dołu, wtedy zostanie chrupiące. Uwierzcie, wystarczy im tylko masło i dobry dżem. Ta porcja jest idealna na śniadanie dla dwóch osób. SKŁADNIKI 250g tłustego sera twarogowego (u mnie twaróg wiejski tłusty z Piątnicy) 250g mąki pszennej (jedyna i niezastąpiona u mnie w kuchni Lubella, tym razem Puszysta Luksusowa) 1 jajko, rozmiar M pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru płaska łyżeczka
Karo in the Kitchenpudru 100 g zimnego masła 1 żółtko Sernik z wiśniami - składniki na kruchy spód Składniki na masę serową: 5 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu gotowego na sernik 100 ml śmietanki kremówki 1 zapach waniliowy lub laska wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej wydrylowane wiśnie świeże lub z syropu Sernik z wiśniami
Pyza i Surówkatowarzystwie mamy i siostry smakuje najlepiej. Przepis inspirowany przepisem na sernik owsiany z bloga kaszamanna.com / 2-3 porcje, 6 kokilek o średnicy 70 mm / Składniki: 250 g twarogu 2 duże jajka 2 łyżki miodu lub 4 łyżki cukru 150 g gęstego jogurtu naturalnego 3 łyżki budyniu waniliowego 90 g płatków owsianych ew. owoce, orzechy, czekolada
tost z dżememszybko! Od poprzednika różni go brak spodu i dodatek kakao bez cukru, który nadaje mu nieco inny smaczek. Na zdjęciu kawałek z tortownicy o średnicy 21cm. Składniki: - 500g twarogu chudego lub półtłustego - 150g jogurtu naturalnego - 3 jajka - budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru - ziarenka z laski wanilii - stewia lub ksylitol (ilość taka, w zależności jak słodkie chcemy) - kakao naturalne
Be Fit Be Strongbędę więcej się rozpisywać, chcecie wiedzieć jak smakuje to po prostu go upieczcie. Sernik z malinami i białą czekoladą składniki 200 g ciasteczek amaretti 60 g masła 500 g twarogu półtłustego 200 g serka homogenizowanego 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 180 g białej czekolady 130 g malin + do dekoracji Wykonanie
Przysmaki Karolkiinwencja twórcza starszej dzieciny, to był warunek konieczny by w ogóle knedle mogły być na obiad. Knedle twarogowo-gryczane z truskawkami i sosem truskawkowym składniki: 250 g twarogu półtłustego 220 g mąki gryczanej 1 żółtko 2 łyżki brązowego cukru 0,5 szklanki mleka szczypta soli 16 truskawek równej wielkości Sos truskawkowy składniki: 300 g truskawek 1 laska wanilii
Przysmaki Karolkiząbki czosnku 2 łyżki masła sól pieprz sproszkowana ostra papryczka Botwinę i szczypior dokładnie umyć i drobno pokroić. Poddusić do miękkości na maśle. Doprawić. Sos: 1 kostka twarogu półtłustego 1 mała śmietana 18% 1 jajko 2 białka ( pozostałe po cieście) 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki mleka sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku Wszystkie składniki ( poza natką) dokładnie
Jemy Pijemyduży pomidor malinowy 1 okrągły twaróg wędzony Pilos kilka łyżeczek pesto oliwa z oliwek sos balsamiczny garść liści bazylii zioła prowansalskie do posypania Pomidora i ser pokroić w grube plastry i układać na sobie warstwa po warstwie. Ser posmarować z wierzchu pesto. Na samej górze udekorować gałązką bazylii i oliwką
Jemy Pijemysię daniem mojej znajomej. Jednak nie byłabym sobą gdybym nie zmieniła przepisu. Wyszła bardzo smaczna i lekka przekąska. 1 młoda cukinia garść mieszanych sałat 2 łyżki wędzonego twarogu (może też być parmezan) prażony sezam olej arachidowy sos balsamiczny sól morska pieprz Cukinię pokroić w bardzo cienkie plastry. Najlepiej użyć do tego obieraczki do warzyw. Ułożyć jeden obok drugiego
Jemy Pijemyszybko się je robi i szybko znikają:) Składniki: 18 ciastek Oreo (zamienniki: Markizy Mleczne Blacky, HIT Twist Black & White lub ciastka Neo z Lidla) 1/2 kg gładkiego, mielonego twarogu, temp. pokojowa 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 jajka, temp. pokojowa 1/2 szklanki śmietany, np. 12% szczypta soli Etapy przygotowania: Piekarnik nagrzać do 135°C (termoobieg). Blachę wyłożyć
Domowa Cookierenka Agidół). 2. Na blasze od piekarnika ułożyć papilotki. Do każdej włożyć po garstce suszonych owoców. 3. Miękkie masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie (ciągle miksując) stopniowo dodawać twaróg, a na koniec kakao. 4. Rozdzielić masę pomiędzy papilotki. Piec ok. 20-25 minut, aż ser się zetnie. 5. Wystudzić i schłodzić w lodówce min. przez 4 godziny
Domowa Cookierenka Agiszklanki mąki 250 g zimnego masła 1 szklanka cukru (dałam 3/4) 3 łyżki kakao 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1,5 kg gładkiego, mielonego twarogu 10 jajek 1,5 szklanki cukru torebka cukru waniliowego (16 g) 200 g masła 3 czubate łyżki kaszy mannej 1 duży budyń waniliowy (proszek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć
Domowa Cookierenka Aginiezwykle kuszący. Przyznam, że z ledwością udało mi się pstryknąć parę zdjęć :) Składniki: Spód: 350 g ciastek kakaowych 90 g miękkiego masła Masa serowa: 750 g gładkiego, mielonego twarogu 2 szklanki kwaśniej śmietany (dałam 12%) 5 roztrzepanych jajek 2,5 szklanki przecieru z mango (gotowy z puszki lub zmiksowane na gładką masę 3 dojrzałe owoce mango) 1,5 szklanki cukru
Domowa Cookierenka Agizbliżający się Dzień Dziecka :) Składniki (na tortownicę o śr. 24 cm): Spód: 270 g ciemnych markiz typu oreo 70 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g mielonego twarogu 250 g serka mascarpone 200 g kwaśnej śmietany (12%) 4 duże jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 700 g truskawek 2 łyżeczki ekstraktu miętowego Galaretka truskawkowa: 350 g truskawek
Domowa Cookierenka AgiPIECZONE JABŁKO Z CYNAMONOWYM TWAROŻKIEM I MIODEM przepis własny // 1 porcja ~jedno spore jabłko (moje miało 265g przed wydrążeniem) ~100g mielonego twarogu ~opcjonalnie cukier do sera (użyłam stewi) ~łyżeczka cynamonu ~czubata łyżka miodu Piekarnik nagrzać do 180*C. Z jabłka odciąć wierzch i wydrążyć środek pozostawiając przy ściankach ok. 1.5 cm miąższu. Twarożek wymieszać z cukrem (stewią) i cynamonem, następnie
chili & sugar