wieprzowe - 2000 przepisów (strona:7/134)

JAK ZROBIĆ POLĘDWICZKI WIEPRZOWE? KROK PO KROKU! 208

przygotować polędwiczki wieprzowe? Jaką marynatę zrobić do polędwiczek? Często zadajecie sobie te pytania, kupując polędwiczki wieprzowe w sklepie. Brakuje Wam sprawdzonych dobrych pomysłów na ich przygotowanie?  Dzisiaj pokażę Wam, jak krok po kroku prawidłowo przygotować polędwiczki wieprzowe, tak aby były przepyszne, mięciutkie i aby ten przepis stał się Waszym ulubionym. Ostatnio na Facebooku, podpytywałam Was, jaki(...)post chcielibyście abym zrobiła, najczęściej odpowiadaliście mięso! No to specjalnie dla Was, dzisiaj polędwiczki wieprzowe! No to zaczynamy! PRZEPIS NA POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Potrzebujesz: Otartą skórkę z cytryny umieść w moździerzu, dodaj 2-3 ząbki czosnku i około 0,5 cm korzenia imbiru. Całość dokładnie utrzyj w moździerzu. Jeśli nie masz moździerza, zmiksuj masę w blenderze. Następnie dodaj olej

SMYKWKUCHNI
Polędwiczka wieprzowa z gorącymi wiśniami na whisky i makaronem sezamowym z parmezanem i migdałami 124

Składniki: (na 2 porcje) 2 steki z polędwicy wieprzowej około 1,5-2 cm grubości 2 szczypty lubczyku 2 szczypty cząbru odrobinka estragonu szczypta soli suszona papryczka chili w dużych kawałkach 2 szczypty pieprz cayenne odrobina zwykłego świeżo mielonego pieprzu sos wiśniowy: szklanka mrożonych wiśni łyżka miodu z aronii 2 łyżki whisky makaron sezamowy: makaron spaghetti połamany w pół olej

KreatywnePiny
Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem 226

500 g wątróbki wieprzowejmleko2 duże cebule1 kwaśne jabłko2 łyżki masłamąkaolej do smażeniasólpieprzWątróbka to jest jedyny rodzaj podrobów jaki akceptuje :) I muszę przyznać, że aromat smażonej wątróbki

Świat Domowej Kuchni
Polędwiczka wieprzowa QAFP z farszem orzechowo-figowym 147

Składniki:1 polędwiczka wieprzowa QAFPsól, pieprz2 łyżki klarowanego masłaFarsz:garść łuskanych orzechów włoskich1 świeża figagarść posiekanej natki pietruszki1 łyżka roztopionego masłaSos:1 szalotka4 suszone figi200 ml porto200 ml bulionu1 łyżka masłaDodatkowo:1 szklanka kaszy jaglanejgarść młodych listków szpinaku1 łyżka masłaPrzygotowanie:Farsz: Siekamy orzechy włoskie i natkę pietruszki. Mieszamy z pokrojoną na małe kawałki figą. Dodajemy łyżkę roztopionego masła, sól, pieprz

Smakowity Blog Kulinarny
Gulasz wieprzowy z pieczarkami, papryką i ogórkiem 245

SKŁADNIKI: 700 g łopatki wieprzowej,3 ogórki konserwowe Orzech,2 czerwone papryki,8 pieczarek, 1 cebula,2 łyżki mąki, 1 łyżeczka miodu miody Wileńskich,1 szklanka ciepłej wody,2 łyżeczki słodkiej papryki,3 kuleczki ziela angielskiego,2 liścia laurowe, sól,pieprz. Przygotowanie:  Mięso myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę i przyprawiamy słodką papryką, pieprzem i solą. Odstawiamy

Aga w kuchni
Dojrzewająca polędwica wieprzowa. 220

osób jej smak może być za ostry, ja uwielbiam czuć tą sól i przyprawy.  Jałowe wędliny zawsze mogę kupić sobie w sklepie. Składniki:- 1 kg dość cienkiej polędwicy wieprzowej bez kości.(schabu)- ok 250 g soli kamiennej niejodowanej- 4-5 ząbków czosnku.- 2 łyżki pieprzu ziołowego (ja używam Kamisa, ponieważ jego smak jest jak dla mnie najbardziej optymalny

