Puszek

Puszek

Puszek

Puszek lub inaczej babka puchowa. Tym razem ciasto delikatnie zmodyfikowane i upieczone w formie prostokątnej 32x23. 6 jajek2 szklanki mąki ziemniaczanej6 łyżek mąki zwykłej2 szklanki cukrukostka margaryny2 łyżki octu 10%6 łyżek oleju2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier wanilinowy1 duże opakowanie budyniu np. o smaku krówki3 łyżki mleka 2 duże łyżeczki kakaoMargarynę z cukrem utrzeć. W czasie ucierania dodawać po jednym jajku, a następnie partiami pozostałe składniki oprócz budyniu, mleka i kakao. Blaszkę wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Praktyczna pl

Autor

Asch

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, kakao, ciasto, budyń, mąka, cukier, jajko, babki, cukier puder, krówka, mleko w proszku, ciasto ucierane , babka ziemniaczana, ciasto mleko w proszku, mleko zwykle, ciasto krówka

Inne przepisy z Praktyczna pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.