warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:592/829)

Prezenty po Choinkę - propozycje 213

może patelnię i mój ukochany rondelek linii Salneto Black Stone ? Rondelek od pierwszego wrażenia mnie zauroczył wyprofilowanymi bokami, które ułatwiają przelewanie płynów. Zresztą rondelki używam kilka razy dziennie. Patelnia do naleśników ? Też się przyda w kuchni, nie tylko do naleśników, ale do jajek, placuszków i innych fajnych dań. Wszystkie produkty nie boją się piekarnika, więc dania można przygotować nie tylko(...)komiksu, obrazki z każdego etapu przygotowania i dodatkowe opisy każdej ilustracji. Mój nastoletni syn uwielbia tą książkę, mimo, że gotować potrafi całkiem nieźle, ale fascynatem gotowania nie jest :) DO WARZYW . Ja nie wiem dlaczego właściciel sklepu tak nazwał ten sklep, ale to dla mnie ogromna kopalnia różnych kuchennych przedmiotów, markowych, porządnych, drogich i tańszych. Często tam zaglądam

Blondynka Gotuje
Klopsiki w warzywnym sosie. 244

warzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj wyrosło na grządce ;). Toteż w mojej kuchni od pewnego czasu rządzi rytm przyrody, dając mi możliwość kreatywnego tworzenia potraw. Dziś rano przyniosłam świeże fenkuły, cebule, cukinie, kilka pomidorów, gałązki tymianku oraz kilka listków oregano i stworzyłam z nich niesamowicie(...)wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Usmażone kotlety odkładamy na talerz, na tej samej patelni smażymy fenkuł, gdy trochę zmięknie dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy cukinię i jeszcze chwilkę smażymy (około 2 minuty), dodajemy odłożone wcześniej klopsiki.  Pomidory obieramy

Rozpustne gotowanie
razowe racuchy z rabarbarem 178

dzieciństwem. Zawsze robiliśmy je z jabłkami i czasem mama dorzucała rodzynki. Obowiązkowo jedliśmy je z cukrem pudrem :) Do racuchów można dorzucić każde owoce (lub, jak w tym przepisie - warzywa) i zawsze będą pyszne. Dzisiaj proponuję je w mniej tradycyjnej wersji, bo w połowie zrobione z mąki razowej, ale w smaku nie są ani odrobinę gorsze, a nasz organizm będzie szczęśliwszy(...)dodajemy do niego pozostałe składniki i mieszamy drewnianą łyżką. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, tym razem na trochę dłużej, u mnie to było ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką wykładamy porcje masy (1,5 łyżki = 1 racuch) i smażymy racuszki na małym ogniu z obu stron. Przy smażeniu pierwszej strony można przykryć patelnie pokrywką. Podajemy posypane

chili & sugar
Zdrowe kotlety ziemniaczane 253

Przepis zdecydowanie na studencką kieszeń! Kotlety ziemniaczane, z jak najmniejszą ilością tłuszczu.  Wiele osób uważa ziemniaki za tuczące i pozbawione wartościowych składników... a tak nie

Czarnawisienka
Meksykańskie pulpeciki z indyka 179

Delikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień

Oryginalny smak
Faszerowane patisony 265

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
58 najlepszych przepisów z pomidorami 246

Najlepsze przepisy z pomidorami w jednym miejscu. Zapraszam do wspólnego gotowania! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką

Moja smaczna kuchnia
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 273

Uwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie

Ostra na Słodko
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i serkiem philadelphia 583

Nic dodać, nic ująć. Kto kocha makarony tak samo jak ja, zakocha się w tym daniu natychmiast po jego spróbowaniu. Dajcie znać w komentarzach jak smakowało

Jaglusia
Tagliatelle z łososiem, cukinią i mascarpone 490

Kolejna odsłona makaronu, tym razem podana z łososiem, cukinią i kremowym, włoskim serkiem mascarpone. Kto jest, tak samo jak ja, wielkim miłośnikiem makaronów i nie może

Jaglusia
arbuzowa sałatka z awokado i grillowanym oscypkiem 274

Arbuz i oscypek razem - słodkie i słone w jednej misie? Czemu nie, kompilacje smaków można próbować tworzyć na nieskończoną ilość sposobów, także spróbujcie sami taaaakiego arbuza

zobacz ich smak
Ziemniak z jajem i szpinakiem 353

Zainspirowana pewnym blogiem postanowiłam to oto cudo ugotować bo od razu, gdy tylko zobaczyłam takie ciekawe danie, ślinka mi ciekła. A na szpinak miałam ochotę nieziemską

Mango Papaja
Risotto pomidorowo marchewkowe i recenzja książki ; Supermix - termoposiłki dla niemowląt. 184

jakie witaminy jest bogaty a także podane wszystkie witaminy jakie zawiera.  Od 8 miesiąca dania składają się głownie  warzyw. wtedy możemy podać już w zasadzie każde warzywa w kombinacji z ryżem czy też kaszą. W tym dziale znajdziemy także wiele inspiracji.  Dania, szczególnie te po 10 miesiącu bez problemu można podać także dorosłemu. Oczywiście po uprzednim doprawieniu(...)pokrywie naczynia miksującego. 7. Podawaj po wystudzeniu do ok. 37C - danie po 10 m-c życia.  Wersja tradycyjna; Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelnie dodajemy masło, wrzucamy marchew i chwilę smażymy. Dorzucamy umyty ryż, podlewamy odrobiną wody i gotujemy. Co jakiś czas mieszamy aby nie przywarło. W razie potrzeby dolewamy po odrobinie wody. Kiedy ryż

Radość kipiąca uśmiechem.
Placki z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 206

Cukinia to takie wdzięczne warzywo... Danie tyle możliwości co dynia, bo w obu przypadkach można używać nawet do słodkich wypieków! U mnie jednak w roku cukiniowego ciasta nie było, ale za to często robię różnego rodzaju placki. Zazwyczaj na kolację, ale tym razem w ramach obiadu, dlatego mam dla Was przepis :) Te placki z cukinii są pyszne! Czosnek niedźwiedzi daje(...)placki ziemniaczane, dlatego pojawiła się uwaga o dostosowaniu ilości mąki - jeśli soku będzie dużo zwiększamy ilość) i odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. W tym czasie rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Łyżką wykładamy ciasto na gorący olej i formujemy placuszki, smażymy z obu stron na rumiano, odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym

Kolorowy Przepisownik
Cannelloni z porem i brokułem 388

włoskiemu słowu, które oznacza „dużą rurę" . Jego puste wnętrze wręcz błaga o wypełnienie farszem. Moja polsko-włoska wersja tej potrawy, łączy popularny, włoski makaron z powszechnie uprawianymi w Polsce warzywami: porem i brokułem. Ciekawostka cytowana za Wikipedią - główne uprawy brokuła w Europie znajdują się m.in. właśnie w Polsce, poza tym też w Anglii, Francji, Hiszpanii i we Włoszech. Pan Mąż(...)kostka sera topionego (100g) 100g sera gorgonzola 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - do zagęszczenia sosu 1 mała różyczka brokuła - mocno rozdrobniona   FARSZ: Mięso mielone podsmażyć krótko na patelni, przełożyć do większego naczynia i odstawić do wystudzenia.  Brokuła umyć, podzielić na małe różyczki - w razie potrzeby przekroić na pół . Korzeń i grubsze lodyżki pokroić w drobną kostkę.  Różyczki

Grunt to przepis!