wegańskie - 10389 przepisów (strona:67/693)

Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana 179

Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana Warzywne tagine jest tak uniwersalnym daniem, że można do niego zużyć jakiekolwiek zalegające w lodówce warzywa. Świetnie sprawdza się fasolka szparagowa

Wegańska kuchnia orientalna
Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż 180

Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż Kiełki są najzdrowszą formą spożywania roślin strączkowych. Są łatwostrawne, pełne witamin, minerałów i białka. Do tej pory wyhodowałam kiełki soczewicy zielonej

Wegańska kuchnia orientalna
Ryż naturalny+ pieczone buraki, awokado i orzechy 207

Ryż naturalny+ pieczone buraki, awokado i orzechy Buraki są bardzo popularne w Polsce. I dobrze, bo są bardzo zdrowe; jednak by w pełni korzystać z ich

Wegańska kuchnia orientalna
Kotlety z czerwonej fasoli + brązowy ryż z groszkiem 150

Kotlety z czerwonej fasoli +  brązowy ryż z groszkiem Składniki: - 100g ryżu naturalnego                         

Wegańska kuchnia orientalna
Makaron ryżowy z tofu i warzywami w sosie orzechowym 260

Makaron ryżowy z tofu i warzywami w sosie orzechowym  Składniki: - 100g makaronu ryżowego            

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem 151

Dal z czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem   Składniki: - 100g kaszy jaglanej                          

Wegańska kuchnia orientalna
Fasolka adzuki z kalafiorem i marchewką w curry + brązowy ryż 186

Fasolka adzuki z kalafiorem  i marchewką w curry + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego           

Wegańska kuchnia orientalna
Krem curry z dyni z mleczkiem kokosowym 127

Krem curry z dyni z mleczkiem kokosowym Składniki: - ½ kg dyni (waga ze skórką)             - 1 łyżeczka kurkumy - 1 ziemniak  

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką 163

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy          - ½ łyżeczki słodkiej papryki  

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z cieciorką, brokułem, pomidorami i miętą 137

Sałatka ryżowa z cieciorką, brokułem, pomidorami i miętą Składniki: - 100g ryżu basmati                            

Wegańska kuchnia orientalna
Tofu smażone z warzywami i sezamem + brązowy ryż 157

Tofu smażone z warzywami i sezamem + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego                     - ½ łyżeczki curry - 100g tofu

Wegańska kuchnia orientalna
Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola 153

Surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwony ryż + fasola Czerwony ryż jest pełnoziarnisty, jednak bardziej klejący się niż brązowy. Jest smaczną odmianą na talerzu; ma

Wegańska kuchnia orientalna
Curry warzywne + kasza jaglana 196

Curry warzywne + kasza jaglana Składniki:          - 100g kaszy jaglanej                    

Wegańska kuchnia orientalna
Duszone warzywa po włosku + brązowy ryż 175

Duszone warzywa po włosku  + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego               

Wegańska kuchnia orientalna
Curry z zielonej soczewicy i kalafiora + basmat 162

Curry z zielonej soczewicy i kalafiora + basmati Składniki: - 100g ryżu basmati                         - 1 łyżeczka curry

Wegańska kuchnia orientalna