Malinowe Pocałunki
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim. 223

Proste ,ale efektowne  danie, na codzienny, jak i świąteczny obiad. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, zioła prowansalskie olej do obsmażenia polędwicy 1 jajko Wykonanie: Polędwicę umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu i błon. Doprawić solą, pieprzem świeżo zmielonym i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. Następnie mięso  obsmażyć z każdej strony

Kulinarny karnet Christophera
Łopatka wieprzowa w czerwonym winie 355

wina jakiego użyjemy podczas jej gotowania. Pół wytrawne będzie najlepszym klasykiem, jeśli jesteśmy zwolennikami smaków mięs słodkich i miodowych warto wino słodkie lub pół słodkie. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej bez kości 2 szklanki czerwonego wina pół cebuli 5-6 ząbków czosnku 1/4 szklanki octu jabłkowego 5-6 łyżek mąki kilka łyżek oleju 2 łyżki cukru kilka listków świeżej szałwii

Apetyczna babeczka
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie 155

sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego lub białego sezamu + 2x Pak Choi (kapusta chińska) do podania (można użyć pekińskiej

Tajskie smaki
Gulasz wieprzowy z dodatkiem suszonej moreli 190

robiłam mięso z dodatkiem owoców...ale efekt był pyszny..dodatek przyprawy do gulaszu też podkreślił jego smak..Pomysł na takie danie podpatrzony gdzieś w necie.. 50 dkg mięsa wieprzowego cebula przyprawa do gulaszu opakowanie suszonych moreli  2-3 łyżki oleju  1/2 szkl. śmietany koperek Mięso pokroić w niewielką kostkę, posypać przyprawą i odstawić na parę minut

Moje domowe kucharzenie
Jasny sos wieprzowy 125

Przepis powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl Składniki (na 2 porcje):250 g szynki wieprzowej bez kości1/2 cebuli1 listek laurowy2 ziarna ziela angielskiegoSzczypta gałki muszkatołowejSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaZasmażka:1,5 łyżki mąki pszennej1/2 szklanki zimnej wodyDodatkowo:1/3 czeskiego knedla2 ogórki kiszonePrzepis:Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy aż do momentu jej zarumienienia się

Emcia Pichci
Polędwica wieprzowa w sosie paprykowym 209

 Na dzisiejszy obiad polecam kruchą I przepyszną polędwicę w sosie paprykowym. Obiad rewelacyjny na gorące dni , bo robimy go w 30 minut. Polecam .Zaczynamy:  

Smaki Edyty
Szynka wieprzowa w marynacie na oleju rzepakowym 241

rzepakowego. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego staram się często używać go w mojej kuchni zarówno do wypieków jak i dań wytrawnych.” Składniki: 1kg mięsa wieprzowego na szynkę(kulka) 2 l wody 70 g soli do peklowania 6 ząbków czosnku 5 ziarenek pieprzu czarnego 8 ziarenek pieprzu czerwonego 5 ziarenek ziela angielskiego 5 liści laurowych

Ala piecze i gotuje
poledwica wieprzowa z grzybami 165

Zapraszam na poledwice wieprzowa z grzybami Grzyby- moczymy I obgotowujemy z "brudu" Poledwice pluczemy , kroimi I wrzucamy do garnka z pokrojona cebula, przyprawiamy wdlg smaku( sol, pieprz, czosnek papryka itp )- smazymy ok 5-10 min- pozniej dusimy z grzybami ok 40-45 min doprawiamy smietana I przyprawami do smaku Smacznego

Smaki Edyty
Poledwica wieprzowa ze sliwka 126

Dzisiaj zapraszam  na poledwice wieprzowa ze sliwka. Natarlam poledwice przyprawami I oliwa z oliwek Przecielam poledwice w poprzek I wypelnilam ja sliwkami, "zapielam" wykalaczkami. Obsmazylam po kazdej ze stron na patelni. Wlozylam do piekarnika na 3 godziny w temperaturze 80C- wolowina jest niesamowicie krucha, I wystarczy raz na godzine ja obrocic. Przygotowalam sos pieprzowy I podalam z buraczkami

Smaki Edyty
Gulasz wieprzowy z pieca 203

zawsze mam ochotę stać w kuchni godzinami,  choć kocham gotować dla bliskich. Dla miłośników mięsa na słodko propozycja na prosty i szybki obiad :) Polecam. Składniki: 60 dag mięsa wieprzowego, 2 cebule, 2 marchewki, 1 puszka ananasów, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka kurkumy,1/2 łyżeczki kardamonu 2 centymetry świeżego imbiru, 200 ml śmietanki 30% oliwa z oliwek, sol, pieprz. Cebulę

