usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę. Dynie przekładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone na małe kawałki marchewki i zalewamy wodą tak aby zakryć warzywa. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Cebule kroimy drobniutko i podsmażamy na maśle. Odlewamy z garnka z dynią nadmiar wody i dodajemy cebulę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidania postanowiłam ją odtworzyć w domu. Obecnie istnieją różne odmiany tego przepisu, niezmienne pozostaje głównie to że gotuje się ją na mięsie wołowym lub wołowo-wieprzowym oraz dodaje warzywa. W węgierskich restauracjach przeważnie do zupy podawana jest osobno bardzo pikantna pasta paprykowa i wówczas dodając ją do zupy sami możemy regulować jej ostrość. Dziś zapraszamy na wersję
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOstatnio coraz częściej decyduję się na zupy kremy. Są nie tylko pyszne, ale i zdrowe i jak się zdążyłam przekonać można je przygotować naprawdę z wielu warzyw, więc szybko się nie znudzą. Dziś zapraszamy n krem z zielonego groszku i ziemniaków. Krem z zielonego groszku SKŁADNIKI: 200 g groszku zielonego (u mnie mrożony) 2 ziemniaki 1/2 kostki rosołowej jogurt
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś szybko, zdrowo i smacznie. Połączenie kurczaka z warzywami u Nas zawsze się sprawdza. Do przygotowania sałatki użyłam przyprawy SKWORCU - pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Jeśli chcecie wiedzieć co o tej przyprawie myślimy zapraszamy na krótką recenzję na poniżej przepisu. Sałata z kurczakiem gotowanym na parze SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1/2 główki sałaty 2 łyżeczki przyprawy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwodą około 3-4 szklanki i gotujemy 10 minut soląc do smaku, po tym czasie dodajemy bakłażana i gotujemy około 15 minut. Pomidory blendujemy. Dodajemy do gotujących się warzyw. Kiełbasę i cebule kroimy w kostkę. W rondlu podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebule i podsmażamy całość do zarumienienia. Kiełbasę dodajemy do lecza. Doprawiamy do smaku paprykami i pieprzem. Mieszamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikawałki. Paprykę i pomidorki myjemy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, paprykę w kostkę, ogórki również w kostkę. Ser feta kroimy w kostkę. Pora kroimy na małe kawałeczki - półplasterki. Wszystkie przygotowane warzywa mieszamy z makaronem. Doprawiamy do smaku pieprzem i papryką. Na koniec dodajemy keczup i musztardę i mieszamy całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisurówką. Dla mnie ta granica w niektórych przypadkach jest na tyle płynna, że nie wiem na co się zdecydować i tak jest też w tym przypadku. Niby z surowych warzyw i typowo do obiadu, a jednak z dodatkiem majonezu. W związku z powyższym kwestię nazwy pozostawiam nierozstrzygniętą, niech każdy nazwie sobie jak tam chce. A odnośnie sedna sprawy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzeziębienie, obniża gorączkę a także działa antynowotworowo. Charakterystyczny zapach czosnek zawdzięcza allicynie, oleistej substancji, która ma ogromną moc leczniczą. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarnejest polecany na problemy z pęcherzem, nerkami oraz w przypadku obrzęków. Natka pietruszki doskonale nadaje się do dekoracji potraw. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarnewyglądem i smakiem, zdobią nasze potrawy, a przede wszystkim wzmacniają nasze siły witalne oraz zwiększają libido. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarneoraz jajek. Produkty te bowiem zakwaszają nasz organizm, a rabarbar działa przeciwnie- alkalizująco. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarnezmniejsza obrzęki. Łagodzą też objawy napięcia przedmiesiączkowego. Warto je dodać do swojego jadłospisu na wiosnę. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarnemożemy ją kupić przez cały rok, ale najzdrowsza,najsmaczniejsza jest z własnej działki. Pamiętaj ; warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarnerozkłada się podczas obróbki termicznej np. gotowanie,duszenie czy smażenie. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarneteż błonnik poprawiający trawienie i pomagający w walce z nadwagą. Pamiętaj : warzywa to zdrowie
Przepisy i porady kulinarne