sernik - 18730 przepisów (strona:328/1249)

Sernik krakowski 203

Sernik krakowski to nasze dobro narodowe a tradycję jego pieczenia wypada pielęgnować. Rewelacyjny w smaku sernik z rodzynkami. Artykuł Sernik krakowski pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
sernik ajerkoniakowy 40

miksującego i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę przekładamy do foremki z ciastem. Pieczemy w ok. 160 st. C, aż wierzch się lekko zrumieni, ok.70-80 min. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia, przy uchylonych drzwiczkach. składniki na galaretkę z ajerkoniaku: 150 ml likieru ajerkoniak ok. 4 g żelatyny 20 ml gorącej wody wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy(...)gorącej wodzie. Ajerkoniak podgrzewamy, zestawiamy z ognia i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy. Wystudzoną galaretkę wylewamy na wystudzony sernik i stawiamy do lodówki aby galaretka całkiem stężała, najlepiej

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKOWYM ŚRODKIEM 42

Wierzcie mi, ten sernik jest naprawdę prosty do wykonania. Prosty, smaczny i efektowny 😍 Warunkiem jest jedynie posiadanie tortownicy i posiadanie metalowej obręczy (którą kupicie na małe pieniądze na Allegro czy Ebay-u). Fajne jest to, że jak opanuje się techniczną stronę, możemy potem dowolnie modyfikować przepis. Nie lubicie sernika na zimno? Zróbcie w ten sposób śmietanowiec. Na spód wyłóżcie(...)Dookoła (poza obręczą) wypełnić formę masą serową i wstawić ponownie do lodówki, aby masa porządnie zastygła. Po zastygnięciu obręcz wyjmujemy.  Poniżej zamieszczam film na którym się wzorowałam robiąc sernik, oraz moje zdjęcia.     I teraz panuje całkowita dowolność 😍  Robimy to, co nam wyobraźnia podsunie. Wolny środek możemy wyłożyć ulubionymi owocami i zalać przezroczystą galaretką (tak robiłam

Walijskie Pichcenie
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpacka 55

Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Stasiówka, gmina Dębica, powiat dębicki Mazurek ze Stasiówki to dwie warstwy biszkoptowego ciasta orzechowego z wkładką z sernika. Upieczone blaty przełożone są masą orzechową na bazie masła, która nie tylko je spaja, ale też wzbogaca smak ciasta. Mazurek jest niewysoki, ładnie się prezentuje i kroi, ale przede wszystkim jest bardzo smaczny i dość oryginalny(...)Stasiówki – kuchnia podkarpacka Składniki na blaszkę 25x35 cm: Placek orzechowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 150 g mielonych orzechów włoskich 5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sernik: 800 g białego sera (twarogu) 5 jajek 1,5 szklanki cukru pudru 200 g masła 1 budyń waniliowy w proszku Masa orzechowa: 200 g mielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki

Trzeci talerz
Serniczek pistacjowy – najlepszy na świecie! 545

Serniczek pistacjowy – najlepszy na świecie! Bardzo kremowy, aksamitny i wilgotny, a do tego nieziemsko pyszny. Idealny na święta i specjalne okazje. Gęsty i mazisty sernik o smaku pistacji, na ciasteczkowym spodzie. Według mnie najlepszy na świecie!     Składniki: Spód ciasteczkowy: 160g jasnych herbatników 60g masła Masa serowa: *wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, wyjmujemy(...)wodą, aby zapewnić dużą wilgotność, pieczemy przez 30 minut , a następnie zmniejszamy temperaturę do 130’C i pieczemy jeszcze przez 1 godzinę. Studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Gdy sernik całkowicie wystygnie, przygotowujemy polewę. W garnuszku podgrzewamy śmietankę, zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy, dodajemy 1 łyżkę masy pistacjowej, mieszamy. Gotową polewę wykładamy na ciasto *** *** Z wierzchu

Blog z Apetytem
Kulinarne Święto: Inspiracje na Wielkanocny Stół 48

marmolady, orzechów i owoców, ozdobione kolorowymi lukrami i bakaliami. Pisanki : Kolorowe, ozdobione jajka, często wykonane techniką batikową lub malowane naturalnymi barwnikami, stanowią zarówno dekorację, jak i smaczną przekąskę wielkanocną. Sernik : Sernik w wielu odmianach, od tradycyjnego sernika nowojorskiego po sernik polski z rodzynkami, stanowi popularny deser wielkanocny. Przekąski i Dodatki: Chrzan : Ostry chrzan, często przygotowywany w domu

