Szpinak smażymy na patelni z dodatkiem szczypty soli, dwóch rozgniecionych ząbków czosnku i 50ml mleka. Schab przykrywamy szpinakiem. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i do otrzymanej zasmażki dodajemy mleko. Sos doprawiamy gałką muszkatołową, a gdy zgęstnieje przelewamy go na szpinak. Ser ścieramy na tarce i wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Całość wstawiamy do zimnego piekarnika, nagrzewamy
Gotowanie i blogowaniepłatkach Kotlety rozbijamy, smarujemy koncentratem curry i podsmażamy z obu stron na maśle. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i do otrzymanej zasmażki dodajemy mleko. Sos doprawiamy gałką muszkatołową, a gdy zgęstnieje dodajemy do niego starty żółty ser. Gotowy sos wlewamy na mięso i razem z kawałkami, które przywarły do patelni. Wierzch posypujemy
Gotowanie i blogowanieboczku podsmażamy cebulke i też dorzucamy. Majeranek z czosnkiem i solą ucieramy w moździeżu (lub na desce) i doprawiamy tym zupę. Jeżeli wyjdzie wam za żadka możecie zagęścić ją zasmażką Jeżeli lubicie można dodać ziemnaki pokrojone w kostkę i gotować aż ziemniaki zmiękną. Gotując grochówke musicie pamietać o czestym mieszaniu bo lubi sie przypalać. The post Grochówka na boczku appeared
Kulinarna Patilogiaprzez 20 minut w piekarniku nastawionym na 200ºC na funkcję grillową. Upieczone warzywa zmiksuj z dodatkiem szpinaku i gorącego bulionu. Zrumień mąkę na suchej patelni. Dodaj masło i zrób zasmażkę. Dodaj zmiksowane warzywa cały czas energicznie mieszając aby się nie zrobiły kluski. Na koniec dodaj śmietankę i trybulę. Dopraw sos solą, zagotuj. The post Chili sos z pieczonej chili
codojedzeniamoże rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały dodatek do mięsnego obiadu: do pieczeni, do kurczaka, rolad czy też ozorów wieprzowych. Ta zasmażana kapusta czerwona nie ma zasmażki, ale ma przesmażone rodzynki na maśle, jest również bardzo smaczna jak te wymienione powyżej! Kapusta jest lekko zakwaszona sokiem z cytryny, aby jej kolor był bardziej intensywny i nie zblakł
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgotujemy na małym ogniu ok. 1,5 godziny, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Masło rozpuścić na patelni, wsypać mąkę, zrobić zasmażke. Zasmażkę zahartować i dodać do garnka, gotować jeszcze 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku. Można dodać pokrojone mięso oraz warzywa z bulionu. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasizagotowuję z suszonym rozmarynem i liśćmi laurowymi-przecedzam przez drobne sitko, zioła wyrzucam, mleko stawiam znów na palnik na wolniutki ogień. Na patelni rozpuszczam masło wsypuję mąkę i robię zasmażkę , bulgoczącą wlewam do mleka i trzepaczką energicznie mieszam do momentu zgęstnienia sosu, doprawiam solą pieprzem gałka muszkatołową oraz sokiem z cytryny do smaku. Pierożki gotuję w osolonej wodzie, wykładam
Wanilia i Kardamonłyżka masła Przygotowanie: Buraki ugotować i zetrzeć na dużych oczkach. Gruszkę pokroić w cienkie słupki. Na patelni rozpuścić masło dodać mąkę wymieszać. Następnie dolać trochę gorącej wody. Do zasmażki dodać starte buraczki, gruszkę i dokładnie wymieszać. Skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć i dodać szczyptę cukru.Przez moment podsmażyć
Amatorka kuchennamasa dawała się łatwo formować), formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. W rondlu roztapiamy margarynę, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Do zasmażki wrzucamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 min, po czym powoli, cały czas mieszając, wlewamy gorący bulion. Zatokujemy, dodajemy czerwoną czubrycę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy pulpety, gotujemy
R'n'G KitchenSkładniki 8 strąków papryki 100 g ryżu 300 g mielonego mięsa wieprzowego, niezbyt tłustego 1 jajko 1 mała cebula 200 g przecieru pomidorowego sól pieprz cukier natka pietruszki Zasmażka : 1,5 łyżki smalcu 2 płaskie łyżki mąki Przygotowanie Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagotowałem. Paprykę umyłem, odciąłem spody
R'n'G Kitchengarnka i gotować do miękkości. Następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę i na wolnym ogniu mieszać, aż zasmażka będzie miała lekko brązowy kolor. Dodać buraczki i podgrzewać. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny
talerz przyjemnościmiękka. Dolewamy przecier pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i wszystko razem dusimy ok. 15-20 min. Przecier pomidorowy powoduje że fasolka jest ona dość gęsta i nie potrzebuje zasmażki. Życzę smacznego
Kulinarne życielodówki. Rano wyjmujemy kroimy na plastry, grubość według uznania i wkładamy do warzyw. Całość dusimy około 2 godzin. Przed końcem duszenia dodajemy esencję do sosu. Sos można zagęścić zasmażką. Podajemy razem z warzywami, z którymi dusiło się mięso, kaszą jęczmienną i surówką, ja podałam z burakami. Życzę smacznego
Kulinarne życieCebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Dodajemy jarmuż, doprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy przez ok. 5 min. Na osobnej patelni przyrządzamy zasmażkę. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy, rozprowadzamy ją odrobina wywaru z gotowania oraz śmietaną, doprawiamy gałką muszkatołową i dodajemy do jarmużu. Całość chwilkę dusimy. Możemy podać z jajkiem sadzonym, kotletami
Domowy Smak Jedzeniarybaków. Tradycyjnie przygotowuje się ją na wywarze z rybich głów i boczku. Do wywaru dodaje się kawałki ryb i owoce morza, a następnie zabiela mlekiem lub śmietaną i zagęszcza zasmażką. Przepisów na tę zupę jest wiele w zależności od kraju i regionu. Składniki: 500 g małży 600 g filetów z ryb (u mnie dorsz i łosoś) 1 łyżka oleju
Smakowity Blog Kulinarny