wegańskie - 10389 przepisów (strona:67/693)

Dal z zielonej soczewicy z marchewką i pietruszką + basmati 193

Dal z zielonej soczewicy z marchewką   i pietruszką + basmati Zielona soczewica wraz z ryżem stanowi pełnowartościowy posiłek. Soczewica jest bardzo bogata w białko (24g na

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z czerwonej fasoli + brązowy ryż + marchewka z dynią 131

Dal z czerwonej fasoli + brązowy ryż + marchewka z dynią Dynia, jak zapewne wiecie, jest bardzo zdrowym warzywem. Osobiście używam głównie odmiany hokkaido; ma intensywny pomarańczowy kolor

Wegańska kuchnia orientalna
Marokańskie tagine z ciecierzycą + kasza jaglana 190

Marokańskie tagine z ciecierzycą + kasza jaglana Tym razem przepis z Maroko, które również słynie z kuchni pełnej aromatycznych przypraw. Tradycyjnie jada się tam kuskus; nie jest

Wegańska kuchnia orientalna
Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana 172

Warzywne tagine marokańskie + kasza jaglana Warzywne tagine jest tak uniwersalnym daniem, że można do niego zużyć jakiekolwiek zalegające w lodówce warzywa. Świetnie sprawdza się fasolka szparagowa

Wegańska kuchnia orientalna
Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż 172

Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż Kiełki są najzdrowszą formą spożywania roślin strączkowych. Są łatwostrawne, pełne witamin, minerałów i białka. Do tej pory wyhodowałam kiełki soczewicy zielonej

Wegańska kuchnia orientalna
Ryż naturalny+ pieczone buraki, awokado i orzechy 191

Ryż naturalny+ pieczone buraki, awokado i orzechy Buraki są bardzo popularne w Polsce. I dobrze, bo są bardzo zdrowe; jednak by w pełni korzystać z ich

Wegańska kuchnia orientalna
Kotlety z czerwonej fasoli + brązowy ryż z groszkiem 146

Kotlety z czerwonej fasoli +  brązowy ryż z groszkiem Składniki: - 100g ryżu naturalnego                         

Wegańska kuchnia orientalna
Makaron ryżowy z tofu i warzywami w sosie orzechowym 249

Makaron ryżowy z tofu i warzywami w sosie orzechowym  Składniki: - 100g makaronu ryżowego            

Wegańska kuchnia orientalna
Dal z czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem 142

Dal z czarnej fasolki + kasza jaglana z batatem   Składniki: - 100g kaszy jaglanej                          

Wegańska kuchnia orientalna
Fasolka adzuki z kalafiorem i marchewką w curry + brązowy ryż 179

Fasolka adzuki z kalafiorem  i marchewką w curry + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego           

Wegańska kuchnia orientalna
Krem curry z dyni z mleczkiem kokosowym 118

Krem curry z dyni z mleczkiem kokosowym Składniki: - ½ kg dyni (waga ze skórką)             - 1 łyżeczka kurkumy - 1 ziemniak  

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką 156

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy          - ½ łyżeczki słodkiej papryki  

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka ryżowa z cieciorką, brokułem, pomidorami i miętą 127

Sałatka ryżowa z cieciorką, brokułem, pomidorami i miętą Składniki: - 100g ryżu basmati                            

Wegańska kuchnia orientalna
Tofu smażone z warzywami i sezamem + brązowy ryż 145

Tofu smażone z warzywami i sezamem + brązowy ryż Składniki: - 100g ryżu naturalnego                     - ½ łyżeczki curry - 100g tofu

Wegańska kuchnia orientalna
Czerwony ryż + surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwona fasola 136

Surówka z kopru włoskiego i awokado + czerwony ryż + fasola Czerwony ryż jest pełnoziarnisty, jednak bardziej klejący się niż brązowy. Jest smaczną odmianą na talerzu; ma

Wegańska kuchnia orientalna