usta - 1000 przepisów (strona:47/67)

Ciasteczka z orzechami 285

Kakaowe ciasteczka z dodatkiem mąki żytniej  z orzechami pecan i macadamia. Ciasteczka są lekko chrupiące z góry i bardzo kruche w środku. Jednym słowem rozpływają się w ustach i szybciutko znikają z talerza. Orzechy otrzymałam z sklepu Piątnica Naturą Zachwyca!. W sklepie znajdziecie bogaty asortyment towarów oraz spotkacie się z bardzo profesjonalnym i miłym podejściem do klienta. Składniki

Ala piecze i gotuje
Polędwica w rozmarynie z grzybami leśnymi 297

Uwielbiam grzyby leśne i przy nadarzających się okazjach dodaję je z lubością w mojej kuchni. Dzisiaj proponuję polędwicę wieprzową z rozmarynem- który w połączeniu z grzybami rozpływa się w ustach. Burza smaków, która na pewno Was zaskoczy. Polecam i zapraszam na pyszny obiad.Zaczynamy:  Składniki:1 polędwica wieprzowa1 - 1,5 szklanki grzybów leśnych1 cebula 3 żabki czosnku 200 ml śmietany2

Smaki Edyty
Ciasteczka dyniowe z cynamonem 825

zwłaszcza w okresie świątecznym. Przechowywane w szczelnym pojemniku, mogą leżakować przez jakiś czas, bez utraty swoich walorów smakowych. Tuż po upieczeniu ciasteczka są bardzo miękkie i rozpływające się w ustach, stygnięcie powoduje ich lekkie twardnienie, jednak nie takie jak w ciastkach kruchych, a bardziej jak w niektórych rodzajach pierniczków.Jako inspiracja posłużył mi przepis na pumpkin snickerdoodles z blogu Sweet

Smakołyki Bereniki
Sernik z wiśniami 154

Sernik z  wiśniami Zapraszam dzisiaj na pyszny sernik z wiśniami . Przepis znalazłam w książce Dr Oetkera jednak troszkę go zmieniłam . Sernik jest mięciutki , rozpływający się w ustach :) przygotowany na spodzie herbatnikowym .Jeśli wam się podoba to zapraszam po przepis :) Składniki :250g serka mascarpone500 g sera białego śmietankowego150 g cukru5 jajek 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera 1 budyń waniliowy WiniaryNa

Sama słodycz i szczypta chili
PISEMNE ZAPROSZENIE DO ŚWIATA MATKI I CÓRKI. 139

jest jak Matka i Córka spotykają się... w kuchni, gdzie piekąc bezglutenowe ciasteczka i plotkując przy tym o wszystkim i o niczym (wyciągając sobie słowa z ust) wpadną na jakiś pomysł. Zwykle tak to u nas bywa, że pomiędzy łykiem zielonej herbaty a wstawieniem blachy ciastek do piekarnika coś nam strzeli do naszych farbowanych. Czasem są to rzeczy o których

Wypisz Wymaluj
BEZGLUTENOWY CHLEB RAZOWY 160

Pieczywo. Świeżutkie, gorące, chrupiące... Na tyle co ukrojonej, jeszcze ciepłej kromce chleba, masełko. Czy może być coś lepszego? Wystarczy wejść do sklepu, przejść koło piekarni i

Wypisz Wymaluj
NAJLEPSZE PIEROGI RUSKIE (ciasto zwykłe i bezglutenowe) 284

farszem smakują rewelacyjnie ale... nie w każdym wykonaniu! Mamy nasze osobiste preferencje, jeśli chodzi o temat pierogowy! Po pierwsze ciasto - musi być delikatne, cieniutkie jak pergamin, rozpływające się w ustach. Po drugie farsz - niezależnie od tego, czy jest to jego tradycyjna odmiana, czy chodzi o wersję mięsną, szpinakową, kapuścianą, grzybową itd - musi być bardzo dobrze doprawiony! Pierogi wywołują

Wypisz Wymaluj
KOKOSANKI W DWÓCH ODSŁONACH 177

Tylko nie mówcie, że nie lubicie kokosu, bo nie uwierzymy?! W każdym razie... my kochamy tak bardzo, że nie mogłyśmy się zdecydować, jak powinny wyglądać nasze

