Placki po węgiersku z fasolką szparagową

Placki po węgiersku z fasolką szparagową

Placki po węgiersku z fasolką szparagową

Przepis na : obiad

W środowy poranek zapraszam na pyszne placki ziemniaczane podane z warzywno- mięsnym gulaszem. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Gulasz: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 50g masła, 500 ml wody, 1 łyżka mąki, 1 papryka czerwona, 200g fasolki szparagowej, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz Placki: 1 kg ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, 3 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, gulasz, papryka, mięso, mielone, ziemniaki, zupa pomidorowa, fasolka, obiad, placki ziemniaczane, fasolka szparagowa, gulasz z łopatki, dania mięsne, mięso mielone, placki z gotowanych ziemniaków, mielone z warzywami, warzywa na patelnie, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.