Delicious Titbits
Pasztet wieprzowy 351

jestem fanką żywności jak najmniej przetworzonej i w moim domu często sama robię pasztet. Ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i do tego bardzo smaczny :) Składniki: 80 dag mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka, 10 dag wątróbki drobiowej, 3 cebule, 1 jajko, 1 łyżka majeranku, 1,5 łyżeczki musztardy Dijon, 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por, ziele

Delicious Titbits
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 160

też odwiedzają naszego bloga :) Oryginalny przepis na 6 osób znajduje się poniżej, zaś nasza wersja ze względu na mniejszą liczbę gęb do wykarmienia została nieco zredukowana :) Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (nasza ważyła 70 dag)pół szklanki bułki tartej (można ją nieco rozdrobnić w blenderze, a my i tak często sami blenderujemy suchy chleb na tartą bułkę

Delicious Titbits
Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa 143

Cześć!Dzisiaj mam dla Was propozycję słodko-ostrej kanapki, którą na pewno zjecie ze smakiem! Delikatna polędwiczka, słodki ananas, mango, roszponka i szczypta chili.Idealne połączenie!Zapraszam

Pora coś zjeść
Bitki wieprzowe w sosie 121

Bitki wieprzowe w sosie – klasyczne danie kuchni polskiej, proste do przygotowania, niezwykle smaczne. Bitki wieprzowe w sosie można podać z ziemniakami puree albo z ulubioną kaszą czy ryżem oraz oczywiście sezonową surówką. PRZEPIS NA BITKI WIEPRZOWE W SOSIE Składniki na bitki wieprzowe w sosie: 800g wieprzowiny bez kości 1 cebula 500ml bulionu 1 ząbek czosnku(...)liść laurowy 5 szt ziela angielskiego sól, pieprz 1 łyżeczka oregano 2 łyżki mąki olej Jak zrobić bitki wieprzowe w sosie: Mięso kroimy w plastry, rozbijamy młotkiem do mięsa. Plastry mięsa obsmażamy na patelni z obu stron. W garnku na oleju szklimy posiekaną cebulę. Do cebuli przekładamy mięso, zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy. Gotujemy wszystko ok 20 min na niedużym

Dorota Smakuje
Polędwica wieprzowa w przyprawie gyros z warzywami. Z kaszą jaglaną (bez glutenu, bez laktozy) 157

potrzebujemy:  - 1 kg polędwicy - opakowanie przyprawy gyros - słoik fasolki - paprykę świeżą i w zalewie (w zależności od upodobań) - 1 szklankę kaszy jaglanej - kolendrę - odrobinę tłuszczu

Szybko Tanio Smacznie
Gulasz z szynki wieprzowej 262

Dzisiaj coś z jednego z moich ulubionych blogów - gulasz według Margarytki. Polecam - ten gulasz jest wyborny! Pasuje zarówno do ziemniaków, klusek śląskich jak i kasz :) My

Kuchnia domowa Ani
Gulasz wieprzowy z dynią 203

Jesień za oknem to idealny czas na ciepłe rozgrzewające obiady, czyli najczęściej gulasze. Dzisiaj proponuje gulasz z dynią, obowiązkowym składnikiem kuchni październikowej. Jednocześnie chciałam wam przedstawić

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz Wieprzowy z Groszkiem, Rozmarynem i Miętą 195

Gulasz z woka? Czemu nie!   Składniki: 50 g wieprzowiny bez kości (ja użyłam łopatki) 2 marchewki 15 dag groszku  1 cebula 2 ząbki

Blondynka Gotuje
Bitki z polędwicy wieprzowej w grzybowym sosie 206

Nie ma dla mnie bardziej ,,pociągającego" zestawu aromatów i smaków niż mięso duszone w sosie z suszonych grzybów . Z dużą ilością cebulki . Przyprawy podstawowe .Jedno

Buniabaje w kuchni
Polędwica wieprzowa z tymiankiem 123

Polędwica ma to do siebie , że dzięki swej delikatności doskonale komponuje się z różnymi smakami. Pyszna jest z grzybami , ale i z czosnkiem. Gotowana w sosie

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania