To już pierwszy dzień sierpnia! Jak ten czas pędzi! Dopiero co był maj, czerwiec. Ten lipiec minął tak, jakby go nie było. Dlaczego kiedy mamy wolne
Be Fit Be StrongKtoś mógłby mi zarzucić profanację francuskich klasyków. Cydr? Jak tak można?! W końcu jakość dodanego alkoholu odzwierciedla się w potrawie, a cydr nijak się
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj byłam na pobraniu krwi. Uwielbiam, kiedy trafiam na przesympatyczną kobietę, która potrafi przeprowadzić ten zabieg bezboleśnie i w prawidłowy sposób, a jest to rzadkością. Niestety
Be Fit Be StrongWrocławski rynek. Co Karmel-itka z Karmele-onem wyczyniają w wolną niedzielę? Jadą do Wrocławia, by spotkać się z przyjacielem, jak i poznać to
W kuchni Karmel-itkiZe wstydem przyznaję, że to mój pierwszy raz z tortillą. Ten jakże popularny pszenny bądź kukurydziany placek, pysznie nadziany, znany jest przecież przez każdego
W kuchni Karmel-itkiDawno nie było nic o śniadaniach, a to przecież najważniejszy posiłek dnia. Przeglądając zdjęcia natknęłam się na przegapione fotki z czerwca, jeszcze z truskawkami, więc nie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEMoże to nie jest środek jarmuzowego sezonu, ale warzywo to, będące odmianą kapusty warzywnej, cały czas można dostać w sklepach. Specyficzne, twarde
W kuchni Karmel-itkiMoje kochanie jest już w drodze i będzie wieczorem, za to dla mnie rozpoczął się cały dzień w kuchni. Dopiero teraz zrobiłam sobie małą przerwę na
Be Fit Be StrongPo śniadaniu 1 małego, MOCNO DOJRZAŁEGO, słodkiego i soczystego ananasa blendujemy. Rozlewamy do foremek, mrozimy. Po obiedzie wyciągamy lody z foremek i słuchamy pomruków zadowolenia wydawanych
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIENiech ta piękna pogoda utrzyma się do końca dnia, bo inaczej zwariuję! Co dzień wstaję o pięknych porankach, a od południa robi się szaro. Dziś, tak
Be Fit Be StrongPrzede mną czterodniowa rozłąka z moim mężczyzną, nie wiem czy nie umrę z tęsknoty. Całe szczęście, słońce rekompensuje mi ten brak. Śliczna pogoda, może w planach
Be Fit Be StrongW moim rodzinnym domu raczej nie robiło się przetworów z czarnych porzeczek. No, może Babcia od czasu do czasu coś tam upichciła, ale najczęściej
W kuchni Karmel-itkiPłatki gryczane to moje kolejne, ostatnie odkrycie i jednocześnie moje "carpe diem". Smakują świetnie, zbliżenie do palonej kaszy gryczanej, jednak są znacznie delikatniejsze i
W kuchni Karmel-itkiW kuchni cenię sobie prostotę. Co nie oznacza, że nie kombinuję, wręcz przeciwnie - uwielbiam bawić się smakami, zapachami, aromatami... To największa przyjemność tego świata
W kuchni Karmel-itkiWypad Stena Line tylko we dwoje to świetna sprawa. Dawno się tak nie wybawiłam, nie zrelaksowałam i nie odpoczęłam jak na tym promie. Żałuję jednak jednej
Be Fit Be Strong