Kasza jaglana z awokado, buraczkami i groszkiem Buraczki są jednymi z najzdrowszych polskich warzyw, warto więc często je spożywać. Pisałam o ich wartościach prozdrowotnych tutaj
Wegańska kuchnia orientalnaLunchBox : Sałatka z czerwonego ryżu z groszkiem, brokułem, awokado i pestkami dyni Kolejna propozycja bardzo szybkiego w przygotowaniu lunchu. By skrócić czas przygotowania, pięć minut
Wegańska kuchnia orientalnaCurry z cieciorki, batata i marchewki + basmati Moje ulubione danie ever! Mogłabym je jeść dosłownie codziennie. Słodkie, aromatyczne, o mocno orientalnym smaku. I do tego szybkie
Wegańska kuchnia orientalnaLunchBox: Sałatka ryżowa z brokułem, fasolą, awokado i sezamem Składniki: - 100g ryżu naturalnego - ¼ łyżeczki kurkumy - 100g czerwonej fasoli
Wegańska kuchnia orientalnaPomidorowe curry z ciecierzycy + basmati z awokado Składniki: - 100g ryżu basmati
Wegańska kuchnia orientalnaw kuchni Kari: ryż i kasze + czas gotowania Produkty sypkie, jakich często używam, trzymam w szczelnie zamykanych pojemnikach. Dzięki temu nie dostaje się tam wilgoć, muszki
Wegańska kuchnia orientalnaW kuchni Kari: przyprawy Kuchnie orientalne, a szczególnie hinduska, charakteryzują się używaniem wielu przypraw. Nadają one niesamowity smak daniom, ale też działają prozdrowotnie. Gdzie kupować przyprawy
Wegańska kuchnia orientalnaOwocowe Królestwo Kari :) Czy znasz wszystkie owoce ze zdjęć? Które owoce są twoimi ulubionymi? Czy zwracasz uwagę, jakie gatunki owoców kupujesz? W jakim miejscu najchętniej kupujesz
Wegańska kuchnia orientalnaSałata z burakami, selerem naciowym i pestkami dyni Składniki: - mix sałat
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-jagody-pomarańcza Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 pomarańcza - garść jagód (poza sezonem mrożonych) - łyżka wiórek
Wegańska kuchnia orientalnaKokosowy dal z żółtej soczewicy i dyni + basmati Składniki: - 100g ryżu basmati
Wegańska kuchnia orientalnaSuperSmoothie: banan-szpinak-pomarańcza-goji Składniki: - 3 dojrzałe banany - 1 mrożony banan - 120g szpinaku (mrożony, rozdrobniony) - 1 pomarańcza - ½ szklanki soku jabłkowego 100% - łyżka suszonych jagód goji
Wegańska kuchnia orientalnaOwsianka z jabłkiem, kiwi i kakao Składniki: - 100g błyskawicznych płatków owsianych - ¼ łyżeczki cynamonu - 1 duże słodkie jabłko
Wegańska kuchnia orientalnaSałatka z buraków, selera naciowego i marchewki + czerwony ryż Składniki: - 100g ryżu czerwonego - 1 łyżka octu
Wegańska kuchnia orientalnaDal z fasolki adzuki, dyni i marchewki + basmati Składniki: - 100g ryżu basmati
Wegańska kuchnia orientalna