zarumienienia przez około 10 minut. 3. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, rozbijamy jajka i smażymy je tak by białko się ścięło a żółtko pozostało płynne. W międzyczasie podgrzewamy również fasolkę. 4. Na talerzu rozkładamy garść rukoli. Fasolkę przekładamy do małej miseczki, którą ustawiamy na talerz. Wykładamy także jajka, kiełbaskę, warzywa i bagietkę. Jajka i warzywa posypujemy solą
Szefowa kuchniwiększych proporcjach. Tak, by smakowało wszystkim i było więcej warzyw:) Składniki: 500 g szynki wieprzowej 1 duża czerwona cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, suszony czosnek szklanka bulionu (albo szklanka wody + łyżeczka vegety natur) 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie łyżeczka ziarenek gorczycy olej do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i duś mięso pokrojone w kostkę, oczyszczone
Zasmakuj Kuchnipomidory obrać i pokroić w plasterki. Wrzucić na patelnię, podlać wodą i dusić aż zmiękną. Szpinak rozmrozić, odparować. Dodać zgnieciony czosnek, 3 łyżki śmietany. Wymieszać doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do masy szpinakowej wrzucić makaron, dobrze wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na makaron przełożyć podduszone wcześniej warzywa. Jajka rozbić widelcem, dodać 2 łyżki śmietany i wymieszać. Można
Zielona Kuchniawięcej antyrakowej glukoiberyny w porównaniu z tradycyjną formą tego warzywa. ------------------------------------------------------------- Omlet z brokułem łodygowym Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 jajka wiejskie 1 łyżka mleka 3 gałązki brokuła łodygowego 1 malinowy pomidor\masło do smażenia sól pieprz Wykonanie: Do miseczki wbijamy jajka, rozkłócamy je widelcem, dodajemy mleko i przyprawy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy jajka, na nich układamy gałązki brokuła
Kulinarne przygody Gatityryżu dodaje się owoce morza, ryby, mięso, kiełbasę chorizo, warzywa- wszystko to w różnych proporcjach i kombinacjach. W Walencji najlepszą paellę przygotowuje się na powietrzu, na płonącym drewnie pomarańczowym, w ten sposób naczynie nazywane paellerą, otoczone jest płomieniami, a potrawa wchłania aromat palącego się drewna. W domowych warunkach, bez specjalnej patelni i ogniska też jesteśmy w stanie przygotować dobrą paellę
Smakowity Blog Kulinarnypatelnię i smażyć, aż zaczną mięknąć, następnie całą zawartość patelni razem z płynem, który się wytworzył przełożyć do garnka. Dorzucić odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Wszystko zalać passatą pomidorową i odrobiną wody, doprawić solą, ziołami, cukrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotować na niedużym ogniu, pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Gdyby było za mało płynu, można
Simply Foodpietruszkę kroimy w kosteczkę i także dodajemy na patelnie. Całość przyprawiamy i dusimy pod przykryciem z około 10-15 min oczywiście co chwilę mieszając aby ryż się nie przypalił. W całym tym czasie podlewamy ryż kilka razy wcześniej odłożona wodą. Na końcu kiedy już stwierdzimy że konsystencja ryżu i warzyw nam odpowiada, smakujemy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Gotowe
Gotowanie...to proste !gęsiną uwagi: świetne do odgrzewania na drugi dzień - na patelni z niewielką ilością tłuszczu pod przykrywką. Są pyszne i bardzo chrupiące. Od razu zrobiłam z podwójnej porcji Składniki na uda kacze z piekarnika: 4 kacze uda 2 gałązki rozmarynu 3 łyżeczki majeranku ząbek czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki oleju warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera i pora kilka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!boczek na inne naczynie. Rozpuszczamy na tej samej patelni 2 łyżki masła, wrzucamy pokrojoną na połówki brukselkę. podsmażamy, do lekkiego zrumienienia. Mieszamy brukselkę z cebulą i szynką. Przekładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Pieczemy ok 30-40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekana-brukselka-szynka-lub-boczkiem/ BosowKuchni A Wy macie swoje nazwy na jakieś warzywa? Artykuł Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem pochodzi z serwisu