Moja smaczna kuchnia
Sernik na spodzie z herbatników 99

Puszysty, szybki i bardzo smaczny sernik na spodzie z herbatników to wypiek idealny na każdą okazję. Artykuł Sernik na spodzie z herbatników pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Sernik królewski 66

Sernik królewski to wyjątkowy deser, który z pewnością zadowoli Twoje podniebienie. Ten tradycyjny przepis na pyszny deser jest prawdziwą ucztą dla smakoszy. Zestawienie idealnie kruchego, kakaowego spodu i aksamitnego sera. To sprawia że królewski sernik jest niezwykle apetyczny i cieszy się ogromną popularnąścią. Królewski sernik – tradycyjny przepis na smakowity deser Podążając za tym starożytnym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z jabłkami 45

Bardzo ciekawy przepis na sernik z jabłkami na ucieranym cieście. Proste składniki, które razem tworzą przepyszne ciasto ? Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto ucierane: 125 g masła ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 2 jajka 1 ¼ szklanki mąki tortowej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Masło, cukier, cukier puder i sól ucieram mikserem, następnie(...)piekę w 180 stopniach przez 60 minut. Kiedy ciasto wystygnie, posypuję je cukrem pudrem i cynamonem lub przygotowuję lukier (u mnie był lukier z dodatkiem cynamonu i cukier puder). Sernik z jabłkami gotowy. Smacznego ? Artykuł Sernik z jabłkami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Najlepszy sernik gotowany! 129

Najlepszy sernik gotowany! Szybkie, proste w przygotowaniu, efektowne i przepyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Sama się dziwie, że nigdy wcześniej nie robiłam sernika gotowanego, bo okazał się prawdziwym hitem, bardzo wszystkim smakował i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz. Polecam wypróbować ten przepis!   Pomysł na ciasto (na który naniosłam drobne zmiany) pochodzi ze strony „smaki(...)POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Najlepszy sernik gotowany! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Sernik z Białymi Michałkami 45

Idealne ciasto dla wielbicieli białych Michałków - a myślę, że takich tu nie brakuje ;) Delikatny i aksamitny w strukturze sernik, wypełniony i udekorowanymi cukierkami z dodatkiem białej czekolady - na pewno przypadnie do gustu wielu słodkim łasuchom. Składniki na spód: 185 g ciastek owsianych (mogą być z sezamem) 60 g masła (roztopionego) Masa serowa: 1 kg serka śmietankowego w wiaderku(...)cukierków Białe Michałki Polewa: 80 g białej czekolady 30 ml śmietanki kremówki 30% Do dekoracji  : kilka cukierków Białe Michałki posiekane orzechy pekan (niesolone) Zaczynamy od wykonana spodu sernika. Wszystkie składniki na spód, włożyć do malaksera i zmielić na "mokry piasek". Przygotować tortownicę o średnicy 20 cm. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia i zamknąć na nim obręcz - tak, żeby

Świat Ciasta
Sernik delikatny o lekko kokosowym samku 50

Sernik bardzo delikatny, polecam Kruche ciasto – Wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia do miski. Dodać pokrojone drobno masło i żółtka. Siekać nożem do połączenia się składników. Na koniec szybko zagnieść ciasto. 3/4 porcji ciasta ułożyć na dnie formy, przygnieść i nakłuć ciasto widelcem. Pozostałe ciasto zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Pokoleń
Sernik pistacjowy 40

fani pistacji? Ja uwielbiam i powiem szczerze, ze w połączeniu z sernikiem wychodzi niesamowite i niebanalne połączenie. Nie jest za słodko, lekka nuta słonego.   Co nam trzeba? Pamiętajcie by składniki wyjąć wcześniej przed robieniem, by miały temperaturę pokojową- około godzinki Na spód- ma być cieniutki 50 g herbatników 30 g masła, roztopionego Robimy! Najpierw spód: kruszymy ciasteczka na piasek(...)miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Wrzucamy połowę naszych orzeszków. Mieszamy delikatnie całość. Przelewamy ją na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150ºC przez około 60 minut, bez termoobiegu, obok sernika stawiamy miseczkę z wodą. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Polewa: Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy w małym garnuszku, dorzucamy połamaną białą czekoladę, mieszamy, aż uzyskamy gładką polewę. Lekko przestudzamy. Wystudzony sernik

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania