Przepis na : obiad
Jeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych ilości składników wychodzą dwie duże lub trzy mniejsze porcje, w zależności od apetytu. Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka 5 szklanek wody 3 ziela angielskie liść laurowy 15 dag niedużych pieczarek + łyżeczka sklarowanego masła 7 dag włoszczyzny startej na tarce z dużymi oczkami – ja dałam mrożoną łyżka masła sklarowanego + czubata łyżeczka... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...