twaróg - 6936 przepisów (strona:229/463)

Racuchy z serem 169

przepisami...no i znalazł się szybki pomysł, a jeszcze szybsze wykonanie ..i tak oto są racuchy  z serem wg Anny Starach z książki Pyszne na słodko. 300 g twarogu 3 jajka 3 łyżki cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki mąki  garść rodzynek Oddzielić białka od żółtek.Żółtka rozetrzeć z cukrem, dodać cukry , mąkę i rodzynki.Białka

Moje domowe kucharzenie
Sernik gotowany 205

inaczej,bo na spodzie z pokruszonych biszkoptów i na wierzch dałam herbatniki..w sumie sernik był dobry, ale jak dla mnie za "rzadki", ciężko było ukroić.. 1 kg twarogu 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 cukry waniliowe 1 łyżka masła dodatkowo: 120 g biszkoptów 70 g masła  herbatniki Biszkopty rozdrobnić w malakserze, dodać

Moje domowe kucharzenie
Sernik z mango 160

wypieków 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże jajko 120 g zimnego masła, posiekanego Składniki na masę serową: 2 dojrzałe mango 4 jajka 150 g cukru 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy

My Culinary Art
Oponki serowe 117

dosłownie chwilkę. Są puszyste, w środku mięciutkie, a z zewnątrz chrupkie. Najlepsze tuż po usmażeniu. Polecam! :) Składniki:(na około 30 serowych oponek) Ciasto: 3 duże jajka 500 g. półtłustego twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 2 - 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki zagnieść

Nastoletnie Wypiekanie
Pierogi z boczkiem i twarogiem 151

Jeśli znudziły wam się standardowe pierogi z mięsem, kapustą i grzybami czy ruskie, to polecam ten przepis na pierogi z farszem z boczku wędzonego, twarogu i cebuli. Podajemy ze śmietaną, podsmażona cebulką, pyszne są również na drugi dzień, podsmażone na maśle. Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 220 ml wody łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki kurkumy (jeśli chcemy uzyskać

e-PrzepisyKulinarne
Sernik dyniowy z karmelizowanymi gruszkami 196

ciasteczkową przełożyć do formy, dociskając do dna uformować spód. Schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Masa serowo-dyniowa składniki powinny być w temperaturze pokojowej 750 g trzykrotnie mielonego twarogu 250 g puree z dyni 350 g mleka zagęszczonego słodzonego 4 jaja 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru Piekarnik rozgrzać do 180C. Na dolnym poziomie ustawić

Pełny talerz
Sernik na jesienne dni 167

wielu z Was lubi. Zapraszam po przepis. Sernik z karmelizowanymi gruszkami składniki na spód: 200 g ciastek owsianych czekoladowych 40 g stopionego masła szczypta cynamonu masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 1 opakowanie jogurtu naturalnego około 200 ml 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka brązowego cukru do dekoracji: 100 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietany 18% 2 gruszki

Przysmaki Karolki
Zakręcone ciasto drożdżowe z śliwkami i rozmarynowym twarożkiem 262

twarożkiem smakuje równie pysznie. Ciasto jest bardzo proste do wykonania. Wyrośnięte i schłodzone ciasto drożdżowe rozwałkowujemy na prostokąt, następnie smarujemy je cienką warstwą rozmarynowego twarogu i układamy na nim pokrojone śliwki. Następnie ciasto zwijamy ściśle w roladę, którą kroimy na mniejsze części i układamy w tortownicy. W ten sposób powstaje zakręcone

Marta Gotuje
Sernik Snickers 202

mleczną czekoladą. Palce lizać! SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) SPÓD:     25-30 dag ciastek maślanych (najlepiej kakaowych)* 2 łyżki masła MASA SEROWA:     1 kg twarogu sernikowego (u mnie z wiaderka z Biedronki)   3/4 szkl cukru   5 jajek (M)     2 łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem)   2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim

Kto ugości moich gości?
Twarogowe kuleczki z kaszą manną 94

bardzo szybko :D Na pewno zasmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam podawać z miodem i owocami! W takim towarzystwie nikt się im nie oprze...   Składniki: 400 g twarogu, np. półtłustego (może być mielony, ja użyłam zwykłego) 1 łyżka masła 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 100 g kaszy manny Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i dobrze zmiksować

Nastoletnie Wypiekanie
Czebureki z pieczarkami 243

tradycyjne danie regionalne Tatarów krymskich. Pierogi z pysznym farszem smażonego na głębokim tłuszczu. Podajemy z barszczem albo sosem pomidorowym czy czosnkowym. Składniki: 2,5 szklanki mąki 250 g twarogu 2 jajka łyżka oleju łyżka spirytusu lub octu pół łyżeczki soliFarsz: ok. 450 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Ser ucieramy z jajkami, octem i olejem. Mąkę

e-PrzepisyKulinarne
Sernik dyniowy 176

ciasteczek maślanych 40 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi

My Culinary Art
Sernik "złota rosa" 495

zasmakuje. C iasto: 30 dkg mąki 10 dkg cukru 1 jajko 2 żółtka 1 łyżka smalcu (niekoniecznie) 1/3 kostki margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu 1/2 szklanki oleju 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy ( w proszku) 3 szklanki mleka Dodatkowo: 1 szklanka cukru do piany z białek Wszystkie składniki na ciasto

Pelusiowa Kuchnia
Knedle z serem 114

pewno nie będą posklejane. Składniki: 1 kg. ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej 2 łyżki stołowe gęstego jogurtu lub śmietany 2 jajka 2 kostki twarogu sól mąka do podsypywania cukier cynamon Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku aż do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy je, studzimy, przeciskamy przez praskę lub przepuszczamy przez maszynkę. Przygotowujemy

Smaczne Potrawy
Pieczona owsianka z malinami 254

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj podaję przepis na kolejną pieczoną owsiankę, tym razem zrobiłam ją z malinami, twarogiem i amarantusem. Co tu dużo mówić jest po prostu przepyszna – smakuje o wiele lepiej niż gotowana Polecam, świetnie nadaje się do zabrania ze sobą do pracy lub do szkoły dla naszych dzieci

Marta Gotuje