usta - 1000 przepisów (strona:39/67)

Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies 231

Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik, którego konsystencja jest delikatna, puszysta i rozpływająca się w ustach. Do tego spód ciasta stanowi uwielbiane przed wielu brownies. Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa - rewelacja.  Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies - Składniki:Spód Brownies:50 g masła50 g czekolady mlecznej50 czekolady gorzkiej1 jajko1/3 szklanki cukrucukier

Słodka Strona
Oryginalne Amerykańskie Pancakes'y 280

Oryginalny przepis na amerykańskie placuszki zwane Pancakes'ami . Delikatne, złociste, rozpływające się w ustach danie serwowane głównie na śniadanie. Pancakes'y przeważają w wersji na słodko, jako deser, a w Polsce myślę, że nieraz wystąpią na stole jako smaczny i szybki obiad.Oryginalne Amerykańskie Pancakes'y - Składniki:135 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli

Słodka Strona
Tort "Rafaello" - Najlepszy 204

lubi popularne pralinki "Raffaello" z pewnością pokocha "Tort Rafaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1

Słodka Strona
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 370

Rewelacyjny tort makowy z przepyszną, rozpływającą się w ustach masą budyniową oraz orzeźwiającą i idealnie komponującą się z całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja. Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Składniki

Słodka Strona
Biszkoptowe Babeczki, Muffinki z Budyniem 407

Biszkoptowe babeczki są pyszne, idealne i piękne w swojej prostocie. Jedne z najprostszych muffinek, a przy tym delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach. Ich sercem może być nasza ulubiona konfitura, pudding lub nawet owoce.Biszkoptowe Babeczki, Muffinki - Składniki:Babeczki:4 jajka (osobno żółtka i białka)cukier waniliowy8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku

Słodka Strona
Pancakes'y z Ricottą Nigelli Lawson 211

Pancakes'y z Ricottą to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub nawet lekki obiad. Placuszki są wyjątkowo delikatne, niezwykle puszyste i dosłownie rozpływają się w ustach. Polecam przepis.Pancakes'y z Ricottą Nigelli Lawson - Składniki:250 g świeżej ricotty125 ml mleka2 duże jajka (osobno białka i żółtka)100 g mąki pszennejłyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli2 łyżeczki olejuok. 2 łyżki cukru (opcjonalnie

Słodka Strona
Lekki Tort z Truskawkami i Białą Czekoladą 177

Lekki, delikatny i rozpływający się w ustach torcik truskawkowy z masą na bazie białej czekolady. Domieszka malibu nadaje całości charakteru co powoduje, że tym bardziej mamy ochotę sięgnąć po kolejny kawałek tego ciasta...Lekki Tort z Truskawkami i Białą Czekoladą - Składniki:Biszkopt:4 jajka8 łyżek cukrułyżka mąki tortowej3/4 szklanki mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyMasa:600 ml śmietanki

Słodka Strona
Pleśniak 375

smak tego wypieku w pełni rehabilituje niezbyt apetyczną nazwę. Kruche, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka z białek oraz proszku budyniowego i do tego mnóstwo owoców..."Pleśniak" rozpływa się w ustach powodując, że nie sposób nie pokusić się o sięgnięcie po kolejny kawałek - owocowa poezja dla podniebienia.Pleśniak - Składniki:Ciasto:1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki250 g masła (zimnego

Słodka Strona
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 491

Babeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym, przepysznym kremem i do tego nasze ulubione owoce to propozycja dla każdego łasucha. Kochają je szczególnie dzieci, które można zachęcić do ich udekorowania. Zabawa gwarantowana, i ten smak...  Babeczki z Masą Budyniową

Słodka Strona
Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia 2349

istna poezja dla podniebienia. Ciasto to, w odróżnieniu od tradycyjnej "Krówki" na kruchym spodzie przygotujemy bez pieczenia, na bazie herbatników ze śmietanowym oraz śmietanowo-kajmakowym kremem rozpuszczającym się w ustach. "Krówka" jest delikatna, jedwabista i przepyszna, a co najważniejsze przygotujemy ją szybko, prosto i bez włączania piekarnika. Polecam.Ciasto "Krówka" - Bez Pieczenia - Składniki:ok. 300 herbatników ("miękkich" o wadze jednego

Słodka Strona
Babeczki Kajmakowe 194

kajmakowe dla fanów krówki i wszelkich łakoci na jej bazie. Babeczki o dość "sypkich" spodach których serce stanowi czysty kajmak. Idealnie komponują się z wilgotnym delikatnym, rozpuszczającym się w ustach śmietanowo-kajmakowy kremem posypanym orzechami i polanym niczym innym jak... kajmakiem. Babeczki Kajmakowe - Składniki:Ciasto:2 jajka200 g mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia85 g masła (w temperaturze pokojowej

Słodka Strona
Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym 179

stanie się nim oprzeć, a fani czekolady z pewnością nie przejdą obok nich obojętnie. Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji. Czekoladowe Babeczki z Kremem Kakaowym - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej czekolady1/2 szklanki kakao3/4 szklanki

Słodka Strona
Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami 150

stanie się nim oprzeć, a fani czekolady z pewnością nie przejdą obok nich obojętnie. Spody babeczek są delikatne w smaku, puszyste, wilgotne, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Masa na bazie kremówki i serka mascarpone o bardzo kremowej, aksamitnej konsystencji idealnie współgra z ciemnymi owocami.Czekoladowe Babeczki z Jagodami i Jeżynami - Składniki:ciasto:2 duże jajka140 g masła60 g gorzkiej

Słodka Strona
Dynie z Pomarańczy na Słodycze i Przekąski - Halloween 174

następnie odkrawamy góry owoców. Miąższ pomarańczy wydrążamy za pomocą gałkownicy do lodów, ewentualnie łyżki (jest to dość pracochłonna czynność).Następnie za pomocą niewielkiego, ostrego noża wydrążamy oczy, nos oraz usta każdego pomarańcza. Wnętrze owoców osuszamy ręcznikami papierowymi. Do gotowych "dynio-pomarańczy" wsypujemy przygotowane słodycze i przekąski.  Moje posty

Słodka Strona
Czekoladowy Sernik z Pajęczyną - Halloween 207

Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik o delikatnej puszystej i rozpływającej się w ustach konsystencji.  Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru.Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki:Sernik:350 g zmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarpone1/2 szklanki brązowego cukruok. 2 łyżki białego cukru łyżeczka mąki pszennejłyżeczka

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania