usta - 1000 przepisów (strona:46/67)

Sernik z białą czekoladą i sosem jagodowo- truskawkowym 1436

Lekki, kremowy, przepyszny sernik z białą czekoladą, na spodzie z ciasteczek amarettini. Wierzch sernika przykrywa gęsty sos jagodowo – truskawkowy. Sernik rozpływa się w ustach i wspaniale łączy w sobie smak białej czekolady, migdałów i owoców. Do sosu możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, każda wersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam…  Składniki:Spód:200g ciasteczek

Mała Cukierenka
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 389

Bardzo czekoladowa i puszysta masa.Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny.Przepis jest na duże ciasto lub tort. Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz:- 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej- 1 czekolada gorzka 100 g- 2 czekolady mleczne 100 gŚmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki.Kiedy śmietana zawrze wyłącz

Pasje Jolki
Ciasto mocno czekoladowe z malinami 188

Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 40 minut. Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do lekkiego ostygnięcia. Jeżeli natomiast jesteście fanami bardzo rozpływającej się w ustach ciepłej czekolady proponuję, aby ciasto wyjąć po upieczeniu i po 5 minutach podać z lodami waniliowymi bądź miętowymi.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego

Eat Shrimps
Ptysie 169

powinnam je zamieścić. Robiłam je już nie jeden raz. Wychodzą i z porcji podwójnej i z tej podstawowej. Lekkie jak piórko, chrupiące przy nagryzieniu, a następnie rozpływające się w ustach. Takie jest właśnie ciasto parzone, które użyłam na domowe:PtysieCiasto parzone:80 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki tortowej (450) lub luksusowej (500)4 żółtka jaj L (najlepiej z wolnego

Eat Shrimps
Burgery z miodowym pulled pork 217

burgery. Na pulled pork miałam ochotę od jakiegoś czasu. Pozostało tylko przygotować smaczne bułki i aromatyczną marynatę do mięsa. Uwierzcie mi, burgery wyszły świetne! Mięso wprost rozpływało się w ustach i co najważniejsze potrawa idealnie komponowała się z tym rodzajem piwa. Domyślam się, że niektórych może przerazić czas przygotowania potrawy (kilka godzin marynowania i 8 godzin pieczenia mięsa

Mienta blog
Sernik „puszysty” 3349

Sernik na kruchym spodzie, wyjątkowo puszysty jak chmurka… Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach. Jest jednym z nielicznych serników, który mi naprawdę smakuje i często gości na moim stole. Składniki:Spód:1/4 szklanki cukru1 i 3/4 szklanki mąki1 całe jajko2 żółtka100 g masła1 łyżeczka proszku do pieczeniaMasa serowa:1 kg zmielonego twarogu400 ml śmietany kremówki8 jajek (oddzielone żółtka

Oryginalny smak
Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką 206

Wilgotne orzechowe ciasto przełożone puszystą, rozpływającą się w ustach pianką z ajerkoniaku. Całość polana gęstą czekoladą i ozdobiona karmelem. Eleganckie i pyszne…Składniki:Ciasto:8 jajek2 szklanki mielonych orzechów włoskich1 szklanka cukruszczypta soliPianka z ajerkoniaku:500 ml śmietany 30%8 łyżeczki żelatyny1,5 szklanki ajerkoniaku4 łyżki cukru pudru0,5 szklanki mlekaPolewa czekoladowa:3 łyżki ciemnego kakao1/3 szklanki cukru90

Oryginalny smak
Wyśmienitki 519

Pyszne, rozpływające się w ustach ciasteczka przełożone marmoladą. Czas pieczenia:  20 minut                    Temperatura pieczenia:  180 °C         Składniki:3 szkl mąki1/3 szkl cukru kryształu30 dag margaryny3 jajka3,5 łyzki octu 10 %szczypta soli1 szkl cukru pudrumarmolada owocowaWykonanie:Z mąki, cukru kryształu

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babka herbaciana 222

trzeba je wypróbować , żeby wiedzieć o co chodzi. Babka jest wilgotna i delikatna. Polana cytrynowym lukrem smakuje super. Rodzynki gotowane w herbacie stają się mięciutkie i rozpływają się w ustach. Tak więc nic dodać , nic ująć , pyszne ciasto , które gości u mnie drugi raz z rzędu .Składniki:500g mąki pszennej 3/4 margaryny1 szkl cukru4 jajka ( żółtka i białka osobno

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ekspresowy, wilgotny piernik 463

Pyszny puszysty, mięciutki piernik, rozpływający się w ustach. Podczas pieczenia zapach roznosił się po całym domu, aż nie mogłam się powstrzymać i jadłam jeszcze lekko ciepły. Kolejną zaletą tego wypieku jest krótki czas przygotowania i składniki które w domu są zazwyczaj pod ręką :)Przepis podpatrzony tutajSkładniki:3 jajka2,5 szklanki mąki pszennej1 kopiasta łyżka sody 2 łyżki przyprawy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szarlotka ze śmietaną 172

żadnego przepisu,  ale później przeglądając różne strony z przepisami natknęłam się na takie szarlotki lub bardzo podobne :) Bardzo łatwa a zarazem smaczna i rozpływająca się w ustach !  A więc do dzieła ! :)  Składniki na biszkopt :3 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej0,5 łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki na masę jabłkową

charlotte gotuje
Drożdżowe rogaliki 2 151

Rogaliki robiła moja mama, są pyszne , mięciutkie i takie jakie powinny być. Ze słodkim orzechowym nadzieniem rozpływają się wręcz w ustach :) Składniki:1/2 kg mąki 5 dag drożdży150 ml mleka10 dag margaryny2 jajkaszczypta soli i cukrudodatkowo:gotowa masa kajmakowa w puszce - u mnie orzechowaPrzygotowanie:Margarynę roztopić i odstawić do wystudzenia.Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, margarynę oczywiście też

charlotte gotuje
Tort z bitą śmietaną i brzoskwiniami 288

masowy, później chciałam coś z bananami, później jakiś delikatny na zimno, no i wyszło, że zrobiłam właśnie ten. Co mogę powiedzieć?  Jest nie przesłodzony, delikatny, rozpływający się w ustach ... po prostu  IDEALNY ! Chyba nie muszę dodawać jak szybko zniknął z patery ;) Zachęcam do wypróbowania, bo na prawdę warto ;) Składniki na biszkopt jasny :5 jajek1 i 1/2 szkl

charlotte gotuje
NIEBO W GĘBIE /tradycyjne i bezglutenowe. 233

wyłożyć połowę masy, przykryć drugim blatem, polać resztą kawy, wyłożyć resztę masy i mocno posypać kawą rozpuszczalną Marcepanową. Kawa Marcepanowa:Do tego ciasta nadaje się idealnie, ponieważ zostawia w ustach minimalny posmak marcepanu, który podkręca wszystkie walory - smakowe, zapachowe. Wprowadza odrobinę magii! :)Nie wszędzie można ją dostać, a zaopatrzyć się w nią naprawdę warto, więc niżej podsyłamy link do sklepu

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania