Risotto może stanowić świetną zakąskę, ale też dane główne. Kremowy ryż o pełnym smaku rozpływa się w ustach, jednocześnie nie tracąc swojej struktury. Połączenie krewetek z
Pociąg Do KuchniRisotto to ja już robiłam chyba ze wszystkim i wczoraj stwierdziłam że nie, jeszcze szpinaku nie wpakowałam do risotto. Stąd dzisiejsze danie, pyszne, aromatyczne, kremowe, idealne
Moje Małe CzarowaniePrzepyszne, delikatne i kremowe risotto z zielonymi warzywami. Z dużą ilością groszku, fasolki szparagowej i cukinii oraz posiekaną, świeżą bazylią tajską co sprawia, że danie staje
Mango PapajaMoje popisowe danie czyli risotto w połączeniu z cukinią i brokułem to nieco odświeżona wersja tego dania, w sam raz na wiosenny obiad! Do tego świetnym
Mango PapajaPyszne, lekkie i świeże risotto z dodatkiem skórki cytryny oraz cydru z przepysznym łososiem w marynacie teriyaki to danie, które zachwyci niejedno podniebienie. Składniki (na
Mango PapajaŚmiało mogę powiedzieć, że risotto to moje popisowe danie. Wystarczy odpowiedni ryż, lampka wina i kilka dodatkowych składników by uzyskać całkiem niebanalne a pyszne danie
Mango PapajaTo risotto wyszło tak wspaniałe (nie waham się użyć
Kuchnia PrezydentowejZabieram Was znów w kierunku północnych Włoch na przepyszne Risotto. Jest tam ono dokładnie tak samo popularne jak pasta na południu. Trudno się dziwić – zarówno
Ostra na Słodkomałe porcje lub 2 duże): 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 1 duża posiekana cebula 200 g ryżu arborio 1/3 posiekanej bulwy kopru włoskiego lub 1/2, jeśli jest nieduża 2 łyżki naci kopru włoskiego (lub zwykłego) garść suszonych grzybów leśnych -namoczonych przez noc, obgotowanych przez min. 15 minut i pokrojonych w grubą kostkę 125 ml wina białego wytrawnego(...)grubą kostkę UWAGA: Przez cały czas przygotowywania risotta nie przestajemy mieszać potrawy! Smażymy na średnim ogniu od początku do końca. 1. Z naci kopru odłożyć 2-3 gałązki do dekoracji, resztę grubo posiekać i odstawić. Na dużej patelni o grubym dnie lub dużym rondlu rozgrzać tłuszcz, cebulę i koper włoski i zeszklić, dodać ryż, podsmażać, mieszając, aż ryż będzie biało
Kuchnia PrezydentowejCześć ! W dni takie jak dziś – gdy nie mam siły długo stać w kuchni, przygotowuję risotto. Zaglądam do lodówki i łączę spontanicznie ze sobą ulubione składniki. Zawsze z tej spontaniczności wychodzi pyszny obiad, którym warto się z Wami podzielić. Także zapraszam na risotto z pomidorami, prosciutto i tymiankiem. Ps. W sezonie warto użyć świeżych pomidorów. Poza sezonem – tych(...)Rondel przykryj pokrywką i odstaw na 3 – 4 minuty. Wyłóż na talerze, dodaj kolendrę lub natkę pietruszki, posyp tartym parmezanem. Smacznego ! Pamiętaj: Ryż musi być włoski. Kup Arborio lub Carnaroli. Wino. Nadaje ono risottu – głębię. Użyj białego wytrawnego. Bulion. Najlepiej warzywny lub łagodny drobiowy. Powinno być go objętościowo 3 razy więcej niż ryżu = szklanka ryżu wypije trzy szklanki bulionu
Moja pasja smakuOd dawna miałam ochotę na rybę. Postawiłam na pieczonego łososia i kremowe risotto z pomidorami. Idealnie zaspokaja głód. Składniki: 2 filety z łososia 2 łyżeczki
Pasja SmakuObecnie w ogrodzie mam nadmiar cukinii. Jednym z pomysłów na jej wykorzystanie jest risotto - kremowe i sezonowe. Polecam. A zamiast cukinii możecie dodać inne ulubione warzywa
Pasja SmakuRóżne risotta już jadałam ale ten pomysł powstał jak za dużo buraków kupiłam i wymyślałam dania. Risotto jest bardzo smakowite i widowiskowe jak zresztą wszystkie dania
Moje Małe CzarowanieRobiliście kiedyś risotto? Jeżeli tak, to na pewno już wiecie, że to nie jest żadna czarna magia i zwykły śmiertelnik jest w stanie podołać temu
Cook&LoveDziś szaro buro i zimno, jednakże uwielbiam ten okres ze względu na dynię! Dookoła mnie same dynie, różnej odmiany, różnych kształtów i wielkości. Polecam Wam małą
Ana Mari's world