wedliny domowe - 2196 przepisów (strona:52/147)

Domowa biała kiełbasa 491

Szkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie 

Kulinarne przygody Gatity
Schab w majeranku nadziewany śliwką 230

Dzisiaj mała przerwa w szparagowym menu. Majówka już od jutra i wiadomo, kto żyw wyciąga grilla i grilluje ! Ale ponieważ pogoda od piątku ma być kiepska

Kulinarne przygody Gatity
Masło z awokado 205

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Przepis pochodzi ze strony Mami

w kuchni i w ogrodzie
Masło z awokado 214

Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor.   Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Awokado dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Mikserem lub blenderem ucieramy na gładką masę. Dodajemy sól

prawdziwe jedzenie
Tajska wędlina 225

Dosyć ciężko o jakąś konkretniejszą nazwę, bo w niczym ta wędlina nie przypomina naszych kiełbas czy szynek. Najbliższa nazwa przez nas wymyślona to lekko kiszona kiełbaska

slodkokwasnapl
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 336

wybornie; żółty ser też nie musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone

Brzuszki Łakomczuszki
Współpraca NMR przyprawy naturalne 130

dłużej w mojej kuchni. * tutaj znajdziecie mieszanki przypraw  * tutaj możecie zobaczyć ofertę pojedynczych przypraw   * tutaj znajdziecie wszystkie pieprze  * są także mieszanki przypraw do wyrobu domowych wędlin

Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LISTOPAD 2013 140

Małe podsumowanie LISTOPADA na moim blogu : 48 polubień na FB 67 obserwujących  47 postów  20 ,495 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Domowa wędlina z kurczaka   Sałatka śledziowa Sałatka z kurczakiem  Dziękuję bo to wszystko dzięki

Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MARZEC 2014 172

polubień na FB   117 obserwujących  44 posty  42 ,250 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Karkówka w 10 minut czyli domowa wędlina Ryba z warzywami na parze  Winegret z olejem sezamowym  W marcu tez pojawiło się dużo lekkich dietetycznych przepisów. Mam nadzieję, że skorzystacie z wielu. Marzec owocował współpracą z firmą mykitchen.pl

Magiczne Życie Marty
Mięsiwo w słoiku 9518

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kiedy mamy już dość kupnych wędlin z przyjemnością sięgamy po domowe przetwory. Wcześniej już przygotowywałam kiełbasę słoikową a tym razem jest to mięsiwo. Od kiełbasy różni się nieco przyprawami ale też wielkością kawałków mięsa w składzie. Smaczne, aromatyczne

W garach u Gosi
Boczek wędzony podpiekany 253

dłuższego czasu eksperymentuje z domowymi wyrobami staram się unikać kupowania w sklepie. Przeważnie większość wędlin do tej pory parzyłam które są smaczne i dobre. Po parzeniu wędlina traci trochę smaku i aromatu. Stąd pomysł na wędzoną wędlinę podpiekaną. To był strzał w 10. Boczek zachował swój smak i aromat. Zapach wędzonki unosi się po całym domu. Boczek wędzony podpiekany

Kulinarne pyszności Molki
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 309

ęso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia
Mielonka z szynkowaru 257

Przepyszna domowa mielonka z szynkowaru. Jak każda wędlina z szynkowaru potrzebuje nieco czasu, aby mięsko odpowiednio przegryzło się z przyprawami. Chociaż dla mnie większą udręką jest czekanie, aż wędlina wystygnie i można ją w końcu jeść. Taka domowa mielonka jest rewelacyjna na kanapki, ale dzięki zwartej konsystencji może też z powodzeniem znaleźć się na półmisku wędlin. Bardzo łatwo się kroi

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ROLOWANY PIECZONY BOCZEK 144

Najlepsze są wędliny,które przygotujemy sobie sami w domowym zaciszu. Zero chemii,konserwantów -wystarczy zakupić tylko mięsko,dodać ulubione przyprawy i upiec w rękawie do pieczenia.    Boczek rolowany to kolejna moja propozycja - pyszna,aromatyczna wędlina,mniam - uwielbiam. Składniki: 1,80 kg surowego boczku bez skóry mała główka czosnku 2 łyżeczki soli 1 łyżka musztardy francuskiej  1 łyżka

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania