warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:303/829)

SAŁATKA MIX 209

jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu. Pieczarki obieram kroję na ćwiartki. Na rozgrzaną patelnię   wrzucam pieczarki i podlewam   niewielką ilością wody. Dodaję do nich pół kostki rosołowej, przykrywam pokrywką i   duszę na małym ogniu do miękkości.   Obieram czosnek i imbir, kroję warzywa w drobną kostkę i dodaję do pieczarek. Grzyby doprawiam   pozostałymi przyprawami, a następnie

Zdrowo i kolorowo
Sałatka z brokułem 407

miękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. 3. Do wrzącej osolonej wody wkładamy różyczki brokuła, gotujemy do miękkości. 4. Warzywa myjemy,proimy w kosteczkę. 5. Wykładamy wszystkie składniki do jednej salaterki. 6. Ser żółty kroimy

Kuchnia Pełna Pasji
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 251

przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Kurczaka drobno kroimy i przyprawiamy solą i pieprzem. Marchew, cebulę, suszone pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Cieciorkę odsączamy.    Część cieciorki ( 1/3 ) rozgniatamy widelcem.    Wątróbkę podsmażamy na patelni z olejem, zdejmujemy i studzimy a następnie kroimy na drobno.    Do kurczaka

Maminek kulinarny
Chrupiące tosty z fetą, chili i tymiankiem 196

Dawno, dawno temu... :) ... przez przypadek włączyłam program kulinarny z Nigelem Slaterem i całe szczęście, że nie przełączyłam kanału, bo dzięki temu mam rewelacyjny przepis na

Kraina Miodem Płynąca
Zupa góralska z czosnkowymi grzankami 174

Zupa góralska z czosnkowymi grzankami...Kremowa, aromatyczna zupa z serków topionych.Wzbogacona smakiem czosnkowych grzanek.Posypana drobno posiekanym szczypiorkiem.Pycha!Składniki:300 g serka topionego;2 średnie marchewki;1

Gospodyni Miejska
Powrót do klasyki- omlet z pomidorami i łososiem 212

miski wbić jajko, oddzielić białka od żółtek i również dodać do miski Dodać pokrojone warzywa, łososia i doprawić według uznania(należy uważać z solą, ponieważ łosoś wędzony podczas dodatkowej obróbki termicznej staje się bardzo słony) Rozmieszać całość widelcem i wlać na rozgrzaną patelnię Smażenie na patelni teflonowej nie wymaga użycia tłuszczu, w innym przypadku lekko natłuścić patelnię lub spryskać

peanutbuttermonster
PLACKI Z CUKINII I PIERSI KURCZAKA – 2,85 zł 609

Zawsze staramy się zachęcać do jedzenia warzyw i popierać te słowa przepisami, które powinny zasmakować nawet zatwardziałym mięsożercom. Nie inaczej jest i tym razem – proponujemy chrupiące placki z cukinii, które nie rozpadają się na patelni i posiadają mięsną wkładkę w postaci kurczaka, aby nie było smutno mięsnym amatorom. Lekka wersja obiadu, z której szkoda nie skorzystać w okresie lata

Nerds Kitchen
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 252

powinien zgęstnieć i przejść smakiem kaparów).  3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami i świeżymi warzywami, polanymi odrobiną sosu balsamicznego. Smacznego! :) Jeśli spodobał Ci się przepis, proszę pozostaw komentarz

My Culinary Art
Spaghetti z pomidorami i kotlecikami warzywnymi 191

koniec dodać posiekane listki bazylii. Pieczarki oraz oba rodzaje papryki pokroić w drobną kostkę. Warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do miski. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, starty na tarce o dużych oczkach ser i jajka. Przyprawić do smaku. Ponownie rozgrzać patelnię i nakładać łyżką niewielkie porcje masy, a następnie smażyć kotleciki na złoty kolor. Makaron wymieszać z gorącymi

Pasja Smaku
Kremowa zupa z dyni 289

muszkatołowej 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek Wykonanie: Dynię i marchew obrać. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić pokrojoną w kostkę marchew - podsmażyć 5 minut. Po tym czasie dodać do marchewki pokrojoną w kostkę, obraną i wypestkowaną dynię - dusić aż warzywa zmiękną - nie muszą się rozpadać. W garnku zagotować bulion, dodać podsmażone warzywa - gotować. W czasie gotowania

kolorowotorcikowo
41. A po czterdziestce... sałatka z piersią kurczaka w occie balsamicznym! 406

bardzo drobno i dodajemy wszystko do miseczki. Solimy, pieprzymy i odstawiamy na bok.   Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ogórka kroimy w dowolny kształt – plastry, paski i marynujemy kilka minut w occie balsamicznym z solą i sezamem, aby zmiękły. Słonecznik podprażamy chwilę na suchej patelni. Rukolę osuszamy na ściereczce/ ręczniku papierowym i układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na ćwiartki lub jeszcze

Symfonia Smaków
Polędwiczka z wolnowaru z octem balsamicznym 203

pokrojeniu, wyjmijmy upieczone mięso z sosu, sos przelejmy na patelnię. Kiedy mięso ostygnie, zdecydowanie łatwiej będzie  pokroić je w plastry - pokrojone podgrzewamy w sosie. Podałam z kaszą bulgur. Na podstawie przepisu z  tej  strony Składniki ok 1 kg  polędwiczek wieprzowych 1 szklanka bulionu z kurczaka i warzyw ½ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka(...)wyjąc z wolnowaru. Podzielić przy pomocy dwóch widelców ( lub ostudzić i pokroić w plastry). Można podać z sosem takim jaki jest, można też sos przelać na patelnię, odparować i doprawić sola i pieprzem. Smacznego

Stare Gary
Omlet z kozim serem i słonecznikiem na sałatce z nowalijek 227

się na duszy zrobiło. Jakoś tak lżej :) I od razu lżej zrobiło się na talerzach. Dziś na śniadanie zaserwowaliśmy omlet na sałatce z wiosennych nowalijek. Zdanie na temat młodych warzyw jest podzielone: jedni uważają, że są skarbnicą witamin i składników mineralnych - samo zdrowie! Inni zaś uważają, że w nowalijkach skumulowane są pestycydy, nawozy, środki ochrony roślin i to nic innego(...)kawałki i nasiona słonecznika. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem - dokładnie mieszamy. 3. Na patelni na łyżce masła smażymy dwa omlety z obu stron na złoty kolor. Sałatka z nowalijek: 1. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, cebule dymkę kroimy w kółka, szczypior drobno siekamy - warzywa mieszamy. 2. Do miseczki przekładamy jogurt naturalny, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, sok z cytryny

W kuchni Katie
Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkami 176

udek ściągamy skórę, a następnie obieramy mięsko, kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni podsmażamy kąski kurczaka. Fasolkę szparagową jak i mini marcheweczki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kurczaka i podduszamy razem 2-3 minuty. Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do kurczaka z warzywami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ryż podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bakłażan faszerowany z mięsem 227

robimy dzień przerwy od dyni :-) i zajmiemy się innym jesiennym warzywem, czyli bakłażanem, zwanym też oberżyną. Ja go uwielbiam ze względu na smak i ... na jego kolor ! Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki  bakłażan z fetą i pomidorem(...)dodajemy do smażącego się mięsa. Patelnię przykrywamy i wszystko dusimy razem, aż bakłażan będzie miękki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni; szklane naczynie, najlepiej z pokrywką, lekko natłuszczamy. Bakłażana nadziewamy farszem, wkładamy do naczynia, które przykrywamy i pieczemy około 40-50 minut. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę, na warzywach układamy plastry mozzarelli i zapiekamy przez kilka

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania