woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:745/1096)

Brownie przepis dziecinnie prosty (bez cukru) 180

daktylom więc naprawdę zero cukru . Składniki: 2 szklanki migdałów szklanka daktyli (namoczonych w ciepłej wodzie) ½ szklanki mąki lnianej ½ szklanki kakao 1 szklanka mleka kokosowego (gęstego) 3 jajka 3 łyżki masła orzechowego ( TUTAJ przepis na migdałowe w 3 odsłonach) szczypta soli łyżeczka sody łyżeczka soku z cytryny ½ tabliczki drobno posiekanej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W blenderze mieszamy

PaleoLife
Indyk pieczony z warzywami i sosem bazyliowym. Odchudzamy. 148

szklanka listków bazylii 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka mozzarelli 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól, pieprz do smaku Przygotowanie sosu bazyliowego: Zmiksować składniki na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowanie: Mięso opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać  równomiernie solą, a następnie curry, papryką i pieprzem

Codziennik Kuchenny
Hummus z kurczakiem i grzankami 119

suchej ciecierzycy 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini sok z 1/2 połówki cytryny oliwa, około 100 ml  sól, pieprz kolorowy Kurczak i grzanki: 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej chleb tostowy 1. Przygotowujemy hummus: ciecierzycę zalewamy wodą 10 cm ponad jej poziom w misce. Zostawiamy na noc. Rano gotujemy przez

Szefowa kuchni
Jaglanka z bananem i masłem orzechowym 143

opcjonalnie łyżka syropu z agawy, syropu klonowego, konfitury, innego miodu) + łyżka soku z cytryny – razem dobrze wymieszać do dekoracji: ulubione bakalie Przygotowanie: Jeśli używamy kaszy jaglanej : kaszę jaglaną ułożyć w drobnym sitku lub małym garnku i dobrze wypłukać kilka razy w ciepłej, lekko gorącej wodzie. Można także uprzednio namoczyć kaszę przez kilka godzin, wylać wodę, przepłukać. Gdy mamy oczyszczoną

Zasmakuj Kuchni
Kuskus z pieczonymi warzywami 149

łyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 2 łyżki soku cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru sól Przygotowanie: 1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem

Fitsweet.me
Lekki, zdrowy obiad - ryż z warzywami i rybą - gotuj z MULTICOOKER :) 252

olejem, solą i pieprzem. Przełóż do misy Multicookera REDMOND RMC-250E , zalej wodą i jeszcze raz zamieszaj.  Oczyszczone kawałki łososia ułóż na naczyniu do gotowania na parze i przełóż do misy w multicookerze. Łososia oprósz solą i pieprzem oraz opcjonalnie skrop sokiem z cytryny.  Zamknij pokrywę multicookera, ustaw program "RICE/GRAIN" . Czas ustaw na 45 minut. Gotuj do momentu

Zdrowie na języku :P
Kuskus z pieczonymi warzywami 153

łyżki oleju 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 2 łyżki soku cytryny 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżeczki imbiru sól Przygotowanie: 1) Przygotować kaszę kuskus wg instrukcji na opakowaniu (odmierzoną porcję kaszy wsypać do miseczki, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, tak aby poziom wody przekraczał o 0,5 cm poziom kuskusu, odczekać 5 min, rozdrobnić widelcem

Fitsweet.me
Zupa Koperkowa SyS z jajkiem 114

ekstrakt drożdżowy, warzywa suszone 5% (marchew, pasternak, por, lubczyk, NATKA SELERA), suszony koncentrat cytryny, pieprz czarny Pęczek koperku posiekany 2-3 łyżki śmietany gęstej 18% sól pieprz dwa jajka ugotowane na twardo (najlepiej te "wsiowe":)) Wykonanie: Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła i gotować mieszając od czasu do czasu

Trufelkowo
Kasza jaglana zapiekana z owocami. 126

buro... Składniki; ok. 1/3 szklanki kaszy jaglanej Skworcu 120 ml mleka kokosowego lub wody kokosowej 1 łyżka wiórków kokosowych Skworcu 1 jajko 10 dag truskawek 10 dag jagód lub borówek amerykańskich szczypta soli szczypta  kardamonu i gałki muszkatołowej Skworcu 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny masło do foremek 1 łyżka cukru Przygotowanie; Kaszę wysypać na patelnię, podgrzać, po czym

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka z kapusty pekińskiej z serem feta i awokado - na grilla i nie tylko 550

push({}); Teraz przygotuję sos: Do jogurtu dodaję serek, pokrojony drobno czosnek, dodaję sok z cytryny, doprawiam solą, pieprzem i całość dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam. Sałatkę najlepiej podawać nie długo po przygotowaniu, ponieważ po jakimś czasie podchodzi wodą. Sałatka z kapustą pekińską, serem feta i awokado jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego

Uwaga Babcia Gotuje
sok z platków róży 125

Składniki płatki róży ilość dowolna  sok z cytryny cukier jedna łyżka na garść płatkow Wykonanie  oczyszczone z robaczków i nasion płatki róży przepuścić przez wyciskarkę.Gotowy sok doprawić cukrem i sokiem z cytryny.trzymać w lodówce.....można rozcienczyć wodą i pasteryzować.Ja wolę naturalny.... Smacznego

w mojej kuchni
MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM 99

przykryciem około 10 minut (co jakiś czas mieszam). Pod koniec dodaję sok z cytryny. Boczek kroję w kostkę, podsmażam na średnim ogniu około 5 minut. Często mieszam. Dodaję łyżkę masła, czekam aż się rozpuści, następnie dodaję mąkę, mieszam i smażę około minuty. Stopniowo wlewam wodę z kapusty mieszając, aż mąka się rozpuści. Przekładam do garnka z kapustą, mieszam i zagotowuję

JejKuchnia
Szparagi z awokado, jajkiem w koszulce, rzodkiewką, fetą, szynką parmeńską i orzechami laskowymi z delikatnym dressingiem 133

awokado  kilka rzodkiewek  kawałek sera feta dressing: łyżka soku z cytryny, łyżka oleju z orzechów włoskich, łyżeczka musztardy francuskiej, odrobina syropu klonowego, szczypta soli i pieprzu  Szparagom odrywam zdrewniałe końce, dokładnie myję i gotuję we wrzątku 3 minuty, następnie przelewam zimną wodą i kroją wzdłuż na pół lub na ćwiartki. W niewielkim garnku rozgrzewam wodę. Jajko wbijam

Mango Papaja
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 113

jajka 2 łyżki manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki skórki otartej z cytryny 4 łyżki soku -//- cukier do smaku Ciasto: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao jajko 2 łyżki masła 2 łyżki cukru szczypta soli zimna woda Oraz: łyżeczka masła wiórki kokosowe  tortownica 26 cm Twaróg, pamiętamy aby wybrać ten dobrej

Dieta moja pasja
Spring rolls z łososiem w azjatyckiej marynacie i zielonymi warzywami 203

sojowego i odstawić.  Awokado obrać, pokroić w plastry i pokropić sokiem z cytryny. Ogórka przekroić na pół w poprzek, a następnie wzdłuż. Usunąć nasionka. Pokroić ogórka w cienkie paseczki.  Sałatę rzymską porwać na mniejsze kawałki.  Placek papieru ryżowego ułożyć na talerzu i zwilżyć wodą. Odstawić na na 2 minuty, żeby zmiękł, jeśli nadal jest twardy zwilżyć wodą

Kulinarne Inspiracje