wedliny domowe - 2196 przepisów (strona:53/147)

Nie taka dieta straszna jak ją malują. 305

wybornie; żółty ser też nie musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone

Brzuszki Łakomczuszki
Współpraca NMR przyprawy naturalne 94

dłużej w mojej kuchni. * tutaj znajdziecie mieszanki przypraw  * tutaj możecie zobaczyć ofertę pojedynczych przypraw   * tutaj znajdziecie wszystkie pieprze  * są także mieszanki przypraw do wyrobu domowych wędlin

Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LISTOPAD 2013 107

Małe podsumowanie LISTOPADA na moim blogu : 48 polubień na FB 67 obserwujących  47 postów  20 ,495 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Domowa wędlina z kurczaka   Sałatka śledziowa Sałatka z kurczakiem  Dziękuję bo to wszystko dzięki

Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MARZEC 2014 126

polubień na FB   117 obserwujących  44 posty  42 ,250 wyświetleń  najpopularniejsze posty :Karkówka w 10 minut czyli domowa wędlina Ryba z warzywami na parze  Winegret z olejem sezamowym  W marcu tez pojawiło się dużo lekkich dietetycznych przepisów. Mam nadzieję, że skorzystacie z wielu. Marzec owocował współpracą z firmą mykitchen.pl

Magiczne Życie Marty
Mięsiwo w słoiku 9465

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kiedy mamy już dość kupnych wędlin z przyjemnością sięgamy po domowe przetwory. Wcześniej już przygotowywałam kiełbasę słoikową a tym razem jest to mięsiwo. Od kiełbasy różni się nieco przyprawami ale też wielkością kawałków mięsa w składzie. Smaczne, aromatyczne

W garach u Gosi
Boczek wędzony podpiekany 215

dłuższego czasu eksperymentuje z domowymi wyrobami staram się unikać kupowania w sklepie. Przeważnie większość wędlin do tej pory parzyłam które są smaczne i dobre. Po parzeniu wędlina traci trochę smaku i aromatu. Stąd pomysł na wędzoną wędlinę podpiekaną. To był strzał w 10. Boczek zachował swój smak i aromat. Zapach wędzonki unosi się po całym domu. Boczek wędzony podpiekany

Kulinarne pyszności Molki
Domowa szynka o intensywnym aromacie czombru 232

ęso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę.Filed under: Dania mięsne, Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej, Wieprzowina, Wędlina

kuchcikownia
Mielonka z szynkowaru 217

Przepyszna domowa mielonka z szynkowaru. Jak każda wędlina z szynkowaru potrzebuje nieco czasu, aby mięsko odpowiednio przegryzło się z przyprawami. Chociaż dla mnie większą udręką jest czekanie, aż wędlina wystygnie i można ją w końcu jeść. Taka domowa mielonka jest rewelacyjna na kanapki, ale dzięki zwartej konsystencji może też z powodzeniem znaleźć się na półmisku wędlin. Bardzo łatwo się kroi

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
ROLOWANY PIECZONY BOCZEK 115

Najlepsze są wędliny,które przygotujemy sobie sami w domowym zaciszu. Zero chemii,konserwantów -wystarczy zakupić tylko mięsko,dodać ulubione przyprawy i upiec w rękawie do pieczenia.    Boczek rolowany to kolejna moja propozycja - pyszna,aromatyczna wędlina,mniam - uwielbiam. Składniki: 1,80 kg surowego boczku bez skóry mała główka czosnku 2 łyżeczki soli 1 łyżka musztardy francuskiej  1 łyżka