Mieszam w Garnkuproporcjach. Tak, by smakowało wszystkim i było więcej warzyw:) Składniki: 500 g szynki wieprzowej 1 duża czerwona cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, suszony czosnek szklanka bulionu (albo szklanka wody + łyżeczka vegety natur) 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie łyżeczka ziarenek gorczycy olej do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i duś mięso pokrojone w kostkę, oczyszczone
Zasmakuj Kuchnidodajemy zioła prowansalskie, mnie sypnęło się dość dużo. Jak warzywa są już miękkie, zdejmujemy garnek z gazu i blendujemy blenderem na gładki krem. Próbujemy, jeśli trzeba to jeszcze doprawiamy, dodajemy śmietanę i mieszamy. Podajemy z grzankami (ja kroję chleb, który już jest troszkę twardawy lub podsmażam słonecznik, wszystko na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu). Smacznego
kruche babeczkicieście, aby były całe nim pokryte i kładziemy na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smażymy na średnim ogniu, z obu stron, na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach i podajemy z czym kto lubi. Moja propozycja to surówka z pora, marchewki, czerwonej cebuli, papryki żółtej i czerwonej. Warzywa pokrojone w stylu julienne zalewamy lodowatą wodą
mojewypiekiinietylkozioła Wykonanie: Z cukinii odkrawamy kapelusik, a środek warzywa wydrążamy uważając, aby nie uszkodzić skórki. Środek cukinii delikatnie solimy i ustawiamy do góry nogami. Bulgur zalewamy wrzątkiem, tak, aby przykrywał on kaszę z 1 centymetrowym zapasem. Przykrywamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Gdy będzie szklista dodajemy mielone mięso i smażymy
Kulinarne przygody Gatityskładnikiem mojej sałatki. Fasolkę zakupiłam na pobliskim straganie. Do warzyw dodałam grillowany ser camembert i chutney malinowy (o którym jeszcze napiszę). Proste i pyszne :) Składniki: fasolka szparagowa zielona świeża bazylia ser camembert bagietki chutney malinowy (lub inny sos) sól (opcjonalnie) Wykonanie: Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Ser przygotować na grillowej patelni. Na talerzu ułożyć bazylię, następnie fasolkę i ser camembert
zadanie-gotowanieblasze i wstaw do piekarnia na około 15 minut (warzywa powinny jedynie delikatnie się przypiec i lekko zmienić barwę-jeżeli pieczesz w piekarniku gazowym w połowie czasu pieczenia odwróć plastry na drugą stronę). W międzyczasie rozkrusz tofu widelcem, a czosnek i cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy, wrzuć pokruszone tofu
Roślinna - blog wegańskiobieramy, ścieramy na tarce – duże oczka. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę i mieszamy. Dodajemy starte buraczki, sok z cytryny i cukier. Następnie wlewamy wodę, mieszamy całość, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupowar mimo wskazania samej nazwy nie jest tylko do zup :) bez problemu ugotujemy w nim warzywa na parze, jajka, pokruszymy lód, zmiksujemy koktajl i ugotujemy
Gotowanie i blogowaniePrzygotowanie : Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, przerzucić na patelnię, obsypać dobrze przyprawą do gyrosa, usmażyć. Kapustę pekińską drobno pokroić, lekko posolić, odstawić na godzinę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Paprykę, ogórki, jajka, pokroić w kostkę. Pora i natkę pietruszki umyć , pokroić. Do miski przełożyć mięso , dodać pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i majonez. Sałatkę dokładnie wymieszać, doprawić solą
Kuchnia Danusikawałki. Czosnek obrać i drobno pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę, pora i pieczarki, lekko poddusić. Następnie dodać czosnek i przesmażyć jeszcze kilka sekund. Całość dobrze doprawić solą i pieprzem czarnym. Wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Białą kiełbasę lekko ponacinać w kilku miejscach, posmarować musztardą i ułożyć na podsmażonych warzywach. Potrawę zalać jasnym piwem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Zakątek rozkoszy kulinarnychłyżki mąki i całość smażymy na jasną zasmażkę. Patelnię z zasmażką zdejmujemy z palnika i dodajemy do niej 2-3 łyżki wazowe bulionu spod ugotowanego mięsa. Całość dokładnie mieszamy ze sobą, tak aby nie było grudek i wlewamy z powrotem do garnka z mięsem ( z garnka wcześniej wyjmujemy ugotowane warzywa). Wstrząsamy garnkiem łącząc składniki sosu, doprawiamy solą, pieprzem