Wypisz Wymaluj
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I CIĄGNĄCYM SIĘ SERKIEM 151

Gdybyśmy miały spisać listę 10 rzeczy, które będziemy jeść w kółko, do końca życia (i które się nie znudzą, nie będzie ich dość i po takim kolejnym razie, w ustach nie zaczną nam rosnąć), zdecydowanie, jako jedne z pierwszych wymienionych, byłyby PIEROGI ZE SZPINAKIEM.Farsz to poezja! A jeśli to cudo zamykamy, w równie wspaniałym (a więc delikatnym i cieniutkim

Wypisz Wymaluj
OWSIANE BUŁECZKI DOMOWE (bezglutenowe). 374

teraz, oczami wyobraźni zobaczcie ten smakowity obraz... Pod chrupiącą skorupką kryje się delikatne, wilgotne wnętrze rozpływające się w ustach. Cieplutka, mieszcząca się w dłoni owsiana bułeczka, wodzi Cię na pokuszenie swoim ziołowym aromatem. Jej złocisty kolor zaprasza Cię do konsumpcji. Każda jej minimalna nierówność prowokuje Cię do 'skubnięcia' i zjedzenia elementu zakłócającego harmonię. Tak. Wciąż mówimy o pieczywie

Wypisz Wymaluj
SZARLOTKA OWSIANA Z MUSEM Z JABŁEK (bezglutenowa) 212

Gdyby ktoś poprosił o podanie synonimu słowa jesień, z naszych ust padłoby momentalnie słowo "szarlotka". To dla nas kwintesencja tej pory roku. Ciasto, które w smutny, szary, zimny dzień daje powód do uśmiechu. Prawda jest taka, że połączenie jabłek i cynamonu jest zawsze smaczne i zawsze trafione, ale w tym wydaniu, to za mało powiedziane. Ta propozycja powinna zachwycić każdego

Wypisz Wymaluj
CHLEB OWSIANY (bezglutenowy) 169

jeszcze Wam o nim opowiemy, bo nie możemy przestać się rozkoszować zapachem dochodzącym do nas z piekarnika i wspomnieniem o tym, konkretnym bochenku. Wyszedł delikatny, rozpływający się w ustach, ale ukryty pod chrupiącą skórką. Nie rozrywał się i nie rozpadał (jak większość chlebów b/glutenowych - szczególnie gdy trafia na smakosza w gorącej wodzie kąpanego, który nie wytrzyma i konsumuje jeszcze cieplutki

Wypisz Wymaluj
SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA 2766

żelaza, lecytyny, cynku. 3. Ser żółty - aż kipi od aminokwasów. Fosforan, witaminy D, A, B i pełnowartościowe białko - to jego skład z innej perspektywy. Utrzymuje właściwe pH w ustach i... ze względu na "obecność" cynku - dba o włosy i paznokcie.4. Mozzarella - wapń, wapń i jeszcze raz wapń. Do tego witaminy (B12) a do tego wspaniały selen.5. Cebula - właściwości lecznicze

Wypisz Wymaluj
KAPUŚNIACZKI / PASZTECIKI (CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE TRADYCYJNE I BEZGLUTENOWE OWSIANE) 302

pomogły te kapuśniaczki. Zwalczyły szarugę za oknem i wraz z pięknym zapachem wniosły do domu coś bardzo pozytywnego. Krucho-drożdżowe ciasto rozpływa się właśnie w naszych ustach. Mamy nadzieję, że macie ochotę spróbować i zostać z nami na dłużej, a jeśli tak, to:zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj :) Więcej przepisów znajdziecie w zakładce "PRZEPISY

Wypisz Wymaluj
SER ZGLIWIAŁY - zwany "śmierdzącym" 195

Coś w tym musi być, bo nie znamy osoby, która nie poznała tego sera! Niektórzy jednak, zrażeni "zapachem" boją się go spróbować i zarzekają się, że czegoś takiego do ust nie wezmą - ich strata. My za to mamy inny problem - nie możemy się zdecydować, czy bardziej smakuje nam na gorąco (tyle co usmażony bądź podjadany podczas procesu termicznej obróbki - prosto

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania