warzywa - 14856 przepisów (strona:328/991)

Zaskakujące i naprawdę spektakularne – grillowane pomidory 154

nich dosłownie wycisnąć sok i nasiona. Teraz tylko pozostało nam wymieszać pomidory przy pomocy blendera dodać trochę ziół i przypraw i można powiedzieć, że mamy zupę z grilla. Większość warzyw do zup możemy przygotować szybko na grillu. Wystarczy je lekko natrzeć oliwą i umieścić na rozgrzanym ruszcie. Więc następnym razem gdy ktoś z Was zechce domową zupę lub gulasz niech

naRuszcie
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 187

Przygotowanie Selera i marchew myjemy oraz obieramy. Kroimy na dosc cienkie paski. Wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy i oliwę. Mieszamy dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły

e-PrzepisyKulinarne
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 173

suszonych sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron. Pomidory z puszki przekładamy do miseczki, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki pomidory świeże i pomidory suszone. Wszystkie pomidory miksujemy razem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PASZTET Z SELERA I KASZY JAGLANEJ 239

zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek i imbir drobno posiekać. Dodać do pora i dusić na małym ogniu przez ok.10-15 minut, do czasu aż będą bardzo miękkie. Warzywa przełożyć do miski, dodać ugotowaną kaszę jaglaną, orzechy, olej, sos sojowy i przyprawy, całość zmiksować blenderem ręcznym na gładką masę. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotową masę przełożyć

Smaczne Zdrowe
Zielono mi 172

maśle podsmażamy pokrojony w talarki por. Po około 5 minutach dodajemy do niego seler i ziemniaki pokrojone z kostkę. Po minucie podsmażania dolewamy wodę - 550 ml. gotujemy aż warzywa zmiękną. Zdejmujemy z gazu, dodajemy roszponkę i wszystko miksujemy na gładki krem. Znów stawiamy na gazie, dodajemy pokrojony ser i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę rozlewamy na talerze

Przysmaki Karolki
Barszcz czerwony 280

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna i sycąca zupa. Z dużą ilością warzyw, bo taką lubię najbardziej. Ma piękny kolor dzięki dodania dużej ilości buraków. W moim domu często gości na stole. Post Barszcz czerwony pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
KREM BROKUŁOWY 193

zabielenia bulion warzywny Wykonanie: Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew na mniejsze kawałki. Gotujemy w niewielkiej ilości bulionu.  Brokuł gotujemy al dente w osolonej wodzie. Dodajemy do ugotowanych warzyw. Dodajemy  przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość blendujemy. Zaciągamy śmietaną. Podajemy w bulionówce z prażonymi pestkami słonecznika i ulubionymi ziołami

Z Majeczką w kuchni
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 271

Przygotowanie Selera i marchew myjemy oraz obieramy. Kroimy na dosc cienkie paski. Wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy i oliwę. Mieszamy dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki gryczane z Kanady, Ploye 211

bąbelków naleśniki z mąki gryczanej popularne w hrabstwie Madawaska w Kanadzie. Naleśniki smaży się tylko z jednej strony. Doskonale zastępują pieczywo a u mnie podane są z jajecznicą i warzywami. Zapraszam serdecznie. Naleśniki gryczane z Kanady, Ploye. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z miechunką pomidorową, Bogowie 244

mnie idealnie:). Składniki: 2-3 miechunki 1 zielona papryka 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli sos: oliwa, woda, sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie Posiekaj drobno warzywa, owoce i ser. Wymieszaj wszystkie składniki sosu, polej nim sałatkę i ponownie wymieszaj. Okazuje się, że można zrobić świetny film w Polsce. Tematyka  Bogów  (2014, Palkowski) sugeruje, że będzie patetycznie

Qlinarnie i Qlinarnie
ZUPA KREM Z BURAKÓW 177

gotujemy do miękkości.Kiedy ostygną obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Do drugiego garnka wkładamy pokrojone buraki, pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki i marchew.Do garnka wlewamy tyle bulionu aby warzywa były max 4 cm pod nim.Dodajemy sól i pieprz wg uznania.Im mniej bulionu tym gęstsza zupa. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Po tym czasie blendujemy wszystko dokładnie, jesli potrzeba jeszcze doprawiamy.Zupk

Z Majeczką w kuchni
Kotlety z cukini 171

Kotlety z cukinii to nic odkrywczego, chociaż zapewne znajdą się osoby, które jeszcze nigdy ich nie jadły. Ja osobiście nie wyobrażam sobie lata bez tego warzywa w ogrodzie - chrupiące kotleciki dobrze przyprawione są rewelacyjne. 1 młoda cukinia jajko, mąka, bułka tarta do panierki sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia Cukinie pokroić w plasterki

Jadło i czytadło
Kabaczek grillowany 162

Klęska urodzaju kabaczkowego zmobilizowała mnie do poszukiwania nowych przepisów na owo warzywo. Leczo i kotlety panierowane trochę trąciły już myszką ;-) Muszę przyznać, że grillowanego kabaczka nie miałam okazji jeszcze skosztować, aż do teraz. No i zakochałam się w tej formie jego przyrządzenia. J est to mój absolutny hit tego lata, choć większości z Was zapewne już znany. 1 młody kabaczek

Jadło i czytadło
koktajl Shrek 188

koktajl Shrek , koktajle warzywne pijam regularnie. Są zdrowe, lekkie, sycące i niskokaloryczne, do tego są szybkie w przygotowaniu, a bez obróbki termicznej zachowują wszystkie witaminy i minerały zawarte w warzywach, dlatego są podstawowym składnikiem mojego codziennego menu. The post koktajl Shrek appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brukselka, ach te małe kapustki 239

Brukselka, doskonała jarzynka do obiadu.Zwłaszcza teraz, wczesną wiosna, kiedy nowalijki jeszcze są całkowicie nasączone chemią, a warzywa zeszłoroczne już lekko podsychają. Ja osobiście nie jestem wielką fanka brukselki, ale mój M mówi, że uwielbia. Więc jest gotowana brukselka polana bułka tartą zasmażoną na masełku. Podobno pycha :) Składniki - brukselka ( u mnie woreczek ok.18 szt.) - masło 2 łyzki - bułka tarta

Kuchnia z widokiem na ogród