twaróg - 6936 przepisów (strona:234/463)

Naleśniki z malinowym twarożkiem 98

duże jajka 0,3 l mleka 30 g masła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 1-2 łyżki cukru Farsz twarożkowo-malinowy : 250 g twarogu półtłustego jogurt naturalny lub owocowy - użyłam malinowej jogobelli - należy go dodać tyle żeby serek nie był suchy :) maliny ilość zależy od oczekiwanego smaku cukier Wykonanie : Do dużej miski

cucinare
Mini naleśniki dyniowo-owsiane 169

składników, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. Smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni ( jednorazowo posmarowanej masłem) z obu stron na rumiano. Naleśniki podałam z twarogiem wymieszanym z domowym dżemem śliwkowym polane syropem trzcinowym. Smacznego Processed with MOLDIV Artykuł Mini naleśniki dyniowo-owsiane pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Pizza grahamka FIT | Zdrowsza wersja włoskiego przysmaku 156

serów, z których zazwyczaj się korzysta przy robieniu pizzy najkorzystniej wypada mozzarella – Włosi wiedzą co dobre – ma mniej kalorii, zawiera ponad 5 razy więcej wapnia niż chudy twaróg i do tego cudownie się ciągnie i smakuje. 5) Dodatki. Jak najwięcej warzyw, chuda wędlina (w tym miejscu przeważnie popełniam mały grzeszek i wybieram salami, nikt nie jest idealny ;)). Całość

Fitsweet.me
Owsiane tartaletki z kremem kokosowym i truskawkami. 116

dojrzały banan 2 łyżki miodu lub syropu klonowego 2-3 łyżki wiórków kokosowych 1 czubata łyżka nierafinowanego oleju kokosowego Krem: ok. 200 g serka twarogowego naturalnego (u mnie President Twaróg Delikatny Naturalny) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu lub syropu klonowego Dodatkowo: kilka truskawek olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem na papkę. 2) Dodać rozpuszczony

Fitsweet.me
Twarogowe rogaliki z marmoladą 122

przygotowania nie używamy w ogóle cukru. Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne.       Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 jajko ulubiona marmolada, powidła lub dżem opcjonalnie: cukier puder do posypania rogalików   *** Do mąki dodajemy posiekane masło, ser oraz żółtko jajka. Zagniatamy ciasto. Jeżeli

Blog z Apetytem
Nie marnuje – makaron 127

dobrze się tutaj sprawdzi) 2. Sałatka w słoiku (tutaj możecie użyć każdy rodzaj makaronu) 3. Sałatka z tuńczykiem (tutaj również rodzaj makaronu nie ma dużego znaczenia) 4. Kugel z twarogiem i bananem 5. Babeczki makaronowe 6. Makaron z serem (dowolny rodzaj makaronu) Czekam na Wasze propozycje Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – makaron pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
GRZANKI Z BRYNDZĄ I POMIDORKAMI 198

Bryndza to twaróg wytwarzany z mleka owiec.  To tak w wielkim skrócie o pochodzeniu sera 😉  Bryndza ma oryginalny aromat, dlatego ceniony jest przez wymagających smakoszy. To również znakomity  dodatek do sosów i sałate k. A ponieważ jest serem tłustym, o konsystencji łatwo się rozpuszczającej, jest także świetnym dodatkiem do  grzanek typu bruschetta. I właśnie do takich

Walijskie Pichcenie
Buchty drożdżowe z serem 153

podajemy posypane cukrem pudrem. SKŁADNIKI : • 500 g mąki • 50 g drożdży • 5 łyżek cukru • 250 ml mleka • 40 g masła lub margaryny • 2 jajka • szczypta soli • 1,5 kostki twarogu • cukier waniliowy • 1 żółtko • 3 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE : Z drożdży, dwóch łyżek cukru, dwóch łyżek mąki i kilku łyżek ciepłego mleka robimy rozczyn, zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia

KUCHNIA POLSKA
Chatka Baby Jagi 150

dzieciństwa, teraz troszkę zapomniane a szkoda bo jest smaczne a efekt wizualny jest   wart tego   aby częściej pojawiało się na naszym stole. Składniki: 1/2 kg pół tłustego twarogu zmielonego (nie z wiaderka) 25 dag masła 82% 1 szkl. cukru pudru (może być zwykły) 1 łyżka ciemnego kakao 36 sztuk maślanych   herbatników  Kilka kropel ekstraktu migdałowego Dr.Oetker

Wanilia i Kardamon
Restauracja Róg Mysikrólika na warszawskim Ursynowie 129

zapiekanym kozim serem Następnie przyszła pora na ciepłe przystawki: bao-ban z szarpaną wołowiną, cebulą i jajkiem pierogi z dziczyzną, żółtym burakiem i czarnuszką domowe kopytka z wędzonym twarogiem i roszponką  sałatka z zapiekanym kozim serem i pestkami słonecznika Moim numerem jeden były zdecydowanie pierogi z dziczyzną, farszu było sporo, był idealnie przyprawiony, a ciasto było miękkie. Do pierogów

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowy sernik 155

okazji dnia czekolady i kakao przedstawiam Wam sernik mocno czekoladowy. Spód: 200 g dowolnej mąki, może być bezglutenowa 150 g masła 2 łyżki kakao Wypełnienie: 1 kg twarogu na sernik 150 g słodziwa 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 1 łyżeczka esencji waniliowej 4-5 śliwek Składniki na spód zagniatamy na ciasto. Wykładamy nim spód i ewentualnie

Kucharzyca
Placuszki dyniowe z serem białym 174

mąki pszennej Przygotowanie: Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rozgrzać masło na patelni, dodać dynię i imbir, smażyć przez około 5 – 7 minut aż dynia zmięknie, ostudzić. Twaróg rozgnieść praską lub widelcem, dodać rodzynki/żurawinę oraz cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszać wszystko z dynią. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowo – dyniowej razem

I LOVE LIFE
KUCHENNA APTEKA #16 - JABŁKA 135

posiłku, gdyż zjedzone przed opóźniają trawienie i przyczyniają się do fermentacji Przepisy z jabłkami 1) FIT MUFFINKI JABŁKOWE Z ORZECHAMI 2) PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 3) PIEROGI Z TWAROGIEM I JABŁKAMI 4) RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ 5) RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 6) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z musem śliwkowym 149

Składniki : Spód • 100 g obranych orzechów laskowych • 100 g suszonych daktyli lub śliwek Masa serowa • 1 kg zmielonego twarogu sernikowego • 1 szklanka cukru • 1 budyń śmietankowy 40 g (proszek) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej • skórka z 1/2 cytryny i sok z 1 cytryny • 200 g białej czekolady • 5 jajek • 100 ml śmietanki kremówki Mus śliwkowy • 180 g gęstych powideł śliwkowych

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania