warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:374/829)

Omlet z młodym groszkiem 157

Funduszu Promocji Owoców i Warzyw. składniki: (na dwa omlety)  4 jajka  2 płaskie łyżeczka mąki pszennej  sól  dodatki: młody groszek – ilość wg uznania pomidory wykonanie:    Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka i kontynuujemy ubijanie. Pod koniec dodajemy mąkę i delikatnie łączymy.  Na rozgrzaną patelnię wylewamy ubite jajka i zmniejszamy

bistro mama
Chicken Daily Superior 175

gotujemy 2 minuty, dodajemy sól i suszone warzywa lub vegetę, przykrywamy garnek i zmniejszamy ogień na minimum. Trzymamy na ogniu 12 minut - w tym czasie ryż powinien wchłonąć płyn i zmięknąć.  4. W tym czasie przygotowujemy mięso. Rozbijamy każdy kawałek dłonią, oprószamy lekko z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy sklarowane masło lub olej, smażymy na dużym

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak po andaluzyjsku 265

szerokości ok. 2 cm. Oliwę rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu. Kawałki kurczaka podsmażamy ze wszystkich stron na lekko złoto przez ok. 6 minut. Na dno brytfanny układamy podsmażone kawałki kurczaka i zasypujemy oliwkami. Następnie układamy naprzemiennie pomidory, paprykę i szynkę, posypując je mieloną papryką oraz resztą soli. Kurczaka z warzywami i szynką dusimy w brytfannie pod przykryciem, powoli

Kulinarna Pokusa
Roladki schabowe z sałatką "wymyślanką" 164

przypadku zwykłych kotletów i smażymy na patelni. Przygotowujemy sałatkę :) Kroimy sałatę i kapustę i marchewkę w paski, wszystko wrzucamy do miski. Robimy sos do sałatki: 100ml oleju z pestek winogron mieszamy z 1 łyżką miodu i 3-ma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodajemy trochę sosu imbirowego i zalewamy miksturą nasze warzywa w misce. Sałatka gotowa

upichcona
Żurek śląski 187

czosnku. Kiedy kiełbasa zrobiła się przyrumieniona dodałem na patelnię 3 łyżeczki suszonego majeranku, łyżeczkę suszonego lubczyku, lekko rozkruszone 4 liście laurowe, szczyptę białego pieprzu i niewielką ilość soli. Całość smażyłem jeszcze przez minutę, a następnie przełożyłem do garnka. Do tego samego garnka dodałem 2 litry bulionu wołowego, zalewając kiełbasę, mięso i warzywa. Dodałem również dwie łyżki tartego chrzanu. Całość zagotowałem

Wyprawy kulinarne
polędwiczki w miodzie i warzywach 224

również kroimy w paseczki olej podgrzewamy na głębokiej patelni, wrzucamy paprykę i marchewkę, dolewamy sos sojowy, świeżo mielony pieprz. gotujemy wodę na makaron, który przygotowujemy wg opisu na opakowaniu- wrzucamy do gotującej się wody, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na około 3 minuty polędwiczki obsmażamy z obu stron, makaron mieszamy z warzywami i podajemy wszystko razem ciepłe:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-czosnkowym 989

smażyć na złoty kolor. Kurczaka zdjąć z patelni, a wrzucić na nią pokrojone pieczarki i szpinak. Smażyć do momentu, w którym mrożony się nie rozmrozi, a świeży nie zmniejszy objętości. Wtedy należy dodać pokrojoną   w kostkę paprykę, trochę posolić i smażyć chwilę do momentu aż odparuje woda.  Następnie dodać do warzyw kurczaka, 2 łyżki wody i śmietanę

Fabryka pomysłów
KAPUŚNIAK NA ŻEBERKACH 125

lekko zmiękła. Z wywaru wyjąć żeberka i warzywa.  Mięso obrać od kości, pokroić w kostkę (2-3 można zostawić w całości), marchewkę pokroić w talarki i przełożyć z powrotem do wywaru. Dodać pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i gotować całość, aż zmiękną. W tym czasie boczek pokroić i podsmażyć na patelni. Do wywaru dodać obgotowaną wcześniej kapustę i boczek

Kuchnia w opałach
Zupa krem z białych warzyw 150

kroimy w grubą kostkę. Do garnka wkładamy pokrojone warzywa z listkami laurowymi i zalewamy bulionem. W trakcie gotowania dodajemy tymianek. Składniki gotujemy do miękkości, po czym całość miksujemy na gładku masę. Jak zupa będzie za gęsta można dodać trochę wody, aby ją rozrzedzić Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmarzamy na patelni. Następnie dodajemy go do zupy i chwilę gotujemy

IMPRESJA SMAKU
Tuńczyk w sosie teriyaki z puree ziemniaczanym z wasabi 135

tuńczyka posypujemy ze wszystkich stron pieprzem cytrynowym. Patelnię (najlepiej grillową) smarujemy kawałkiem masła klarowanego i mocno rozgrzewamy. Steki smażymy ok. 1-2 minuty z każdej strony.  5. Sos teryiaki podgrzewamy i wkładamy do niego steki, gotujemy ok. 10 sekund z każdej strony. 6. Na talerz wykładamy wszystkie składniki: puree, smażone warzywa i steki z tuńczyka przekrojone na pół. Możemy

My Culinary Art
Flaczki 181

rosołu. Odławiamy też warzywa. Marchewkę zostawiamy i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do rosołu. Do rosołu wsypujemy też flaczki.    Gotujemy ok. 30 minut.    Dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawę do zup do smaku. Dosypujemy pieprz i majeranek i gotujemy kolejne 30 minut.    Na patelnię wlewamy 5-6 łyżek oleju a kiedy

Maminek kulinarny
Burgery domowe 179

dobrej jakości mięsa i domowego pieczywa z dodatkiem warzyw z całą pewnością będą nie tylko smaczne, ale i zdrowe! Gwiazdą tego dania jest mięso, dlatego musi to być dobrej jakości wołowina (np antrykot). Najlepiej zmielić je samemu na grubych oczkach. Najlepiej smakują pieczone na grillu, ale można je także smażyć na patelni lub piec w piekarniku. Należy pamiętać, że burgery

Smakowity Blog Kulinarny
Frittata ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 363

piekarniku z dodatkiem startego sera. Niestety nie dysponuję patelnią, którą można wstawić do piekarnika, więc nie mogłem jej przygotować zgodnie z procedurą. Jednak nie sądzę, żeby moja wersja znacząco odbiegała smakiem od oryginału. Jeśli chodzi o dobór składników do frittaty – mamy pełną dowolność. Można ją zrobić z mięsem, rybą, kiełbasą, boczkiem, warzywami, grzybami… ciekaw jestem jak smakowałaby z czekoladą

Gotuj z Misiem
Gyros a'la Edyta 226

przyprawach- smażymy tez ok 5 min. Na patelni dodajemy pozostały olej I smażymy poszatkowaną cebulę, ok 2-3 min. Dodajemy przyprawy- mieszamy. Dolewamy bullion. Sos nam gęstnieje. Gotujemy ok 5 min. Na koniec dodajemy mięsa. Trzymamy na gazie ok 2-3 min. Obiad gotowy. Do obiadu ugotowałam ryż z suszonymi warzywami, po ugotowaniu ryżu dodałam natkę świeżej pietruszki

Smaki Edyty
Kapusniak z mlodej kapusty 170

kostke  Do gotujacego odszumowanego miesa wrzucamy warzywa (marchewke, pietruszke, seler, por, zabek czosnku)   Wsypujemy 2 lyzki jarzynki, wrzucamy lisc laurowy, pieprz w ziarnach i ziele angielskie Gotujemy wywar ok 45 min W tym samym czasie szykujemy kapuste i odstawiamy  Kielbase, boczek i cebule kroimy w kostke Podsmarzamy na rozgrzanej patelni stopniowo dodajac boczek, cebule i na koncu

Klaudynkowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania