Pyszne, mocno czekoladowe ciasto, które dzięki cukinii jest cudownie wilgotne i mięciutkie nawet na trzeci dzień (specjalnie schowałam kawałek, gdy zobaczyłam że na drugi dzień jest
Kto ugości moich gości?Jak upiekłam to ciasto to przepadłam, jeszcze kawałeczek i jeszcze. Ono jest przepyszne i moje ukochane czarne porzeczki w środku. Jeśli lubicie kawę i czarne porzeczki
Moje Małe CzarowanieDziewczyny postanowiły upiec ciasto ze śliwkami i czekoladą. Kiedy przeczytałam przepis, wiedziałam, że to będzie coś pysznego. Kawałki soczystych owoców zanurzone w mięciutkim, aromatycznym cieście, do
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOdwrócone ciasto z jagodami...Zbite, lekko wilgotne ciasto.Na wierzchu warstwa soczystych jagód.Łatwe w wykonaniu.Pięknie się prezentujące na stole.Zapraszam!Składniki:6 jaj;190 g margaryny
Gospodyni MiejskaUwielbiam szybkie ciasta..szybko się je robi i szybko się zjada a na dodatek są pyszne. To ciasto jest połączeniem tych wszystkich cech , które wymieniłam wcześniej
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPomysł na takie ciasto podpatrzyłam tutaj..ja migdały zamieniłam na orzechy..ciasto było pyszne...taką krajanka możemy dowolnie udekorować i może nawet zastąpić mazurka... Składniki
Moje domowe kucharzenieTo drugie moje ciasto marchewkowe. Pierwsze zrobiłam gdy bloga jeszcze nie prowadziłam. Tamto było wysokie, puszyste, z migdałami, bez grama tłuszczu- taki marchewkowy biszkopt. To jest
Mia Cucina Sofietamąki pszennej 250 g masła lub margaryny POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 125 g margaryny 5-6 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej połowy ciasta(...)miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na ostudzone ciasto. Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi
Rozpustne gotowanieprzygotowania tego ciasta nie potrzeba ani sody ani proszku do pieczenia. Ciasto to pięknie wyrasta dzięki pianie z białek jaj. Można użyć mąki kukurydzianej do uzyskania wypieku bezglutenowego. Nie zawiera mleka.Biszkopt jest idealną bazą do tortów. Dziś prezentuję biszkopt z dodatkiem kakao. Składniki : 8 jajek 150 g mąki tortowej lub kukurydzianej. 2 łyżki kakao szczypta soli szklanka cukru(...)sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i sokiem z cytryny. Na puszystą masę przesiewamy mąkę i kakao. Jeśli chcemy zaakcentować smak ciasta można też dodać łyżeczkę cynamonu. Ciasto pod koniec ucierania jest gęste. Mieszamy ciasto z pianą bardzo dokładnie. Przekładamy do blaszki, która ma spód wysmarowany tłuszczem i posypany bułką tartą. Brzegów blaszki nie smaruję, żeby ciasto
prawdziwe jedzeniestopniach. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcję na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem aż się połączy .Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i ucieramy aż wszystko się połączy. Gotowa masę wykładamy na ciasto. Brzoskwinie obieramy, kroimy na plastry i układamy rzędami na masie. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin aż galaretka całkowicie stężeje
ciastkarnia na kruchym spodzienieco ochota na ciężkie ciasta, z czekoladą czymś coś w tym stylu. W okresie letnim w moim piekarniku w 99% lądują ciasta z owocami, wszelakie - biszkopty, jogurtowe, maślankowe, ucierane, drożdżowe... Ciasto, ktore przedstawiam dzisiaj jest jedynym z tych, które najbardziej kojarzą mi się z latem i wakacjami, zaraz po drożdżowym. Nie wymaga dużo pracy, jest banalne w wykonaniu. W dodatku
chili & sugarSezon jagodowy praktycznie już się skończył. Gdzieniegdzie jeszcze trafiam na pojedyńcze kępki obfitujące w dorodne jagody, stąd dzisiaj ciasto z jagodowe z owsianą kruszonką. Proste ciasto
codojedzeniasody - ciasto ładnie urosło, więc proszek czasem można zastąpić sodą.... jajka, miękka palma, cukier utrzeć w robocie z 8 minut, wsypać mąkę z sodą i z 2 minuty ucierać na gęste ciasto tortownica 24cm - boków nie smarować niczym, dno wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować ciasto na dnie blaszki na ciasto rozsypać opłukane i odsączone na sitku maliny, piec
W Mojej Kuchni Lubięduże opakowanie budyniu np. o smaku krówki3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakaoMargarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozprowadzić równomiernie połowę ciasta, przy pomocy sitka posypać je kakaem. Drugą część ciasta wymieszać z budyniem i mlekiem, delikatnie łyżeczką nakładać
Praktyczna plWilgotne i bardzo mięciutkie ciasto z pomarańczami wprost z Peru albo i z Peru i Meksyku. Ciasto bowiem wypiekała pewna babcia Lietta która była pół peruwianką
Moje Małe CzarowanieDawno nie robiłam żadnego ciasta, więc nadrabiam zaległości... i to ja efektownie:) Zobaczcie sami, jak to ciasto pięknie wygląda w przekroju. Wbrew pozorom jest proste i
Domowa Cookierenka AgiZapewne już słyszeliście o cieście 'kubeczkowym', jednak dla niewtajemniczonych podpowiem, że cała zabawa z tym ciastem polega na tym, iż składniki odmierzane są kubeczkiem po użytym
Kraina Miodem PłynącaTo jedno z najdziwniejszych ciast, jakie do tej pory piekłam. Jest niezwykle proste i bardzo smaczne, ale dziwny jest sposób przygotowania i dziwna jest nazwa tego
bistro mama