Miód i pieprzmakaronu ryżowego pieprz, sól Przygotowanie: Na patelni na oleju kokosowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy paprykę, jak lekko zmięknie dodajemy pomidor i cukinię (również pokrojone w kostkę)oraz sprasowany czosnek. Całość doprawiamy pieprzem, solą papryką. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na makaron wykładamy warzywa posypujemy kolendrą i pietruszką
Łycha smakówdusimy razem przez ok. 30 minut. 3. Rozgotowane warzywa dokładnie blędujemy na gładką masę, doprawiamy do smaku i jeszcze chwile razem gotujemy. 4. Kromki chleba smarujemy masłem lub oliwą i wcieramy wyciśnięty przez praskę czosnek, kroimy na małe kawałki. Grzanki można też robić bez dodatku tłuszczu. Suszymy je na patelni lub w piekarniku. Zupę podajemy z łyżką słodkiej śmietany
Apetyczna babeczkakażdej części i odkładamy na bok. Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażamy na nim poćwiartowane mięso tak, by z każdej strony lekko się zarumieniło. Cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek grubo siekamy i wrzucamy do kurczaka. Podduszamy razem kilka minut i przekładamy wszystko do wysokiego garnka. Do mięsa i warzyw dokładamy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i na niezbyt
Kuchenna Kontrrewolucyaczosnek drobno siekamy, paprykę kroimy w niedużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego/ryżowego/ rzepakowego i podsmażamy cebulkę, Dodajemy, kumin, przecier z papryczek oraz słodką paprykę, gdy cebula się zeszkli i przyprawy uwolnią aromat, dodajemy czosnek, po chwili dorzucamy paprykę. Smażymy kilka mnut aż papryka delikatnie zmięknie. Następnie pomiędzy warzywami układamy pulpeciki i obsmażamy je z dwóch stron
DefinicjaSmakukawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z niedużą ilością oliwy i smażymy na niewielkim ogniu. W międzyczasie kroimy na drobne kostki cukinię i cebulę na piórka. Cebulę lekko solimy, aby się "zsikała". Gdy kurczak, będzie już miękki, dodajemy cukinię i cebulkę (dusimy do miękkości). Kurczaka z warzywami posypujemy ostrą papryką, bazylią, oregano, majerankiem oraz pieprzem
ChilliJemymaśle na złoty kolor. Dodać do gotujących się warzyw. Zdjąć z ognia i zmiksować zupę za pomocą blendera aż nabierze kremowej konsystencji. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta można dolać bulionu. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, sokiem z cytryny i gałką muszkatałową. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Płatki migdałowe zrumienić na patelni na złoty kolor i posypać nimi każdą porcję zupy przed
My simple kitchengroszek i opłukane liście sałaty. Gotuje razem, aż warzywa będą miękkie. Doprawiam solą i pieprzem. Gotową zupę miksuję za pomocą blendera na gładki krem. Zupę nalewam do filiżanek, do każdej dodaję po łyżce słodkiej śmietanki. Olej mieszam ze zmiażdżonym czosnkiem i słodka mieloną papryką. Taka mieszanką smaruję kromki chleba. Patelnie rozgrzewam i podsmażam przygotowany chleb. Najpierw z jednej
Bea(u)ty kitchenokoło 30 minut (lub dłużej) w lodówce. Do patelni lub brytfanny wlewamy około 2 łyżek oliwy. Rozgrzwamy. Mięso opiekamy z każdej strony i zalewamy colą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, na niezbyt mocnym ogniu, przewracając od czasu do czasu. Polędwiczki można podawać z pilawem z białego ryżu z warzywami, na który znajdziesz przepis na moim blogu
Smakowy Rajwlać olej, cebulę pokroić w piórka i przełożyć na patelnię, dodać pokrojonego pora, selera naciowego, startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojony drobno czosnek, chili w proszku i zeszklić. Przelożyć do garnka. Flaki umyć, obgotować, przez około 1,5 godziny, ostudzić i pokroić w długie cienkie paseczki. Przełożyć do garnka z warzywami, zalać bulionem i dusić 30 minut
Gosia gotujewrzucić drobno posiekaną cebulę, lekko ją zezłocić. Zdjąć patelnię z ognia, wsypać paprykę w proszku, wymieszać. wrzucić paprykę pokrojoną w kostkę, wyciśnięty czosnek, pokrojone w małą kostkę marchewki i pietruszki oraz kminek. Lekko podgrzać. Dodać pomidory z puszki, ziemniaki, usmażoną cebulę, pieprz. Wymieszać i podgrzać. Do misy wolnowaru włożyć warzywa, na nie mięso. Zalać gorącym bulionem - maksymalnie, ile można
Stare Garytrzeba go bardzo długo trzymać na patelni. Gorzej, jeśli mięso, tak jak u mnie, jest mieszane. Ja smażyłam po dwa razy z każdej strony, żeby miec pewność, że środek kotlecika będzie usmażony Podałam z surówką z kapusty pekińskiej (można podać z surówką z białej kapusty lub zapiekanymi warzywami ) i ziemniakami z koperkiem. Mogą być również pieczone ziemniaki , zamiast gotowanych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commożna go było dokładnie zwinąć. Na dużej patelni lub w garnku z dużym, grubym dnem rozgrzać oliwę i układać na niej gołąbki. Zaraz po włożeniu podlać sokiem z cytryny i doprawić jeszcze pieprzem oraz czosnkiem. Jeśli sosu jest za mało, można podlać odrobiną wody lub domowym wywarem z warzyw. Dusić kila minut pod przykryciem, aby gołąbki przesiąknęły smakiem sosu
KUCHARNIApesto bazyliowego parmezan przyprawy Cukinię kroimy obieraczką do warzyw lub na tarce do mizerii z długie, cienkie plastry, przekładamy na sitko, posypujemy solą i odstawiamy na ok godzinę. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy curry, przyprawą do spaghetti lub inną i smażymy na łyżce oleju. Czosnek obieramy i wyciskamy na patelnię do kurczaka wraz z pokruszoną papryczką chilli. Zwróćcie uwagę
Taste Of My Dayłyżeczka fork- widelec knife- nóż pot- garnek frying pan- patelnia bowl- miska glass cup- szklanka mug- kubek cup and saucer- filiżanka ze spodkiem tankard- kufel tray- taca oven gloves- rękawice kuchenne pot holder- chwytak do gorących garnków apron- fartuch kuchenny sponge- myjka (gąbka) do naczyń peeler- obieraczka grater- tarka do warzyw ladle- chochla spatula- szpatuła baking (muffin) pan- forma
bastalenadrobno. Cebulkę, czosnek i imbir podsmażamy na patelni, dodajemy do niej mięso i smażymy przez około 5 minut. Przyprawiamy sosami sojowymi, przyprawą 5 smaków. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę i pędy bambusa. Smażymy jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki. Mięso z warzywami, makaron i dymkę przekładamy do miski, dodajemy
Mania Gotowaniatłuszczu. Poniżej przedstawiam efekt testu: W mojej opinii granitowa patelnia grillowa firmy Ballarini jest bardzo dobrym wyborem. Ja z pewnością będę jej używać jeszcze wiele razy, zwłaszcza, że w mieście nie ma zbyt wielu możliwości do normalnego grillowania. Dodatkowo będę dzięki niej przygotowywać zdrowsze obiady bez tłuszczu, grillowane mięsa i warzywa, które będą urozmaiceniem dla tradycyjnego obiadu
Pasja Smakuwyciagamy czosnek i kilka rozyczek brokula do dekoracji. Reszte warzyw przepuszczamy przez praske lub miksujemy blenderem. Dolewamy odrobine cieplego mleka tak by powstalo jednolite puree. Dodajemy tez oliwe z oliwek, posiekana pietruszke oraz sol i pieprz do smaku. Gotowe puree przekladamy do miseczek i dekorujemy pozostawionymi rozyczkami brokula. Na suchej patelni rumienimy orzeszki pinii i posypujemy nimi puree. Smacznego
Przysmaki Karolkiprzez praskę i razem przesmażam na patelni. Następnie zagotowuję (dolewam wody, jeśli to konieczne) soczewicę wraz z cebulą i czosnkiem, z dodatkiem soli. Po 20-25 minutach wrzucam obrane i pokrojone w plastry marchewki oraz pietruszki, a także podzielony na mniejsze części brokuł. Dolewam tyle wody, aby warzywa były przykryte. Całość gotuję do chwili, aż soczewica będzie miękka
W kuchni Karmel-itkiryby wybrać i dodać do wywaru. W międzyczasie przygotować warzywa - marchew i pietruszkę pokroić w juliennę (tj. w długie, cienkie i równe słupki o długości ok. 5 cm i średnicy ok. 2 mm:), pora w krążki (ciągle kusi mnie by pisać, że w prążki;) - dusić je pod przykryciem na rozgrzanej patelni, na oliwie. Miękkie dodać do przecedzonego wywaru, dodać również
