
Nie ma nic lepszego jak pyszna, lekko pikantna domowa szyneczka. Szynka zrobiona w domu to pewność, że nie ma w niej żadnych polepszaczy i konserwantów. Ja coraz częściej ze względu na dzieci muszę robić szynki w domu. te sklepowe coraz mniej im smakują. W sumie to nawet się z tego cieszę. Do marynaty użyłam oleju rzepakowego. „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego staram się często używać go w mojej kuchni zarówno do wypieków jak i dań wytrawnych.” Składniki: 1kg mięsa wieprzowego na szynkę(kulk... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Masz rację Alinko. Domowa wędlina najlepsza. A Twoja szynka cudna, chudziutka. Skórka rumiana. Pyszności :)
Fantastyczna szyneczka,a do tego świeże pomidorki,sałata...ale pyszne byłoby śniadanko:)
Szyneczka pyszna też robiłam ale peklowaną. Taka domowa jest najlepsza.
Pięknie wygląda i oczywiście cudowna ekspozycja. Pozdrawiam. :) Danusia z http://www.mojewypiekiinietylko.com/