ostygnięcia. Gdy kapustka będzie już zimna, to odciskamy ją z nadmiaru płynu. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do kapusty. Do farszu dodajemy również twaróg, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na każdego naleśnika nakładamy farsz, następnie boki składamy do środka i zwijamy krokieta jak roladę tylko bardziej płasko. Jajka
kulinarne odsłony patidługi weekend? Dla kogo: dla sernikożerców dla szukających lekkiego i delikatnego ciasta bez pieczenia dla mających zepsuty piekarnik Składniki na masę: ok. 16 sztuk. herbatników 500 g twarogu sernikowego 300 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy wierzch: 50g masła (ćwierć kostki) 1 łyżka cukru 6-7 łyżek wiórek
Mania Wypiekaniapiwa. Nasze piwoszki to absolutny zestaw obowiązkowy do meczu. Jeśli nie przepadamy za kminkiem, piwoszki można posypać makiem, sezamem, czarnuszką lub po prostu grubą solą :) SKŁADNIKI: 250 g półtłustego twarogu 250 g margaryny 250 g mąki 2 jajka 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego kminku białko do posmarowania cały kminek do posypania Wszystkie składniki oprócz mąki wrzucamy do miski
Kuchnia od dwojgagalaretka na wierzchu też musi być przepyszny i taki właśnie przygotowałam moim domownikom. Ja już się o przekonałam,że smakuje wyśmienicie, a Ty wypróbujesz? Składniki: 1 kg sera Twaróg Hanusi MLEKOVITA 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka Masła Polskiego MLEKOVITA 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki
Z Majeczką w kuchnibotwiny. Bardzo prosta do zrobienia, a efekt fajny. Potrzebujemy: kilka liści kolorowej lub zwykłej botwiny 6 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych garść dowolnych orzechów 100 g sera feta lub dobrego twarogu. 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego. Przygotowanie: Oliwę, ocet oraz przeciśnięty ząbek czosnku łączymy razem. Drobno porwane liście botwiny mieszamy z dressingiem. Na talerzu
ladykitchencudem, ślinię się do monitora na widok tych wszystkich pyszności, które koleżanki blogerki z botwinką przygotowują. Jako souvenir z Polski przywiozłam więc sobie nie tylko dwa kilogramy prawdziwego twarogu, ale też dwa pęczki botwinki. Dzisiaj pokażę, co przygotowałam z pierwszego. Tematem wspólnego gotowania była tym razem botwinka w towarzystwie młodych ziemniaczków i koperku. Czyż nie brzmi rozkosznie...? Tak właśnie pomyślałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzespód: 125 g mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 90 g zimnego masła 1 jajko masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy opakowanie cukru waniliowego 1 jajko dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać
Ania i Marcin gotująstała na ulicy, prychając i wyrażając swoją furię na wszystkie znane fretkom sposoby. Na miejsce dojechaliśmy w okolicach pierwszej w nocy, rozpakowaliśmy więc szybciutko rzeczy wymagające natychmiastowego rozpakowania (twaróg), żeby po szybkim prysznicu wskoczyć pod własną kołdrę we własnym łóżku... Od tygodni tak dobrze nie spałam! Rano, gdy tylko Pączusia skoczyła C. na twarz informując, że to już najwyższa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeobiadu, ale na ten temat napiszę innym razem Twarożek śniadaniowy Składniki: 250 g sera białego 3-4 łyżki śmietany pęczek rzodkiewki 2 ogórki gruntowe pół pęczku koperku pieprz sól Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy śmietanę. Ogórka i rzodkiewki porządnie myjemy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Koperek drobno siekamy. Warzywa dorzucamy do sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo
PatiGotujesię piekły, możemy przygotować gzik. Postępujemy dokładnie tak jak w przypadku twarożku śniadaniowego. Ser biały rozdrabniamy widelcem i dodajemy śmietanę. Warzywa kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dorzucamy do twarogu. Siekamy koperek i połowę dodajemy do sera (drugą połowę pozostawiamy do posypania ziemniaków). Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy ziemniaki są już gotowe, rozwijamy je, nacinamy i lekko wydrążamy środek. Tam wkładamy
PatiGotujewykorzystałam ją w dużej mierze do kanapki, ale zostało mi trochę i zastanawiałam się jak ją kreatywnie wykorzystać. I wpadłam na pomysł kopytek. Bo skoro są takie pyszne z twarogiem to czemu by nie spróbować z bryndzą. Później stwierdziłam, że wrzucę je do frytkownicy. No i powiem Wam efekt mnie zaskoczył!!! Były przepyszne! Na pewno jeszcze nie raz je przygotuję
PatiGotujesię idealnie. Ten sernik to TOP 3 wśród moich ukochanych serników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 20 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g + okrągłe biszkopty MASA SEROWA: * twaróg 3 x mielony – 400 g * śmietana 36% – 1/4 szkl * biała czekolada – 120 g * wanilia – 1 laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) * drobny cukier
Ostra na SłodkoSkładniki: drożdże świeże 10 dag, mleko ciepłe 1,1/4 szklanki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 70 dag, jajka 4 sztuki, sól - szczypta, margaryna 10 dag, aromat waniliowy 1 łyżeczka, twaróg 35 dag, rodzynki 5 dag, aronia 300 ml/słoik, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba w misie robota drożdże wymieszać z 1/4 szklanki letniego mleka, ze szklamnki łyżką
W Mojej Kuchni Lubięupały najlepiej zrobić coś bez pieczenia dlatego dziś przepis na pyszny truskawkowy sernik.Sezon truskawkowy rozpoczęty. Składniki: 700 g mielonego tłustego twarogu 250 ml śmietany 30% bądź 36% 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) 150 g cukru pudru 2 truskawkowe galaretki 3 łyżki żelatyny truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) duża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą bądź
Niespełnione zdolności kulinarne