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaJeżeli lubicie zapiekane warzywa, to ta propozycja jest właśnie dla Was. Przygotowanie tej potrawy jest dość czasochłonne, jednak gwarantuję zadowolenie po jej przygotowaniu i spałaszowaniu:) Brokuł, cukinia, kurczak i makaron w towarzystwie aksamitnego sosu z wyczuwalną nutą białego pieprzu i gałki muszkatołowej. Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 brokuła 1 mała cukinia 1/5 opakowania makaronu (ja użyłam malutkich różyczek) bądź(...)różyczki, ugotować. W międzyczasie doprawić pierś z kurczaka solą i pieprzem i pokroić w małą kostkę. Ugotować na parze. Ugotować makaron (al dente). Cukinię umyć, posolić i podsmażyć na patelni ok. 5 minut. Wszystkie składniki mieszamy w misce i zabieramy się za sos:) Śmietankę z odrobiną wody gotujemy w rondelku. Następnie dodajemy serek, podzielony na małe kawałki i mieszamy
Ania i Marcin gotująlekko osolonej wodzie, odstawiam. Na patelni rozgrzewam olej podsmażając pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i pieczarki, doprawiam, podlewam odrobiną wody i dodaję po łyżce ketchupu i koncentratu. Całość mieszam i duszę pod przykryciem do kilku-kilkunastu minut. Twaróg rozgniatam z jogurtem , dwoma żółtkami jaj, doprawiając solą i pieprzem. Mieszam kaszę z warzywami, pozostałymi białkami i jednym jajkiem. Dno naczynia
Kuchnia Elliewyszły równie smaczne jak poprzednie. Zaletą tego przepisu jest niewątpliwie fakt, że ciasto wyrabiamy w robocie. Sezon na warzywa w pełni, warto to wykorzystać. Można podać lavash z pieczonymi warzywami i jogurtem, świetnie będzie smakował z pastą z pieczonego bakłażana ( klik ) lub moją ulubioną turecką sałatką - Ezme ( klik ) Polecam. składniki - 8 sztuk 1 łyżeczka suszonych(...)patelni z nieprzywierającą powłoką stopić, na średnim ogniu, łyżkę klarowanego masła. Smażyć po jednym placku przez trzy do czterech minut, po 1,5 - 2 minuty z każdej strony, aż do pokazania się pęcherzyków i lekkiego zbrązowienia. Usmażony placek odłożyć, przykryć ściereczką. W taki sam sposób usmażyć pozostałe placki. Podawać ciepłe np z pieczonymi warzywami i czosnkowym jogurtem. Smacznego
Stare GaryLunchbox do pracy – prosty przepis na warzywa Staram się codziennie zabierać swoje obiady do pracy. Tak, tak staram się, bo nie zawsze mi to wychodzi : ) Lunchbox do pracy – tym razem warzywny, pełny smaku Na blogu już znajdziecie kilkanaście przepisów na takie pyszne, zdrowe zawartości pudełka. Przeważnie przygotowuje je rano, tak wstaje codziennie w okolicach(...)patelni rozgrzałam 1 łyżkę oleju rzepakowego i podsmażyłam na nim czosnek (przez niecałą minutę ) potem dodałam suszone pomidory, cukinię, oliwki. Podlałam całość łyżką wody i zakryłam pokrywką. Po chwili dorzuciłam pokrojone szparagi oraz ciecierzycę, dolałam odrobinę wody i pastę paprykową, zamieszałam i zakryłam pokrywką, aby całość się udusiła. Do miski przełożyłam ugotowany kuskus, do tego dodałam warzywa, wymieszałam i gotowe
Kuchnia na wzgórzuPyszna i zdrowa sałatka z całym mnóstwem warzyw. U mnie podana na obiad w towarzystwie podpłomyków, ale idealnie sprawdzi się również na śniadanie, czy kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 130 g makaronu 1/2 czerwonej papryki 2 pomidory 180-200 g miksu sałat 10 sztuk rzodkiewek 1 jogurt naturalny (180-200 g) 2-3 ząbki czosnku oliwa sól, pieprz(...)przełożyć do miseczki lub głębokiego talerza, skropić oliwą, przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i wymieszać. Całość przykryć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozgrzać patelnię, przełożyć na nią kurczaka i smażyć, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, mięso przełożyć na sitko i zostawić
Passions hobbies lifezielonych oliwek 8 sztuk suszonych pomidorów (w oliwie) 2 łyżeczki koncentratu grzybowego 1 płaska łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka oregano Tabasco lub chili do smaku sól 2 łyżeczki suszonych warzyw w proszku Sos pomidorowy: 3 duże pomidory 4 pomidory suszone (w oliwie) 1 łyżka oliwy sól 1 łyżeczka syropu klonowego Tabasco Opcjonalnie do podania: pomidorki koktajlowe, podsmażone plastry pieczarek, świeże(...)zawartość patelni do miski z kuskusem i dokładnie zamieszaj. Na koniec sprawdź, czy farsz jest odpowiednio doprawiony. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Przygotowane połówki bakłażanów nadziewaj przygotowanym farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe połówki możesz ozdobić plastrami pieczarek, połówkami pomidorków i ziarnami słonecznika. Na koniec do naczynia wlej gorącą wodę z rozpuszczonymi w niej suszonymi warzywami – powinna sięgać
Roślinna - blog wegański