kuchenne zapiski EdytyMłodą kapustę najbardziej lubię w wersji bezmięsnej, z samym tylko koperkiem i zasmażką, ale kiedy już taka wersja już mi się przeje, zaczynam wprowadzać do niej różne modyfikacje. I cieszę się młodą kapustką do woli, bo sezon na nią tak szybko przemija. Składniki: główka młodej kapusty – niecałe 90 dag sól 2 szklanki wody + do przepłukania patelni 3 kuleczki ziela angielskiego
Kuchenne zapiski Edytystron na mocno rozgrzanym smalcu. Przekładamy do rondla. Teraz robimy sos: umyte grzyby zalewamy wodą, gotujemy aż będą miękkie, studzimy i siekamy. Z mąki i masła robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy wywarem z grzybów, gotujemy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekane grzyby i śmietanę. Zalewamy zrazy i dusimy ok. 20 minut. I jeszcze dodatek czyli kopytka : 500 g ziemniaków 1 szklanka
Marder&Marder Manufactureprzed końcem pieczenia rozciąć woreczek u samej góry i lekko zrumienić mięso. Przygotować sos żurawinowy: Masło rozgrzać na patelni,oprószyć mąką i zasmażyć na złoty kolor. Do zasmażki cienkim strumieniem wlewać bulion drobiowy i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia,dodać konfiturę żurawinową doprawić do smaku solą i wymieszać . Upieczone mięso pokroić na grubsze plastry serwować
Wanilia i Kardamonwszystkie pozostałe składniki są gotowe, a naczynie żaroodporne wysmarowane odrobiną masła, czas na przygotowanie sosu. W małym rondelku rozpuszczamy 2 łyzki masła i dodajemy mąkę cały czas mieszając, aby zasmażka się nie przypaliła. Nastepnym krokiem jest dodanie mleka, co powinniśmy robić powoli i mieszając gęstniejący w rondlu sos. Bardzo istotne jest, aby przygotowywać go na małym ogniu do momentu kiedy
ChilliJemy