warzywa - 14856 przepisów (strona:337/991)

Sałatka z zupek chińskich 2383

posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Dodać kukurydzę. Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, pora przekroić na pół i drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do kurczaka. Dodać makaron, przyprawy i majonez - dokładnie wymieszać. Rada: Sałatka bardzo zyskuje, gdy po wymieszaniu wszystkiego odstawi się ją do lodówki na co najmniej godzinę. insertCookd("bde25d78a9767f3f9d8e280e58c95e72

Pasja Smaku
Kurczak Gong Bao 320

cytryny i dodać starty na tarce imbir. Pod koniec dodać kapustę pekińską. Orzeszki ziemne lekko uprażyć na patelni, ale trzeba uważać by ich nie przypalić. Dodać do warzyw i mięsa w woku. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Mąkę ziemniaczaną połączyć z wodą i wymieszać ze składnikami w woka. Powinien powstać lekko zagęszczony

Pasja Smaku
Pomysł na... Spaghetti Napoli (Winiary) - opinia 333

składników, które często są potrzebne do przygotowania domowego sosu do spaghetti. Producent zapewnia, że zawartość torebki nie posiada konserwantów, glutaminianu sodu i barwników. Tradycyjnie po za tym jest dużo warzyw w proszku i suszonych oraz wiele innych składników

Pasja Smaku
Dorsz w pergaminie z ryżem i słodką marchewką 255

osób] 2 filety dorsza lub innej białej ryby dwa pergaminy z "Winiary pomysł na...Papirus soczysta pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami" woreczek ryżu (u mnie z warzywami) kilkanaście małych marchewek  łyżka masła łyżka cukru pudru Wykonanie: Filet opłukać i osuszyć. Pokroić na 4 części. Po dwa kawałki włożyć do każdego pergaminu i smażyć wg przepisu na opakowaniu

Pasja Smaku
Lunchbox: Sałatka makaronowa z tuńczykiem 3257

dente, przepłukać zimną wodą i po odcieknięciu przełożyć do miski. Dodać tuńczyka (wcześniej odlać sos) i sok z cytryny. Paprykę pokroić w kostkę,oliwki na pół i dodać warzywa do makaronu z tuńczykiem. Wymieszać z majonezem. Jeżeli sałatkę przygotowuje się dzień wcześniej warto dodać majonez dopiero rano przed wyjściem do pracy

Pasja Smaku
Kurczak po chińsku inaczej 444

woku rozgrzać niewielką ilość oleju, przełożyć do niego zamarynowanego kurczaka i podsmażyć. Gdy będzie prawie gotowy dodać do niego mieszankę chińską. Podlać wodą i przykryć pokrywką.Gdy warzywa będą miękkie, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku: solą, pieprzem i chili.  Jeśli sos jest za rzadki należy łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozprowadzić z wodą i zagęścić go. Podawać z ryżem

Pasja Smaku
Sałatka z zielonych pomidorów 318

plastry. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Zalewę ugotować z podanych składników. Do wyparzonych słoików wrzucić po 3 ziarna pieprzu i 2 ziarna ziela angielskiego. Warzywa układać naprzemiennie warstwami. Zalewać zalewą.  Pasteryzować przez 25 minut od zagotowania wody. insertCookd("cfc0919825cf03f44f04289b18a2d1c8

Pasja Smaku
Dyniowa zupa-krem z imbirem 203

kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić na niego cebulę i marchewkę, chwilę podsmażać, a następnie dodać dynię, imbir i drobno posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć przez kilka minut. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości dyni. Następnie zmiksować na gładki krem i doprawić do smaku. Zupę można podawać z kleksem śmietany, grzankami lub groszkiem ptysiowym.     insertCookd("fa2e0b964d72f386d4adfbcc745b0883

Pasja Smaku
Wrapy z meksykańską nutą 188

Zostało mi jeszcze kilka produktów z Meksykańskiego Tygodnia Lidla , więc postanowiłam z siostrą zrobić szybką kolację. Tortille, kurczak, salsa i warzywa.  Składniki: pierś kurczaka 1/2 zielonego ogrórka 2 pomidory 1/2 małej kapusty pekińskiej opakowanie Tortilla Wraps przyprawa Fajita Seasoning słoiczek Chunky Salsa (medium) 10 dag startego żółtego sera olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka pokroić w paski lub dużą

Pasja Smaku
Curry z kurczakiem i kalafiorem 192

pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i różyczki kalafiora. Paprykę pokroić w drobne paseczki, a chili w plasterki i dodać je do podsmażanego kurczaka z warzywami.  Następnie składniki zalać mleczkiem kokosowym, dodać imbir, pastę curry i doprawić do smaku curry, pieprzem i solą. Przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez jakiś czas.  Udekorować kolendrą

Pasja Smaku
Kalafior z bułką tartą 175

okresie wakacyjnym jem bardzo dużo warzyw. Kalafior z bułką tartą to często sposób na moją szybką kolację. Pyszne i proste. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat

Pasja Smaku
Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka 183

ziemniaczaną. Wymieszać. Dodać przyprawy według uznania.  Na patelni rozgrzać olej i porcjami nakładać masę mięsno-warzywną. Smażyć z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie ryż z warzywami na patelnię.  insertCookd("a6f2f64bf856eb5983aec52e35b2b9ae

Pasja Smaku
Dorsz zapiekany z porami 317

naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu ze smażenia ryby podsmażyć pokrojonego w plasterki pora z czosnkiem. Po 2-3 minutach dodać startą na tarce marchewkę i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Warzywa zalać śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do zagotowania.  Sosem zalać dorsza. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 10 minut w temperaturze 200 st.C

Pasja Smaku
CHŁODNIK LITEWSKI WERSJA l 210

sól i pieprz + jajka ugotowane na twardo Buraczki umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce ( można też pokroić w kostkę- tak robiłam przez wiele lat, jednak zauważyłam, że starte warzywa świetnie zagęszczają, chłodnik ma wtedy taką kremową konsystencję). Liście i łodyżki buraków dokładnie przebrać, wymyć i drobno pokroić. Do garnka wrzucić starte buraki, zalać małą ilością wrzątku i podgotować ok.5

Smaczne Zdrowe
ROGALIKI MARCHEWKOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 214

długo nic im nie dorówna...  Bardzo gorąco polecam, bo są tego warte . No i baaardzo zdrowe. Takie rogaliki to idealny sposób na to , by przemycić dzieciom choć trochę warzyw, tak by nie miały o tym pojęcia. :-)) Składniki: - 200g surowej marchewki, startej na drobnej tarce - 200g zimnego masła - 300g mąki orkiszowej białej - 2-3 łyżki ksylitolu ( dałam 1,5) + dodatkowo

Smaczne Zdrowe