duże jajka 0,3 l mleka 30 g masła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 1-2 łyżki cukru Farsz twarożkowo-malinowy : 250 g twarogu półtłustego jogurt naturalny lub owocowy - użyłam malinowej jogobelli - należy go dodać tyle żeby serek nie był suchy :) maliny ilość zależy od oczekiwanego smaku cukier Wykonanie : Do dużej miski
cucinareskładników, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 5 minut. Smażyć na średnim ogniu, na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni ( jednorazowo posmarowanej masłem) z obu stron na rumiano. Naleśniki podałam z twarogiem wymieszanym z domowym dżemem śliwkowym polane syropem trzcinowym. Smacznego Processed with MOLDIV Artykuł Mini naleśniki dyniowo-owsiane pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armineserów, z których zazwyczaj się korzysta przy robieniu pizzy najkorzystniej wypada mozzarella – Włosi wiedzą co dobre – ma mniej kalorii, zawiera ponad 5 razy więcej wapnia niż chudy twaróg i do tego cudownie się ciągnie i smakuje. 5) Dodatki. Jak najwięcej warzyw, chuda wędlina (w tym miejscu przeważnie popełniam mały grzeszek i wybieram salami, nikt nie jest idealny ;)). Całość
Fitsweet.medojrzały banan 2 łyżki miodu lub syropu klonowego 2-3 łyżki wiórków kokosowych 1 czubata łyżka nierafinowanego oleju kokosowego Krem: ok. 200 g serka twarogowego naturalnego (u mnie President Twaróg Delikatny Naturalny) 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki miodu lub syropu klonowego Dodatkowo: kilka truskawek olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem na papkę. 2) Dodać rozpuszczony
Fitsweet.meprzygotowania nie używamy w ogóle cukru. Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne. Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 jajko ulubiona marmolada, powidła lub dżem opcjonalnie: cukier puder do posypania rogalików *** Do mąki dodajemy posiekane masło, ser oraz żółtko jajka. Zagniatamy ciasto. Jeżeli
Blog z Apetytemdobrze się tutaj sprawdzi) 2. Sałatka w słoiku (tutaj możecie użyć każdy rodzaj makaronu) 3. Sałatka z tuńczykiem (tutaj również rodzaj makaronu nie ma dużego znaczenia) 4. Kugel z twarogiem i bananem 5. Babeczki makaronowe 6. Makaron z serem (dowolny rodzaj makaronu) Czekam na Wasze propozycje Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – makaron pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchniBryndza to twaróg wytwarzany z mleka owiec. To tak w wielkim skrócie o pochodzeniu sera 😉 Bryndza ma oryginalny aromat, dlatego ceniony jest przez wymagających smakoszy. To również znakomity dodatek do sosów i sałate k. A ponieważ jest serem tłustym, o konsystencji łatwo się rozpuszczającej, jest także świetnym dodatkiem do grzanek typu bruschetta. I właśnie do takich
Walijskie Pichceniepodajemy posypane cukrem pudrem. SKŁADNIKI : • 500 g mąki • 50 g drożdży • 5 łyżek cukru • 250 ml mleka • 40 g masła lub margaryny • 2 jajka • szczypta soli • 1,5 kostki twarogu • cukier waniliowy • 1 żółtko • 3 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE : Z drożdży, dwóch łyżek cukru, dwóch łyżek mąki i kilku łyżek ciepłego mleka robimy rozczyn, zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia
KUCHNIA POLSKAdzieciństwa, teraz troszkę zapomniane a szkoda bo jest smaczne a efekt wizualny jest wart tego aby częściej pojawiało się na naszym stole. Składniki: 1/2 kg pół tłustego twarogu zmielonego (nie z wiaderka) 25 dag masła 82% 1 szkl. cukru pudru (może być zwykły) 1 łyżka ciemnego kakao 36 sztuk maślanych herbatników Kilka kropel ekstraktu migdałowego Dr.Oetker
Wanilia i Kardamonzapiekanym kozim serem Następnie przyszła pora na ciepłe przystawki: bao-ban z szarpaną wołowiną, cebulą i jajkiem pierogi z dziczyzną, żółtym burakiem i czarnuszką domowe kopytka z wędzonym twarogiem i roszponką sałatka z zapiekanym kozim serem i pestkami słonecznika Moim numerem jeden były zdecydowanie pierogi z dziczyzną, farszu było sporo, był idealnie przyprawiony, a ciasto było miękkie. Do pierogów
Kulinarne przygody Gatityokazji dnia czekolady i kakao przedstawiam Wam sernik mocno czekoladowy. Spód: 200 g dowolnej mąki, może być bezglutenowa 150 g masła 2 łyżki kakao Wypełnienie: 1 kg twarogu na sernik 150 g słodziwa 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady min. 70% kakao 1 łyżeczka esencji waniliowej 4-5 śliwek Składniki na spód zagniatamy na ciasto. Wykładamy nim spód i ewentualnie
Kucharzycamąki pszennej Przygotowanie: Dynię zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rozgrzać masło na patelni, dodać dynię i imbir, smażyć przez około 5 – 7 minut aż dynia zmięknie, ostudzić. Twaróg rozgnieść praską lub widelcem, dodać rodzynki/żurawinę oraz cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszać wszystko z dynią. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowo – dyniowej razem
I LOVE LIFEposiłku, gdyż zjedzone przed opóźniają trawienie i przyczyniają się do fermentacji Przepisy z jabłkami 1) FIT MUFFINKI JABŁKOWE Z ORZECHAMI 2) PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 3) PIEROGI Z TWAROGIEM I JABŁKAMI 4) RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ 5) RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 6) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI
Kuchnia MagdaLenySkładniki : Spód • 100 g obranych orzechów laskowych • 100 g suszonych daktyli lub śliwek Masa serowa • 1 kg zmielonego twarogu sernikowego • 1 szklanka cukru • 1 budyń śmietankowy 40 g (proszek) lub 3 łyżki mąki ziemniaczanej • skórka z 1/2 cytryny i sok z 1 cytryny • 200 g białej czekolady • 5 jajek • 100 ml śmietanki kremówki Mus śliwkowy • 180 g gęstych powideł śliwkowych
KUCHNIA POLSKA