Jak zrobić i uwędzić kiełbasę – DIY Lubicie wiedzieć co jecie ? Bo ja tak, dlatego też robimy od jakiegoś czasu domową kiełbasę. Jak zrobić i uwędzić
Kuchnia na wzgórzuOstatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś postanowiłam,że podzielę się zdrową odmianą konserwy.Mój mąż często wyjeżdża w trasę,nie zawsze ma możliwość kupienia dobrej jakości wędliny czy stołowania się
Niespełnione zdolności kulinarneMięsa piekę nie tylko na Święta. Wolimy do kanapek takie przygotowane w domu niż kupne wędliny, w których nie wiadomo co jest. Karkówka jest wdzięcznym materiałem
Smaczna PyzaW momencie, kiedy posiada się dzieci człowiek zaczyna zastanawiać się i dokładanie analizować produkty, jakie podaje im do jedzenia. Na opakowaniach wędlin i innych kanapkowych wynalazków
Malinowe PocałunkiUwielbiam mielonki z galaretką. Tym razem postawiłam na mielonkę w słoiku z galaretką i dodatkiem czosnku. Wyszła pyszna, soczysta i jest prosta w wykonaniu a co
Zrób to smacznieJakiś czas temu pisałam Wam o mojej współpracy z firmą Tradismak . Dziś - po dość długiej przerwie - pora na kolejny przepis inspirowany tą współpracą. Mam nadzieję, że
Czary - gary w kuchniTradycyjnie dwa razy do roku: na Święta Wielkanocne oraz na Boże Narodzenie pojawia się u mnie pasztet domowej roboty. Dotychczas bywał tylko z królika
Smaczne ZdroweChoć w moim rodzinnym domu jest zwyczaj pieczenia na Wielkanoc szynki w chlebie, to bywa również parzona domowa szynka. Zawsze przygotowywałam ją z tego
Smaczne ZdroweRobiliśmy już kiełbasę wiejską, białą i paprykową oraz cienkie kiełbaski na grilla . Nadszedł czas na toruńską – kiełbasę z dużą ilością pieprzu, czosnku i majeranku. Przygotowanie
OstryKęsRobiliśmy już kiełbasę wiejską, białą i paprykową oraz cienkie kiełbaski na grilla. Nadszedł czas na toruńską – kiełbasę z dużą ilością pieprzu, czosnku i majeranku. Przygotowanie
OstryKęschyba najbardziej lubimy. Do wędliny użyła przypraw i szynkowaru firmy TRADISAMK . Zapraszam :) Składniki : 1 kg zmielonych piersi z kurczaka 6 dużych pieczarek 1/2 szklanki pokrojonych drobno suszonych pomidorów w oleju 1 łyżka przyprawy Szecherezady Tradismak 1 łyżka peklosmaczku Tradismak 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka domowej vegety sól, pieprz
Sama słodycz i szczypta chiliŚwietna niemiecka kiełbasa cielęca, delikatna w smaku, lekko pachnąca goździkami, przyprawiana pietruszką i szczypiorkiem. Najsmaczniejsza podawana na gorąco zaraz po ugotowaniu. Popijać piwem :) Polecam
Stare GaryOstra odmiana sycylijskiej kiełbasy. Ostrość zależy od naszych upodobań - papryki możemy dodać tyle ile lubimy. Dodatek kopru włoskiego powoduje, że kiełbasa ma charakterystyczny aromat. Bardzo polecam
Stare GaryMielonka bosmańska. Wyszła świetna wędlina. Mimo, że z konieczności użyłam zupełnie innych sitek do mielenia, wędlina wyszła bardzo smaczna. W stosunku do przepisu oryginalnego zwiększyłam
Stare Gary