Składniki (2 porcje): 450 g świeżych truskawek 450 g arbuza 100 g białego winogron Sposób wykonania: Owoce umyć i sunąc pestki oraz cześć niejadalne. Zmiksować w blenderze. Podawać schłodzone. Wartość odżywcza: Smacznego
Menu Zdrowiaskóry - 100 g czerwonej soczewicy - 100 gram ryżu pełnoziarnistego - 150 g ciecierzycy z puszki - 2 litry wody - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju z pestek winogron - 1/2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki ziaren kolendry - 2 łyżeczki cukru - 2 łyżki świeżej kolendry - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki chili w proszku - sól, pieprz czarny świeżo mielony
Życie zaczyna się w kuchniczerwone papryki 200-300 gram fileta z kurczaka 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 ząbek czosnku 1 młody por świeży koperek sól, pieprz, chili olej z pestek winogron Przygotowanie: Połowę szklanki kaszy kuskus zalewamy bardzo gorącą wodę (wody 1-1.5 cm powyżej kaszy), zostawiamy do napęcznienia. W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy około 1/2 pora i czosnek. Przedkładamy do miski
Życie zaczyna się w kuchniWczesna jesień, las, grzyby, kulinarnie to moja ukochana pora roku. Bardzo lubię wiosnę, nowalijki, świeże owoce ale jesienne promienie słońca, dynie, winogron i grzyby to jest to! Niedzielny spacer do lasu był tak wspaniały, że nawet nie szukając grzybów znaleźliśmy je na sosik;) Składniki na 3 porcje: 200-300 gram mięsa gulaszowego świeże grzybki, u mnie akurat podgrzybki
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: około 500 gram papryczek chili 500 gram sera typu feta sól zioła: oregano, bazylia, tymianek olej z pestek winogron Przygotowanie: Odcinamy górę papryczek, wycinamy gniazda i płuczemy pod ciepłą wodą. Faszerujemy papryczki fetą. Zalewamy olejem, wkładamy do słoików świeże zioła. Zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 3-4 dniach są gotowe do konsumpcji ;-) Przepis bierze udział w konkursie
Życie zaczyna się w kuchniśmietanowym, a swoją słodycz zawdzięcza ananasowi;) Składniki dla 3-4 osób: 1 podwójna pierś kurczaka 1 puszka ananasa 300 ml śmietanki sól pieprz mielony olej z pestek winogron do smażenia kurczaka Przygotowanie: Kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Ananasa odsączamy z soku. Na rozgrzany olej wrzucamy kawałki kurczaka, smażyć przez kilka minut, następnie
Życie zaczyna się w kuchniszkoda, bo miewam trudności z kupieniem dokładnie takich owoców jakich smak utkwił w mojej pamięci. Jesienne bogactwo plonów pozwala nam cieszyć się cudownymi wypiekami, doskonałe szarlotki, ciasta z winogronami, śliwkami czy z gruszkami, oraz serniki dyniowe (przepis) sprawiają, że weekend musi być boski. Składniki na formę o śr 24 cm Czas przygotowania: 15 min + 60 min pieczenie
Słodki Kompromisczasu) zrobić sobie oczyszczanie organizmu i włączyć do naszego menu zielone koktajle. Koktajle możemy przygotować z szerokiej gamy produktów: szpinak. jarmuż, sałata, szczaw, natka pietruszki, ogórek, awokado, kiwi, melon, winogrona, gruszki, jabłka banana oraz cytryny. Przeważnie do koktajli dodaje banana, który nadaje słodyczy i koktajl jest bardzo dobry w smaku. Zielone koktajle
kulinarne odsłony patimasła (Torta di pere, cioccolato bianco e mascarpone, senza burro) Wołowina po burgundzku a'la Julia Child (Manzo alla borgognona a'la Julia Child) Toskański przysmak: focaccia z winogronami (Schiacciata con l'uva) Spaghetti z pesto z buraków (Spaghetti con pesto di barbabietole) Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone
La grande e la piccola cuocatych składników. Takie połączenie praktykuję baaardzo rzadko. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comtych składników. Takie połączenie praktykuję baaardzo rzadko. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 pęczek natki pietruszki 2 pomidory 1 mały ogórek 1/2 cebuli 1/4 szklanki oleju z pestek winogron 1/4 szklanki soku z cytryny szczypta imbiru mielonego szczypta cynamonu szczypta pieprzu cytrynowego szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu W tym czasie pomidory drobno pokroiłam
Szczęśliwa kuchniakaszą owsianą 42. Sałatka z komosą ryżową i kalarepą 43. Tymiankowe placki cukiniowe 44. Żytnie placuszki z jabłkami 45. Placki z mango 46. Chipsy ze szpinaku 47. Sorbet z winogron 48. Przekąska z białej rzodkwi z farszem z groszku 49. Placki z kaszy jaglanej z łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego
Be Fit Be Strongskórk ze sparzonej cytryny i wyciśnięty z niej sok, mikserem na dużych obrotach wszystko miksować z 2 minuty następnie wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać ze słoika dżem domowy z ciemnych winogron lub jaki dżem się lubi, wszystko krótko zmiksować forma do babki 22 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, do formy dać ciasto, piekarnik elektryczny na 180 C, grzanie góra
W Mojej Kuchni Lubię