woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:566/1096)

Młoda kapusta z koperkiem 200

listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 gałązka koperku 1 płaska łyżka smalcu Do smaku; sól pieprz cukier ocet spirytusowy lub sok z cytryny 2 łyżki pokrojonego koperku Przygotowanie: Kapustę pokroić, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać gałązkę koperku, listki laurowe, ziele angielskie, smalec i doprowadzić do wrzenia. Gotujemy około 5 minut i przelewamy na sitko by odsączyć

Ala piecze i gotuje
zupa szparagowa 157

Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. W metalowej lub szklanej misce, przy pomocy miksera utrzeć żółtka z solą, pieprzem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Całość najbezpieczniej zagotować jest na parze (W garnku zagotować wodę. Ma on mieć taką wielkość, by postawiona na nim miska nie dotykała dna garnka, ale spierała się na nim.). Masło rozpuścić. Do ubitych

zabawa smakiem
Rollsy cukiniowe 199

warzyw. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem, odstawiamy. Marchewkę i drugą cukinię kroimy w słupki. Marchewkę zalewamy wymieszanym miodem z sokiem z cytryny, odstawiamy na 15 minut. Następnie dusimy, podlewając ją od czasu do czasu wodą. Marchewka powinna być lekko miękka, ale jeszcze chrupka. Zbyt miękka nie będzie się trzymała w rollsie. Oczywiście jeśli chcecie można jej nie dusić

Czerwona Porzeczka
Sałatka z buraczków z musztardą francuską 403

Sałatkę robiłam już wielokrotnie, jest pyszna! Polecam serdecznie! Składniki: 1/2 kg buraczków 1 cebula sok z cytryny 1 kopiasta łyżeczka majonezu 1 kopiasta łyżeczka musztardy francuskiej 1-2 łyżki oleju sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Buraki dokładnie umyć, zalać wodą i gotować do miękkości. 2. Ugotowane i ostudzone buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z łososiem 158

ciasta francuskiego dzielimy na pół. Na jednej połówce układamy podsmażone pieczarki i pora, na to układamy podzielonego na kawałki łososia. Skrapiamy sokiem z cytryny. Całość przykrywamy drugą połówką ciasta. Sklejamy oba płaty i łączenie lekko zwilżamy wodą. Pieczemy 20 min, górna i dolna grzałka. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 200

łyżki drobno zmielonej kawy 50 g cukru 5 g cukru waniliowego 85 g margaryny/masła 1 żółtko szczypta soli odrobina soku z cytryny Krem śmietankowy: 250 g śmietany 30 % 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody 2 łyżeczki cukru pudru Krem czekoladowy: 250 g śmietany kremówki 100 g czekolady deserowej 2 łyżki żelatyny na 4 łyżki wody Kawowa galaretka

KreatywnePiny
Herbata imbiorowa 125

jest bardzo przydatna podczas dni diety, czy w czasie egzaminów. A oto i przepis: Składniki: szklanka wrzątku 3 plasterki obranego imbiru 2 plasterki cytryny 0,5 łyżeczki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki włożyć do szklanki, zalać wrzącą wodą, wymieszać. Zaparzać około 2-5 minut pod przykryciem. Smacznego

KreatywnePiny
Rodzaje wód butelkowanych 217

bardziej mylnego, tego rodzaju napoje są zapchane cukrem, sztucznymi aromatami, substancjami konserwującymi. Butelka takiej wody może mieć nawet 400 kcal. Dla porównania zwykła woda ma...0 kcal. Jest różnica? Zamiast tego lepiej wrzucić do środka kawałek cytryny i odrobinę miodu. Ile pić dziennie? Odpowiedź brzmi: to zależy. Jest mnóstwo czynników wpływających na zapotrzebowanie, jest to sprawa bardzo indywidualna. Przyjmuje się

Powiedz dietom nie
Najprostszy krem z dyni (z garam masala) 206

centymetr ponad nie. Gotujemy 20-30minut, aż dynia i marchewka zmiękną. Następnie całość miksujemy blenderem ręcznym. Na koniec dodajemy śmietanę i cytrynę do smaku oraz solimy. Jeśli zupa jest za gęsta uzupełniamy bulionem lub wodą i ponownie gotujemy ok. 2 minuty.Opcjonalnie dekorujemy kleksem śmietany, pieprzem i świeżą kolendrą

W kuchni wieczorem
Mrożona herbata 150

W sam raz na upalne dni :)Składniki:1 litr wrzącej wody4-5 saszetek czarnej herbaty2 łyżki miodukostki lodudodatkowo: plasterki cytryny lub pomarańczy, świeża miętaSposób wykonania:1

Kuchnia domowa Ani
Śledzie korzenne 446

mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonych goździkówpieprzPrzygotowanie:Matiasy moczymy w zimnej wodzie przez około 1 godzinę, dwukrotnie zmieniając wodę. Jeśli nadal będą za słone, płuczemy je jeszcze raz. Następnie osuszamy i kroimy na mniej więcej 3 cm kawałki.W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele

Oryginalny smak
Figi w sosie karmelowym. 143

Składniki: 2 świeże figi3 łyżki cukru1 łyżka soku z cytryny1 kawałeczek kory cynamonu1 plasterek świeżego imbiru1 goździk2 łyżki wodygarść malin2 gałki lodów Wykonanie: Figi opłukać i

Kulinarny karnet Christophera
Figa z makiem i łazankami 160

Figa with poppy seeds and noodles Składniki. 2 figi 3 łyżki maku 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka rodzynek skórka cytrynowa 2 garście łazanek Wykonanie. Mak zalać wrzącą wodą i pogotować na małym ogniu przynajmniej 30min. Osączyć i utrzeć lub nie. Masło stopić w rondelku, dodać miód, sok cytrynowy, rodzynki i otartą skórkę

Kulinarny karnet Christophera
Udka pieczone 195

Smaku.. podudzia z kurczaka sok z cytryny sól i pieprz przyprawa rosołowa przyprawa udko pieczone Udka z kurczaka umyc , skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym ,podlać niewielką ilością wody i piec w temperaturze 200°C przez około 1,5 godziny [ w miedzy czasie obracać udka

Moje domowe kucharzenie