Niespełnione zdolności kulinarne
Domowe wędliny 536

Trzeba trochę czasu poświęcić na ich przygotowanie ale warto bo smakują zupełnie inaczej niż te sklepu. Są bardzo smaczne, soczyste i w naturalny sposób uwędzone. Do przygotowania wędlin użyłam zestawu do domowej wędzonki od firmy Tradismak .  Składniki: 2 kilogramy schabu 2 kilogramy szynki 2 kilogramy boczku Zalewa: 10 litrów wody 200 gram soli peklosmaczku Sekwens 30 ziaren pieprzu(...)mięso przekładamy do siatki, związujemy sznurkiem lub ścisło związujemy samym sznurkiem. Przygotowane mięso umieszczamy w rozgrzanej wędzarni i wędzimy przez 5-6 godzin w temperaturze 50-60 stopni. Uwędzone wędliny wkładamy do wody o temperaturze 70-80 stopni i parzymy przez 1,5-2 godziny w zależności od wagi mięsa. Przeważnie 2 kilogramy mięsa parzymy przez 2 godziny. Sparzone wędliny

Bajeczna Kuchnia
Szynka dojrzewająca w suszonych pomidorach z pończochy 193

Szynka dojrzewająca w suszonych pomidorach z pończochy Od ubiegłego roku jestem olbrzymią pasjonatką domowego wyrobu wędlin.. Po prostu wraz z całą rodzinką , zakochaliśmy się w zdrowych i pysznych szyneczkach, boczusiach , kiełbachach , tych robionych własnoręcznie z dbałością . Szynka w suszonych pomidorach , to kolejny efekt tej pasji . Wspaniały smak , jak z pod słońca Toskanii , zawdzięcza otoczce z suszonych pomidorków . Jest rewelacyjna

Ogrodnik w podróży
Wędzona pierś z kurczaka 164

pojawia się w umiarkowanych ilościach ok gorzej jeśli stanowi nasz codzienny jadłospis. Nie zdajemy sobie sprawy jak dużo jest konserwantów w wędlinie ze sklepu. Mówię stanowcze nie, dzielę się z Wami alternatywą. Pyszną domową piersią z kurczaka jaką przygotujecie

Kulinarne pyszności Molki
Kiełbasa domowa wędzona w woku ! zobacz jakie to proste 179

Kiełbasa domowa wędzona w woku ! zobacz jakie to proste Kiełbasa domowa wędzona w woku !     Kiełbasa domowa wędzona w woku ! zobacz jakie to proste :) Tak

Kuchnia na wzgórzu
Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 3 284

przy okazji, miło spędzić czas ze znajomymi:) To był debiut naszej wędzarni, ale takich okazji będzie jeszcze dużo. Wędliny przygotowane do wędzenia. Powyżej – wędliny przygotowane do wędzenia. Po wędzeniu odpoczywanie, a wieczorem parzenie. Domowa biała kiełbasa. Kiełbasy po wędzeniu, przed parzeniem. Po lewej: a’la chorizo. Po prawej: wiejska z rozmarynem. Wędzone karkówka i szynka

OstryKęs
Domowa biała kiełbasa z jajkiem 316

jelit) oraz jelita wieprzowe lub baranie, w których będziemy umieszczać mięso. Wszystko to można znaleźć na stronie DobraKielbasa.pl , miejscu stworzonym dla miłośników domowych mięsnych wyrobów. Oprócz sklepu, strona zawiera przepisy i wskazówki jak przygotować różne rodzaje kiełbas, wędlin i inne mięsne wyroby. Jeśli decydujemy się na samodzielne przygotowanie kiełbasy, bardzo ważny jest wybór mięsa. Wybieramy najlepsze mięso i odrzucamy(...)Cena tych wyrobów jest zwykle zabójcza, a smak..no niekoniecznie jest tak rewelacyjny jak mógłby być. To chyba wystarczający argument by zacząć samemu przygotowywać kiełbasy i wędliny. Dzisiaj przedstawiamy naszą propozycję na białą domową kiełbasę. Uwierzcie, że żadna kupna kiełbasa nie będzie tak dobra jak ta, którą doprawicie według własnego uznania. My lubimy białą kiełbasę z dużą ilością czosnku, majeranku

OstryKęs