tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty z całej cytryny 200ml kremówki 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy) 2 galaretki truskawkowe na 700ml
AleTorcikJest pyszny, kremowy i zawsze się udaje. Składniki: Kruche ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 130 g zimnego masła 2 żółtka Masa serowa: 1 kg. twarogu sernikowego 1 budyń śmietankowy bez cukru „Winiary” 1 szklanka cukru pudru 3 jajka Dodatkowo: 500 g malin Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło
Oryginalny smakminut. Po tym czasie ciasto wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Ciasto podpiekamy przez około 10-13 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Twaróg przekładamy do misy miksera. Dodajemy pozostałe składniki. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Przygotowaną masę serową ostrożnie (jest jej dużo i jest dość rzadka) przelewamy na podpieczony spód (ja wcześniej oprószyłam
Smaki Na TalerzuWystudzić. Masa serowo-brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyć z zalewy (sok zachować!) i podzielić na dwie części. Jedną odłożyć na później a drugą zmiksować na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mus brzoskwiniowy i dokładnie ze sobą połączyć. Następnie dodać ubitą kremówkę a na sam koniec wlać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki gorącej wody. Gdy masa
My simple kitchentrakcie studzenia masy kakaowej. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, następnie cały czas ucierając, dodawać po jednym jajku, a później po łyżce twarogu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i wymieszać krótko do połączenia składników. Masę przełożyć delikatnie na jedną połowę warstwy murzynka (tam gdzie było mniej masy). Piec ok. 1 godz. w temp
My sweet a lifeSkładniki na 2 porcje: 170g twarogu półtłustego 2 jajka M 4 łyżki płatków owsianych górskich (ok. 40 g) 2 łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 30 g) 3 łyżki mleka 2% (ok. 30 g) 2 łyżki ksylitolu (ok. 20 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 150 g truskawek mrożonych (ok. 1 szklanka) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) olej kokosowy
Vroblewska-fitlifesłodko jak i na słono, ale samymi dodatkami sprawimy, że zyskają oryginalny smak. Spróbujcie przygotować takie serce dla drugiej połówki w święto zakochanych. Potrzebujemy: 250 g masła 250 g twarogu półtłustego 250 g mąki pszennej 2 opakowania parówek classic Henryk Kania Ser rozkruszamy w dłoniach, masło kroimy na mniejsze kawałki, wszystko razem zarabiamy do połączenia się składników. Ciasto rozwałkowujemy
MamaOskarkastaje się piękniejszy.😇 Szybki w przygotowaniu, z łatwo dostępnych produktów i przepyszny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: (na 3 wyższe szklanki) -1 dojrzałe mango -1 dojrzały banan -100 g twarogu chudego -20 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Wszystkie składniki blendujemy. Jeśli wolicie rzadszą konsystencje, dodajcie odrobinę wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza 1 szklanki: 168 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuserem składniki: 450 g mąki pszennej 40 g drożdży świeżych 120 g masła 3 żółtka 250 ml ciepłego mleka 4 łyżki cukru Masa serowa 500 g mielonego twarogu najlepiej tłusty lub półtłusty. 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki skórki cytrynowej 100 g rodzynek 1 żółtko do posmarowania drożdżówek Przygotuj rozczyn: Pokrusz drożdże, dodaj łyżkę cukru
kuron.com.pltrakcie studzenia masy kakaowej. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę, następnie cały czas ucierając, dodawać po jednym jajku, a później po łyżce twarogu. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną i wymieszać krótko do połączenia składników. Masę przełożyć delikatnie na jedną połowę warstwy murzynka (tam gdzie było mniej masy). Piec ok. 1 godz. w temp
My sweet a lifeśniadanie i w takich momentach najlepsze są pasty. Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao. Składniki: 1 wędzona makrela 250 gr twarogu półtłustego pół średniej cebuli kilka suszonych pomidorów pół pęczka szczypioru sól, pieprz Przygotowanie : Mięso makreli oczyszczamy z ości i skóry i lekko rozdrabniając przekładamy do misy. Dodajemy biały ser, pokrojoną
Mechanik w kuchnigarnku. Dodajemy cukier. Gotujemy bez przykrycia, aż do zgęstnienia. Pod koniec łączymy z pozostałymi śliwkami (wcześniej można usunąć skórki), odkładamy do lekkiego przestudzenia. Jajko miksujemy z cukrem. Dodajemy twaróg oraz kremówkę i ponownie miksujemy, aż do otrzymania gładkiej masy. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku przez około 1-2 minuty. Wyjmujemy z wody i rozkładamy na desce obok siebie
Smaki Na TalerzuPolecam fajny kolorowy twarożek przygotowany wg własnych smaków. Potrzebujemy tylko dobry twaróg, śmietanę, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Opcjonalnie dodajemy kukurydzę, groszek, fasolkę, cebulę wg uznania. Wszystko razem łączymy ze sobą w misce i twarożek już jest gotowy. Dla uatrakcyjnienia ozdabiamy zieleniną i innymi dodatkami. Jeżeli mamy duże ogórki, to je obieramy, kroimy wzdłuż na pół i łyżką
chleba naszegoszklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła 3 łyżki cukru pudru łyżka skórki otartej z cytryny szczypta soli w razie potrzeby zimna woda Masa twarogowa: 1/2 kg dobrego twarogu 200 g śmietany 18% 2 jajka 2 białka ( pozostałość z ciasta) cukier do smaku łyżka manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej sok i skóra z połowy limonki szczypta soli Masa czekoladowa
Dieta moja pasjałyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Poncz: 125 ml słodkiej kawy Masa malinowa: 500 g malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowo-kawowa: 650 g twarogu sernikowego 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 kopiaste łyżeczki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku Polewa: 100 g czekolady 8 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt
My simple kitchen