usta - 1000 przepisów (strona:48/67)

TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 154

Nagle do śmiechu nam nie było. Nagle zaczęłyśmy się zachwycać. Smak założył nam różowe okulary i mogłyśmy spojrzeć na niego łaskawym okiem. "Nie oceniaj po wyglądzie" padło z ust wypchanych smakołykiem. Był (zdecydowanie czas przeszły) przepyszny. I nie mówmy od razu, że był taki brzydki, załóżmy, że był po prostu kreatywny! Albo nie, lepiej - był tak zawstydzony swoim pysznym smakiem

Wypisz Wymaluj
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 224

warunkiem, że mamy odrobinkę więcej czasu). Dzięki niemu w całym domu pachnie niesamowicie. Mamy też pewność, że każdy rozpocznie dzień zdrowo, smacznie, z odpowiednim "starterem" i... z uśmiechem na ustach. Ten smak może złagodzić stan, jaki wprowadził dzwoniący budzik. Tak. Nawet siłę tego "drania" bez sumienia, jest w stanie osłodzić i zniwelować.Jak widać na załączonym obrazku, nie tylko ludzi

Wypisz Wymaluj
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 210

bazie - delikatny odcień, leciutko wpadający w pomarańcz mieniący się zielenią bazylii...Ps. powód ostatni? Cena. Jest niedrogi, a naprawdę przepyszny. Polecamy.Jeśli brak Ci kruchego akcentu, który chrupnie w ustach - sięgnij po grzaneczki. Możesz je z łatwością wyczarować we własnej kuchni i to na wiele sposobów w zależności od tego jaki efekt chcesz osiągnąć! Grillowane, lub pieczone w piekarniku

Wypisz Wymaluj
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 182

zresztą bardzo dobre), ale sprawdziłyśmy i szklaneczki po smarowidłach kanapkowych (np, kremach czekoladowych) również wytrzymują temperaturę. To chyba zasługa bardzo grubego dna. Delikatny, wilgotny chlebek rozpływa się w ustach. Smak jaki opanowuje zmysły może rywalizować jedynie z zapachem unoszącym się po całym domu. Niesamowite, jaką moc ma dzika róża w takim wydaniu. Różany smak najlepiej wyczuwalny jest

Wypisz Wymaluj
BATONIKI KUKURYDZIANE Z KAROBEM /BEZGLUTENOWE. 182

rewelacyjnie, pachnie tak kusząco i zachęca... wręcz uzależnia. Chrupiące elementy genialnie ze sobą współgrają - każdy osiąga inną chrupkość po potraktowaniu mieszanki piekarnikiem. Dynia nabiera nowego smaku, konopia strzela w ustach a słonecznik, jak zawsze jest idealny. Pysznie i zdrowo.Kupić możecie ją tutaj: ZIARENKOWO.MARMOLADA:My postawiłyśmy na twardą marmoladę wieloowocową firmy Orzech. W jednym słoiczku znalazłyśmy jabłka, śliwki, aronię

Wypisz Wymaluj
PIEROGI Z MIĘSEM, ZIOŁAMI I ZIARNAMI /BEZGLUTENOWE I TRADYCYJNE CIASTO. 162

dodamy choć maleńki składnik (np. zioła). Bardzo dużą rolę odgrywają też dodatki z jakimi je podamy. Tym razem bardziej ziołowe i paprykowe wnętrze zamknięte w delikatnym, rozpływającym się w ustach, cieniuteńkim cieście zaserwowałyśmy w dwóch odmianach - pierwsza z mieszanką ziaren i druga z mieszanką ziołową. Obie wersje do wglądu poniżej. Obie niesamowicie pyszne.SKŁADNIKI NA FARSZ:- Indyk, 1 kg- Kaczka

Wypisz Wymaluj
Karczek duszony i kilka słów o liściu laurowym 155

Dziś zatęskniłam za domowymi obiadami, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Postanowiłam odtworzyć jeden z nich. Mięso wyszło mięciutkie i rozpływające się w ustach, a sos smakuje dokładnie tak, jak zapamiętałam :) Można go podać z kaszą gryczaną, kluskami śląskimi lub ugniatanymi ziemniaczkami.Przed rozpoczęciem, chciałam powiedzieć jeszcze kilka słów o... liściu laurowym. Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy

My Culinary Art
Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 178

Ciasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród barszczu i pierogów; podczas świątecznego poranka, przy filiżance cappuccino i śpiewaniu kolęd, kawałek tego ciasta wprawi każdego w jeszcze bardziej bożonarodzeniowy nastrój. Składniki:33 g stewi (puder)/180 g cukru trzcinowego6 jajek100

Czarnawisienka
Chipsy buraczane 184

Chipsy buraczane to idealna alternatywa dla osób będących na diecie lub po prostu zdrowo się odżywiających. Smakują naprawdę świetnie. Niektóre cieńsze są lekko chrupkawe; te grubsze

Czarnawisienka
Kurczak słodko - kwaśny 430

Danie, które zna chyba każdy - kurczak w sosie słodko-kwaśnym :) Pyszne połączenie ananasa, brzoskwiń i pikantnego ketchupu. Kurczak jest tak mięciutki, że rozpływa się w ustach. Sos, w zależności do upodobań, można doprawić bardziej na ostro. Najlepiej smakuje podany z ryżem. Zapraszam do gotowania! :)Składniki dla dwóch osób:2 piersi z kurczakasól świeżo mielonapieprz świeżo mielony mąka ziemniaczana2 łyżki

Tajskie smaki
Lawendowo- orzechowe gnocchi z kaszy kuskus i serka Tapas! 171

kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i dużą ilością orzechów ziemnych. Gwarantuję Wam że tym daniem zaskoczycie swoich bliskich i znajomych. Kluseczki rozpływają się w ustach, są bardzo aromatyczne i przepyszne. Podałam je z podsmażonymi na maśle klarowanym pomidorkami koktajlowymi i posypką z orzeszków ziemnych. Obłędne połączenie!Zapraszam!SKŁADNIKI:- 1,5 szklanki ugotowanej kaszy kuskus

SMYKWKUCHNI
PUCHATKI ŁYŻKĄ KŁADZIONE 148

pyszne, są też mało czaso i pracochłonne. Nie wymagają nawet użycia miksera.  Obtoczone mgiełką cukru z cynamonem zaręczam, że będą smakowały wszystkim ... szczególnie takie ciepłe :) rozpływają się w ustach, a ręka siega po kolejnego... i kolejnego :)))  Dla mnie ważną rzeczą jest również fakt, że pączusie praktycznie nie wpijają tłuszczu!  Polecam wszystkim, którzy jeszcze nigdy ich nie robili

Walijskie Pichcenie
Nogi z gęsi pieczone w cydrze 168

tradycję, niż podpalanie tęczy, czy bójki z Policją w stolicy. Wracając do tematu gęsi, to wymagała ona dość sporo pracy, ale efekt był po prostu fenomenalny - rozpływająca się w ustach aromatyczne mięso z kluskami śląskimi i burakami. Zapraszam do spróbowania. Do świętowania z gęsią użyłem: 2 nóg gęsi - razem około 1 kg, 250 gram szalotek, 1/2 litra cydru, 3 buraków

Wyprawy kulinarne
Rogale marcińskie 1097

Zrobione są z pysznego ciasta drożdżowo – francuskiego oraz masy składającej się z orzechów, bakalii i białego maku. Wyszły rewelacyjne, rozpływały się wręcz w ustach. Jedyną wadą tych rogali jest fakt, że są trochę pracochłonne ponieważ samo ciasto drożdżowo -francuskie zajmuje sporo czasu aby je wykonać. Efekt finalny natomiast wynagradza nam cały trud włożony

Marta Gotuje
Najzdrowsze pralinki, czyli wegańskich słodyczy ciąg dalszy 381

owoców morza". Te albo żadne- nie dało się mnie wrobić, a kiedy już dostały się w moje ręce- ślad po nich ginął zaskakująco szybko. Przepyszne, wprost rozpływające się w ustach, a do tego tak apetycznie wyglądające! Niestety na tym kończą się ich zalety bo to mieszanka tłuszczu z tłuszczem, z dodatkiem tłuszczu trans i cukru oraz śladową ilością orzechów. Dzisiaj

peanutbuttermonster

Proponowane wyszukiwania